Krátkozrakost a kontaktní čočky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #83406 15.1.2013 19:53

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda vadí, že mám na jednodenních kontaktních čočkách až o dioptrii méně než na brýlích. Jsem krátkozraká.
Děkuji :)

  • 03.04.2016 22:57:40 - yamd změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • venysek15.1.2013 19:56

    No, může to vadit zejména tobě, protože ti o tolik slabší čočky nebudou plně korigovat oči tak, abys viděla ostře.. A vystavuješ se riziku, že přílišnou námahou očí zaostřováním si je můžeš ještě zkazit.. Být tebou bych si pořídila dostatečně silné :-)

  • Ano, budeš si oči namáhat a zkazíš si je ještě víc. :) Já bych to neriskovala, čočky nosím už několik let a mám na nich stejně, jako jsem měla na brýlích.

  • mně v optice při výběru čoček říkal, že mohou být o půl dioptrie slabší i vzhledem k tomu, že jsou oku blíže než brýle. hodně záleží na tvém pocitu, jak se s nima cítíš i na celkovém počtu dioptrií.

  • No vhodné to není, pokud s tím hůře vidíš. Určitě se tvé oči více namáhají a při přechodu na čočky z brýlí, je důležité si nejprve zajít k očaři, aby ti změřil oči (Například: http://www.vasecocky.cz/aplikace-vysetreni.html). Nejsou totiž stejné parametry u čoček a u brýlí a bez správně zvolených čoček si spíše můžeš uškodit, než pomoci.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist