Koupat miminko denne?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #392374 23.2.2019 6:19

Dobry den, mam dotaz. Jak casto koupete miminka? Maly ma dva mesice a koupeme denne. Jednou davame olejicek do vanicky, jednou jej kremuji, tak to stridam. Maly se dost poti, pokud jej nevykoupu, byva dost zasly. Ale bavila jsem se s jinou maminkoz, maji pulrocniho chlapecka a koupou jen jednou tydne.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Malý má rok a půl a koupeme doteď třeba co tři dny pokud se někde nezprasí 😊

  • Zanthia123.2.2019 6:46

    My jsme koupali cca 2x týdně, dle okolností. Denně rozhodně ne. Denně nekoupeme dodnes (2 roky).

  • my koupeme jednou za dva/tři dny.

  • Kamkri23.2.2019 10:31

    V porodnici mi rekli, ze mame koupat kazdy 3.den ...ze maji miminka jemnou a citlivou pokozku a ta se pak zbytecne vysusuje.
    Od cca 4.mesice koupeme kazdy druhy den. Az se otepli, budu koupat kazdy den.
    Kamaradka koupe od narozeni denne .. maly je pak ale uplne vysuseny a loupe se, ikdyz ho maze.
    Zalezi na kazde mamince, co ji vyhovuje.

  • Já sem děti kdyz byly miminka koupala tak 2*týdne a mazala po koupání krémem, dcera měla po porodu dost suchou a popraskanou pokožku. Teď když jsou větší koupu ob den (4roky a 1,5r) ale v létě klidně každý den osprchuju protože jsou spoceny a špinavý

  • terryk23.2.2019 7:31

    Řekla bych, že žádný z těch postupů není špatně (ostatně jako dalších milion věcí týkajících se rodičovství). Záleží, jak si to každá máma nastaví. Důležité akorát je, aby miminko mělo čisté intimní partie a oblicejik. Já koupala denně, pokud zrovna miminko neplánovaně neusnulo nebo nebylo nemocné. Jen ve vodě. Poté jsem mazala. Udělali jsme si z toho koupání takový rituál před nočním spánkem. Později, kdy už je dítě starší, ve vaničce si i pěkně vyhraje, takže je to další způsob, jak ho zabavit, nechat vyblbnout a zvyknout na vodu. Osobně mi taky přišlo, zvlášť v létě, že miminko po dni bez koupele slušně řečeno smrdí :-) takže pokud se ti hodně potí, koupala bych denně.

  • zakewka23.2.2019 8:05

    Asi do 2 mesicu jsem koupala ob den, pak kazdy den. Vodu miluje, takze si to uziva a vecer uz stepuje u vany a pisti.

  • stupidiack23.2.2019 8:06

    Jsem vážně zvláštní, když koupu každý den (syn 4 roky) a nedovedu si představit, aby tomu bylo jinak?
    Když je třeba nemocný, tak se jenom vysprchuje, ale vážně si nedovedu představit (a už ani on), že by se třeba týden nekoupal! Zvlášť v létě to teda musí být chuťovka. :-D
    Jsem v 9. měsíci a pořád se denně krčím nad vanou, i když bych ho mohla poslat hned do postele s tím, že se mi nechce. Přebíral by moje chování na sebe a v dospělosti by postupoval stejně pohodlně.
    Sousedka svého tříletého syna koupe cca 2x týdně (z pohodlnosti) a opravdu je to znát (je cítit), a to v každém ročním období.
    Jak pro miminko, tak pro předškoláka je koupel uklidňují rituál na závěr celého dne a nechtěla bych na tom nic měnit.
    Nejsme na tom zas tak špatně, abychom se myli jen jednou týdně v sobotu, jak tomu bývalo za starých časů.
    Nebo vy se taky koupete/sprchujete jen tak často, jak vaše děti? ;-)

  • Myslim..ze v tomto je to jen na tobe. Je to szrasne individualni a nic neni spatne. Pokud mimco ma rado koupaci ritual..tak koupej klidne denne. Take jsem koupala denne nebo obden..pak udelala masaz miminka pred vecernim zklidnenim...nevidim na tom nic zleho. Je to vase vec. Ted se kluci koupaji nebo sprchuji cca 2x tydne nebo kdyz potrebuji. Ale uz jsou velci.

  • Mam dvoulete a koupu ob den. Posledni půlrok se sprchuje se mnou. Ale kdyz se zes*re až na zada (ma furt plinu), tak jde do sprchy okamžitě omýt dupku. V lete kdyz jsou vedra kazdy den. Zalezi na situaci.
    Jednou tydne je extrem.

  • Já koupu každý den. Akorát jeden den jen obyčejná voda a nemazu a druhý den i s mýdlem a pak ho mažu olejickem.

  • Mám pětiměsíční holčičku a koupu ji minimálně jednou denně. Před měsícem jsme začaly s příkrmy. Malá je hrozné čuně a má to vždycky všude. Když je potřeba, tak koupeme i po jídle, protože pokud jí zbytky jídla řádně neumyju, má pak vyrážku. Mažu minimálně jednou denně.

  • buccaneerka223.2.2019 14:27

    Koupala jsem od konce šestinedělí asi dva měsíce každý den kvůli rituálu, abychom měly nějaký režim. Od té doby koupu v zásadě každý druhý den. Když některý den víc kaká nebo je nějak upatlaná, okoupu i ve volný den. Počítám, že až se začne malá pohybovat a vymetat kouty, bude třeba koupat denně nebo střídat vanu se sprchou.

  • Koupali jsme max ob den. Měli jsme to později dokonce doporučení z kozniho.
    I jen samotná voda vysusuje a smyje ochranný film na pokožce.
    Spíš se zamyslet, zda dítě není příliš obleceno a proto se tak potí.

  • Mam rocni dceru a koupeme každý den, už od narození, je z toho ritual, večeře, vykoupat - teď klidně i půlhodinové blbnutí ve vaně, naolejickujeme, pyžamo a jdem do ložnice kde si ještě čteme nebo jinak hrajeme už v posteli a pak rovnou spat:-) kůži má od narození úplně nadhernou a voda ji baví tak proč nekoupat

  • Ahojky, budeme mít tři měsíce a koupu obden, když se vyloženě úplně moc nepokadí, nemažu pokožku ničím krom zadečku, ale koupila jsem na koupání biodermu sprcháč pro miminka od narozeni a nemame vůbec vysušenou pokožku jako na začátku :-) můžu vřele doporučit...

  • petulinkaa1324.2.2019 23:05

    Prvni dceru jsem od miminka do cca roku, roku a půl koupala obden či každý třetí den, protože trpela na ekzémy (ne nastesti žádný dramaticky) ale zbytečně jsem to ještě víc vodou nedrazdila. Přes léto jsem ji třeba otirala nebo rychlá sprcha. Dneska už ji je 6 let a ekzém už dávno nema a myje se deně. Druhá dcera si taknejak na ten ritual koupačky zvykla od narození :-D když nas pustili z porodnice tak jsem ji jednou nekoupala a nebylo to pro ni asi ok :-D takze koupeme deně, používám olej do koupele a ekzém dětský nemiva, je ji rok,takže to má opačně.V tomhle to dělá každá maminka jinak, neni špatně ani jedno, každé dítě snese něco jiného a každá maminka ví jestli to co dělá je pro její dítě v pohodě, takže asi tak :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist