Králíček chodí vylučovat do domečku

Otázku položila: Anonymní uživatelka #410434 31.1.2020 9:06

Dobrý den, prosím vás o radu. Mám doma králíčka a nejde mi ho naučit na záchod. Záchod mám umístěný přímo pod jesličky se senem a pítkem. Do záchodu mu sbírám jeho exkrementy, aby věděl,že se to dělá tam. Jenže mi pořád chodí kakat a curat do domečku. Proto vás prosím o radu,co dát do toho domečku nebo jak to jinak udělat,aby tam nechodil. Děkuji za rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • k.i.t.t.e.n31.1.2020 11:54

    Ahoj. Ono je to složité. Já mám 2 králíčky. Jedem je čistotný, druhý je čuně. Ten první se naučil chodit sám na záchůdek, druhý prostě ne. Ano, je vhodné mít záchod pod senem, protože králíčci rádi vykonávají potebu u papání, ale zase ne každý. Já u každého králička měla 2 záchudky, jeden pod senem, druhý mimo. Je dobré pořídit záchod s roštem, aby ušák nemusel stát na svých bobcích a moči. Ale ani to neznamená, že bude na záchod chodit. Ať dělám co dělám, pořád mám doma jedno pěkné čuně, které koná potřebu všude. Na záchodě, mimo záchod, prostě všude! Takže pokud chodí na jedno místo, může se zkusit mu na ono místo umístit záchudek, možná to pomůže, možná ne. Někdy s tím člověk nic nenadělá. Měla jsem pro ušáky i pelíšky a deku, ale musela jsem to vyhodit, protože mi to čuně do toho furt kadilo a čuralo. A ušáci mají rádi měkké, takže tam konal potřebu i ten čistotný. Takže asi tak. :-)

  • macicekkajik31.1.2020 9:27

    Ahoj, králíčka doma nemám, ale už z logiky věci. Zkus dát záchod místo domečku a domeček jinam. Může mu vadit, že by měl exkrementy u jídla a pití.

  • máme doma morče a byla doba, kdy prostě na záchodě ani tuk a vše bylo zásadně vedle záchodu nebo úplně jinde (roztahané všude) - záchodek taky pod seníkem.
    nakonec jsme záchod oddělali a potřebu dělá na místě, kde byl původně záchod (pod jesličkama se senem). zvažujeme, že ho zkusíme vrátit, ale efekt se záchodem nebyl takový, jak jsme si představovali

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 233 otázek, kterým se dostalo 271 621 odpovědí a 409 755 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist