Koronavirus

Otázku položila: Anonymní uživatelka #409634 8.9.2020 22:40

Ahoj holky, prosím vás.. já už to fakt nedavam s rodiči. Je mi 16 a potrebuju poradit jestli si myslíte ze to koronavirus je nebo není. Za mě ne.. ale všichni hrozne plasi. Podotýkám ze vždycky na podzim mám alergickou rýmu..
Před týdnem ve středu mě lehce škrábalo v krku a rovnou jsem měla i zadní rýmu. Škrábani po jednom snu přestalo a od minulého patka mám klasickou rýmu. Vždycky když mám velkou rýmu přichází po par dnech i kašel.. nikdy se nestalo, ze by to takhle nebylo. No takže není divu, ze dnes začal vlhký kašel. No nic jiného mi jinak není.. horečku nemám a vlastně nic z te h uvedených příznaků. Jenže všichni plaší jestli nemám koronu. Ke všemu jsem v kraji, kde je asi 30 případu? Myslíte, ze s tím musím chodit na testy, když jinak normálně funguji?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • eliskao8.9.2020 23:08

    Ahoj, testy na koronavirus, pokud nechceš hradit sama, nařizuje lékař. Takže je nejlepší se vždy spojit s ním a vše zkonzultovat. Nicméně je možné, že pokud nemáš horečky, další příznaky a je to typický průběh tvého nachlazení, doktor tě na testy nepošle. Já sama za sebe myslím, že zodpovědnost je v těchto dnech moc důležitá, ale je potřeba i zároveň zdravého rozumu. Já sama mám astma, letos navíc dost zhoršené. Takže už asi půl roku s přestávkama kašlu a jsem dušná. U lékaře jsem za tu dobu byla několikrát. Ani jednou mě na testy neposlal, protože jiné příznaky nemám a kašel a dušnost je u mě naprosto standardní příznak. Na druhé straně pokud by se například u mě začaly příznaky přidávat, zejména nějaké neobvyklé, určitě bych se s lékařem poradila. Pokud máš rýmu, je běžné že sedá i dolů a objevuje se kašel. Já sama bych zůstala pár dní doma, léčila se (vitamíny, čaje, inhalace) a v případě zhoršení stavu bych se poradila s lékařem.

  • AnnAnny8.9.2020 23:22

    Máš jen nacházení8-o ještě když sama říkáš že je to u tebe tak vždycky. :-D

  • stupidiack9.9.2020 12:52

    Neplaš hned s koronou, prosimtě! Začíná sezona chřipek a nachlazení! (jako vždy na podzim)

  • RebeccaStrand9.9.2020 17:07

    Ahoj :-) Já v poslední době jsem taky nějak střídavě nachlazená, nedávno jsem měla vlhkej kašel a zadní rýmu a pořád se mi to vracelo, pomohl na to vždycky Erdomed (ten je na předpis). Teď jsem ale dostala rýmu, teklo mi nejprve z nosu a pak se mi to dalo do vlhkýho kašle. Chytla to ode mě mamka, takže taťka už taky říká, že máme koronu :-D Každopádně si myslím, že když je člověk takhle normálně nachlazenej, tak i kdyby to korona byla, tak se přeci nemusí bát a hned mazat na testy, měl by spíš bejt rád, že má tak lehkej průběh :-D Spíš bychom v době normálního nachlazení měli dbát větší důraz na hygienu a být k ostatním ohleduplní, takže pokud třeba má někdo kašel, kýchá atd, tak by se měl zdržovat spíš doma a nikam nechodit.. Ale štve mě, že dřív by se tohle nachlazení neřešilo a teď se všichni všech bojí, že náhodou tamhle za rohem někdo zakašlal :'-( Hodně zdraví přeju a mějte se !!!! ;-)

  • normálně nachlazená, nic neřeš, leč se jako dycky a rodičům a okolí doporuč, aby nesledovali tolik televizi :-)

  • Klid ;) Mám to teď taky. Já teda mám i zvýšenou teplotu. Ale s mojí imunitou by u mě korona měla špatnej průběh. Má jenom normální nachlazení, to je tou změnou teplot - teplo, zima, teplo...

  • Takových teĎ bude víc a všechno se to bude pěkně mísit, že všchni hned začnou plašit.

  • lenkaberuska10.9.2020 22:48

    Příznakem koronaviru není rýma a vlhký kašel. Příznaky jsou: suchý kašel, zvýšená teplota a horečky, dušnost, téměř vždy ztráta čichu nebo chuti. Tohle vypadá na normální nachlazení.

  • Halasokova10.12.2021 17:25

    Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli se vám někomu nepodařilo sehnat respirátor, který by tolik nedráždil pokožku?

  • Kucharcukova13.12.2021 23:40

    Musíte se podívat, zda respirátor který si kupujete je dermatologicky testovaný. Od té doby, co jsem si začala kupovat dermatologicky testovaný respirátor, tak už jsem přestala mít tak velké problémy s pletí.

  • Halasokova14.12.2021 20:38

    Jak to poznám, jestli je dermatologicky testovaný. Kde jste je vy kupovala?

  • Kucharcukova20.12.2021 15:49

    Já jsem také musela docela dlouho hledat, ale nakonec jsem našla dermatologicky testované respirátory https://www.prozdravotniky.cz/zhishan-respirator-tridy-ffp2-s-ce-certif/ za dobrou cenu a hlavně skladem.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 196 otázek, kterým se dostalo 271 482 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist