Kosmetika pro novorozeně

Otázku položila: Anonymní uživatelka #37486 11.5.2011 13:08

Ahoj holky ,
čekáme první miminko a v okolí žádného novorozence nemám . Ráda bych se zeptala jaká kosmetika ( nemyslím značku ) je potřeba pro novorozeně ? četla jsem různé výbavičky , ale pokaždé je tam něco jiného a já se v tom docela ztrácím.děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • cudla12.5.2011 9:51

    Já koupu s mýdlem (sebamed) jen 2x týdně,jinak jen v čisté vodě.Po koupání promazáváme čistým slunečnicovým olejem z lékárny,občas použiji přírodní olej Sallos.Na zadeček Rybilku ( občas Bepanthen).Ubrousky na zadeček se nám nejvíc osvědčily olejové z drogerie Schlecker.A to je vlastně všechno...jen ještě na obličej jsme měli v zimě krém do chladu zn. Nivea a teď máme opalovací krém s faktorem 50.Čím míň se toho na mimi patlá,tím lépe.
    Jo,ještě v porodnici nás upozorňovali na časté alergické projevy po kosmetice Johnson´s.

  • ahoj,
    myslím, že tohle si zařizuje každá mamka jinak..
    Třeba já mám jen koupací olejíček, olejíček na mazání a mazání na zadeček, ale všechno je to na bázi rostlinného oleje s éterickými olejíky.. Nic jiného nechci..
    Sice to bude moje první miminko, ale z práce jsem už úplně háklivá na všechny ty miminkovské šamponky..

  • to řeším taky, ale nakonec jsem koupila jenom krém na opruzeniny, kdyby náhodou se osypal a líh na pupík 60%. Předpokládám že nějakou kosmetiku donesou návštěvy až budou chodit okukovat miminko a taky jim prý stačí umýt jenom vodou. Nechci to hromadit zbytečně, uvažuju ještě o olejíčku Saloos nebo něčem takovém, ale asi až po porodu.

  • miminka mají kůži hodně vysušenou, tak bych se taky zaměřila na něco výživnějšího, myslím si že s ničím neuděláš chybu...a kdyby se ti po tom nějak osypal, tak změníš značku. Nejvíc si holky chválí Bübchen, Johnson's, kosmetiku z DM nebo Sebamed, Weledu, ale ty už jsou cenově o něco výš...Hlavně budeš potřebovat něco na opruzeniny a ubrousky na očištění při přebalování...taky si myslím že méně je někdy více ;-)

  • ahojky hele kup Lavarisin a Leniens (lékarnický masti) jedna je na pokožku, druhá na opruzeniny... mám dvě dítka a tyto se mi osvědčili nejlépe, jinak šamponky a mejdla střídám tak co mi padne do oka...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist