Kožená sukně na pohřeb??

Otázku položila: Bývalá uživatelka #177654 15.1.2017 14:37

Dobrý den,
v blízké době mě čeká pohřeb mého dědečka z tátovi strany, lámu si hlavu s tím, co na sebe. Zalovila jsem v šatníku a napadlo mě si vzít černou koženou sukni asi 10 cm nad kolena, černé silonky s drobnými puntíky, kotníkové boty na podpatku a černé tričko s krátkým rukávem a na to zřejmě ještě nějaké černé sáčko nebo blejzr. Myslíte, že je to vhodné?? Předem děkuji za odpověď.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mne osobně se nějak ty puntíky nezdaji....:)) a aby to s tou krátkou koženou sukni nevypadalo vulgárně...volila bych něco méně vyzyvaveho...:)

  • Když tak hoď fotku, možná mám jen předsudky, ale podle mně to zní dost nevhodně. Jestli opravdu nemáš jinou možnost, než koženou sukni, tak aspoň tělové punčocháče a nějaký hodně usedlý vršek (sako by mělo být ok), s těmi černými silonkami mi to zní jak ohoz na sadomaso :-D Bílé puntíky bych vynechala úplně.

  • neresila bych, to, jsi z rodiny, nikdo na tebe blbe koukat nebude, k sukni bych si vzala silonky cerny, cerny boty, kdybys mela cernej kabat nebo bundu a hotovo. To neni o obleceni ale o tryzne. A pokud nejdes oblecena nijak extremne vyrazne, tak si tvy sukne nikdo nevsimne, muj nazor.

  • Určitě bych nevolila sukni 10 cm nad kolena...a ještě k tomu koženou, a puntíkaté silonky....Ne... 8-o :-(
    Myslím, že v 17 chceš být in a kočka...ale věř mi, že na pohřbu fakt nemusíš. Taky jsem ráda hezká a stylová, ale na pohřeb jsem si vzala méně "in" šaty, ale pod kolena, takové "usedlejší", ale rozhodně splňovaly podmínky etikety a myslím, že vyjadřovaly smutek...

  • medulinek15.1.2017 20:41

    Myslim,zesukne je ok,silonky byxh klidne vzala telove,cerny kabatek nebo bunda super. Mne peijde,ze ted se uz na nejakou etiketu moc nekouka

  • silonky jsou asi lepší černé (rozhodně bez puntíků!), ale jistě se snesou i tělové. já šla nedávno na pohřeb bez silonek-nesnáším je. rozhodně bych ale nevolila černou koženou sukni nad kolena. dle mého názoru je volba této sukně na pohřeb nevhodná. pokud nemáš nic jiného, zajdi na nákup - černou společenskou sukni, kalhoty nebo "malé černé" určitě unosíš i pro jiné příležitosti;-)

  • když mi zemřela nečekaně babička v mých 17ti letech, tak jsem doma nic vhodného černého neměla, musela jsem si tehdy půjčit od spolužaček ze školy černou halenku a kalhoty. Možná bych se na tvém místě zkusila na černé kalhoty někoho poptat nebo aspoň na delší černou sukni. I tělové silonky se snesou ve tvém věku.

  • Ja sla na pohreb dedovi v 25 taky s telovymi silonkami. I po konzultaci s mamkou...taky rikala ze vzhledem k veku nemusim. Neco jineho je samozrejme sama babicka nebo mamka v 50. A popravde i ve triceti jsem sla na pohreb babicce v telovych puncochach...stejne jako i 40ti lety sestrenice.
    A protoze nemam sukni pod kolena,mela jsem cerny saty nebo sukni tesne nad kolena. Saty byly s raminky,tak pres to cerny svetr.

  • sisterrys15.1.2017 19:53

    Bylo by fajn hodit sem fotku, třeba to není tak zlý, jak to zní. Sukně, která je 10 cm nad kolena mi přijde krátká, ale jde o to, jak dlouhý máš nohy, pak to může vypadat normálně. Osobně bych spíš volila jinou sukni v tmavé barvě, ale delší. Podle mě v 17 nemusíš jít na pohřeb celá v černém;-).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist