Koš versus postýlka

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25351 13.2.2011 21:16

Ahojky, zajímaly by mě vaše názory, zda je lepší pro miminko používat na spaní koš nebo hned postýlku, případně do jakého věku se mimčo do koše pohodlně vejde. A budu ráda i za tip na konkrétní koš. Díky moc.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No já určitě požizuju postýlku, ten koš mi přijde dobrý tak na spaní přes den třeba v jiné místnosti nebo tak:-) abych řekla pravdu tak každého koho znám tak má postýlku a pak třeba kolébku nebo ten koš, ale to nevyužívají na noc

  • Ahojky,
    tak u prvního mimi jsme měli jak koš, tak postýlku. Koš jsem využívala na spaní přes den, kdy jsme měla mimi u sebe, v noci malá spala v postýlce. V koši mi vydržela do 3 měsíce, pak už jí to tam nebavilo, chtěla koukat okolo sebe, takže pak spala i přes den jen v postýlce. Pokud máš možnost půjčit si ten koš od někoho, tak bych to brala, ale nový bych asi nekupovala, je to dost penízků.

  • Náš mladší syn spal nejdříve v koši. Ale to jen pro to, že postýlka byla ještě obsazená starším bráchou :-). Další postýlku jsem pochopitelně kupovat nechtěla. Naštěstí se bratr brzy sám, moudře a dobrovolně přesunul na velkou postel a mimčo jsem mohla přesunout. Jinak koš už mu byl ve 2 měsících nepohodlný i na spaní přes den. Spal totiž zásadně na zádech s rozpaženýma rukama.

  • Ahojky,já měla malou v postýlce nebo v cestovní postýlce.V té přes den,měla jsem ji postavenou v obýváku,pak jsme ji přesunuli do kuchyně,aby malá byla s námi,když jsme jedli.Do obýváku jsem dala deku a na ní ležela.

  • Ahojky, já mám postýlku a to cestovní, v které mám kokosovou matraci a jsem s ní moc spokojená. Malá má od narození pokojíček sama pro sebe, tak vždy spinkala v pokojíčku. Když byla starší a už tolik nespinkala, tak jsem měla v obýváku podložku s hrazdičkou na které si hrála. Cestovní postýlka má i výhodu, že nikdy nevypadne dudáček na zem :), malá si ho v postýlce vždy najde. A výhodu v cestovní postýlce vidím i v tom, že se naše malá neotlouká o dřevěné šprynclíky...

  • Tak já zase naopak první 2 měsíce měla syna ve starším kočárku - i v noci, bylo mu tam asi lépe, než ve "velké" postýlce. Malinký miminka nemají moc rádi velkej prostor, aspoň jsem to někde četla a u nás to tak tedy i bylo. Ale na druhou stranu bych ho asi úplně nový taky nepořizovala, protože opravdu z něj mimi brzy vyroste (asi kolem 3 měsíců, ty větší tak do půl roku) a postýlku můžeš využít snad až do 3 let. Náš šel teda krátce po prvním roce do velké postele, ptž. mu zase naopak ta postýlka už byla malá, dost cestoval:-)

  • Já měla obě mimi hned v postýlce, do koše se brzy nevejde a jsou to vyhozené peníze. Přes den jako pidi mimi jsem je měla buď v kočárku nebo ohrádce a matrací, případně na houpcím lehátku a od 3M dávám a dávala jsem obě mimi na zem na hrací deku a spinkat do postýlky, naučí se tak dobře spinkat...na te kočárek prodávají na kola takové bačkůrky, že si doma nenaděláš...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist