Kosmetika pro novorozence

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25268 27.10.2011 16:57

Hojky mamky...

Jakou kosmetiku byste mi doporučily ke koupání novorozence??

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Krystinku jsem po narození mazala jenom čistým mandlovým olejem od Salus.
    Koupala jsem ji v koupací olejíčku taky od Salus. Později jsem koupila v DM německou Alverde a jsem moc spokojená. Obsahuje jen přírodní látky, žádnou chemii, krásně voní.. Používám jen mazání na prdelku, krém na obliček-do zimy a šamponek.. jinou kosmetiku nepotřebujem..

  • S kosmetikou bych to moc nepřeháněla, zvlášť u novorozence. Postačí voda. Pak pokožku promazat buď olejem nebo tělovým mlékem. V případě oleje pořádně rozetřít, aby kůže nezůstala lesklá, do záhybů faldíků olej raději ne, radši to mléko. Olej kůži zaplácne a nemůže dýchat. Anebo opravdu důkladně rozetřít. Přípravky co neméně parfémované, nedoporučuju Johnons§Johnsons. Najdeš-li kosmetiku, co vám vyhovuje, nezkoušej jinou, zůstaňte u jedné. Moje děti dobře tolerovaly kosmetiku Hipp. Ale musíš sama najít, co bude mimískovi dělat dobře. Ze začátku vynech i vlhčené ubrousky, snad jen na cesty, do poradny atd., nejlepší na pokákošený prdítko je sprcha. Na zadeček je dobrý Bepanten nebo Sudocream. Do větru a později i mrazu nezapomeň namazat i obličej.

  • Ahoj, souhlasím s uživatelkou výše, miminka v čistotě, ale co nejjednodušší péče o pokožku. Za chvíli vykoukne naše mímo, a po zkušenostech mám pro cvrčka zakoupen šampon a krém firmy Weleda. Krásně přírodně voní a pomáhají.

  • Já používám již od narození syna Johnson´s Baby. Měli ho na koupání i v porodnici a i tam mi ho doporučili. Jinak syna koupu 2x týdně a bohatě to stačí. Jen jsem přestal používat oleje po koupání. Synovi po oleji naskákala vyrážka. Takže máme tělové mléko pro lepší spánek a ten vyhovuje.
    Na zadeček nic nepoužíváme. Jen pokud mu trochu zarudne kolem konečníku, namažu mu to Sudocremem a do rána je to v pohodě.
    Ale každé dítě je jiné a tomu tvému může vyhovovat něco jiného.

  • dennytesarova27.10.2011 19:11

    Já mam připraveno pro mimi jen mýdlo od Nivei, krém do zimy a olejíček Aviril.Toť vše.

  • hanyzka26227.10.2011 23:41

    Ahoj, já malou ze začátku koupala jen v čisté vodě a potom natírala mandlovým olejíčkem od Nobilis Tilia. Od 3.měsíce jsme do vody začala dávat pár kapek mandarinkového oleje pro miminka. A tak to dělám stále, jen tyhle dva olejíčky a malá má po nich úžasně jemnou kůži :-) Je jí 7 měsíců ;-)

  • Volila jsem vše bez parfemace - miminka mají citlivý nosík, čich jim pomáhá i najít bradavku a parfémy je prý matou. Jinak cítíte vůni miminka a neschová se vám i případná změna jeho vůně... parfém by mi bránil vnímat ho plně všemi smysly.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist