Kosmetika pro miminko

Otázku položila: Anonymní uživatelka #47100 31.1.2012 9:02

Ahoj holky, prosím o radu, chci jít dneska do lékárny koupit nějakou kosmetiku pro miminko, něco co budeme používat doma jak dorazíme s porodnice domů, můžete mi něco doporučit? Myslíte že bude jen stačit nějaký olej do koupele?
děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • olej do koupele mi napsala dětská doktorka, mastičku na zadeček taky. Osobně bych radila moc toho nekupovat, nevíš, jak to bude mimčo snášet a já vlastně moc kosmetiky u malého miminka nepoužívala, osvědčila se mi čistá voda. V tomto počasí i nějaký zimní krém na tváře.

  • Já jsem zezačátku používala jen slunečnicový olej po koupání, bepanthen a nebo rybilku na prdelku a líh na pupík. Jinak snad ni a vždy jsem dokupovala na doporučení Dr. po kontrole.

  • Martasek8931.1.2012 9:15

    Já mám do teď - malá má 7 měsíců - jen Hipp do koupele, krém na tělo, krém na opruzeniny a krém na obličej na zimu.

  • Nam dali v porodnici mandlovy olej a lih na pupik sebou domu. Jeste jsem koupila bepanthen na prdelku a mam od weledy krem na oblicej do tohohle sychravyho studenyho pocasi. Malymu je 7 tydnu a zatim jsme nic jinyho nepouzili.

  • Ahoj, ze začátku jsem používala Bepanthen na zadeček a na moje prsa, používám ho doteď, ale už jsem malému, ze začátku jsme koupali jen v čisté vodě, někdy tam dáváme oilatum a někdy používám koupel od Johnsona. Krém na obličej a tělo od Hippu a do zimy a větru od Nivei. A líh na pupík. Nekupuj toho moc, může ti to špatně snášet miminko. Ale Bepanthen můžu doporučit.

  • taktak jak píšou už holky, kdoví, co timiminko bude snášet, já mám kosmetiku od ALPY, používám od začátku a jsem spokojená, jen na opruzeniny používám rybilku, ta je super a není drahá. Jinak nestačí jen olej do koupele, měla bys mít šampon, mýdlo nebo sprchový gel pro miminko (Johnsons dělá 2v1, můžeš mýt i vlásky i tělíčko) po koupání olejíček nebo tělové mléko (to je jediné z čeho má malá pupínky, přitom je taky od ALPY), potom taky potřebuješ 60%líh na pupík, tyčinky do uší na čištění nosíku, bříška a uší (uši se čistí jen zvenčí), taky borovou vodu, dokud miminko nemá vlastní slzičky, tak omýváš očička hlavně po ránu. Není špatné mít doma i hypermangan, dává se do vody, pokud má mimi nějakou vyrážku. Hlavně toho nekupuj moc do zásoby, uvidíš až se mimi narodí, co bude chtít.

  • Na novorozeně jsem používala slunečnicový olej z lékárny, u nás ho dokt nepíšou, a Bephanten na zadeček,po měsíci jsem u obou dětí přešla na Niveu-kupuji pěnu do koupele-je i na mytí vlásků, pleťové mlíčko a mastičku na zadeček, v zimě ještě krém na obličej do mrazu. Stačí. Nás např hodně alergizoval Johnson a to i dítě nealergika. Ale s niveou mám dobrou zkušenost i u atopického dítěte. Asi tak.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist