Kontroluju své partnery

Otázku položila: Anonymní uživatelka #332769 17.3.2020 13:11

Hezký den, jdu se trochu vypovídat a zjistit, jestli je tady někdo, kdo to má/měl stejně.
Věc se má tak, že mě můj první přítel podváděl. Nikdy jsem mu mobil nebo něco jiného nekontroloval. Ale pak to přišlo a už si ani nevybavuju, kdy jsem to udělala poprvé. Snad když jsme leželi a mu přišla na mobil zpráva s ne uplně přijatelným obsahem od jedné slečny. A tím to asi začalo. Bud jsem se vždycky nějak dozvěděla heslo od mobilu a projela si věci, jestli je všechno "ok" nebo jsem to po něm vyžadovala sama. Tou dobou jsem si i založila nový profil, samozřejmě ně pod mým jménem, protože spousta slečen si mě rovnou zablokovala, abych na ně nemohla přijít.. Když mě pak oslovoval jako stíhačku, cítila jsem se trapně a uvědomovala si, že to není uplně normální. Po rozchodu jsem si začala s někým novým, říkala jsem si, jak nebudu kontrolovat nic, že je to všechno jeho věc a že mi do toho nic není a bylo to dobré. Jenže pak jsme sledovali na jeho mobilu film, on usnul, já pořád sledovala a napsala mu slečna. Nejdříve jen proč ještě nespí, ale potom se rozjela s tím jak to bylo v týdnu úžasný a kdy to zopakují. To jsem už chat otevřela a opět nevěřila svým očím. Šli jsme na nějaký čas od sebe, nicméně to všechno uprosil a začali jsme se zase vídat. Jenže další zádrhel přišel brzy, když jsem se dozvěděla, že si brouzdá po seznamkách. O těch mi tvrdil,že tam už není. No když jsem si s kamarádkou založila pod jejím jménem profil, dokonce se mi s nabídkou seznámení sám ozval. Tato aplikace taky sdílí aktuální polohu, takže jsem i kolikrát věděla, že mi lže, když říká, že je doma. Jeho profil jsem našla i na portále amatéři.cz, kde "mě" po založení fejkového profilu taky okamžitě nakontaktoval, že by měl zájem o jisté služby.
Nicméně, přestože spolu nejsme se na tyhle stránky stále občas podívám, abych věděla jak žije, ale připadám si hloupě. Na druhou stranu, kdybych takhle nepátrala, nedozvím se nic z toho jak žije. Takové to důvěřuj, ale prověřuj a jestliže na něj nic nenajdu, je to dobrý. Do mobilu už nikomu lézt nechci.. spíš uvažuji nad těmi ostatními fejkovými profily. Velice se pak stydím, když mi poví "Už mě prosím nehlídej"
Přemýšlím, jestli jsem blázen já nebo to ze mě dělají ti partneři.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Usekni to, vyčisti si a reštartuj hlavu. Dôvod, prečo to robíš vidím v tom, že sa sama snažíš prísť na to, ako si to v sebe vyriešiť. Je to ťažké, kým na to neprídeš, scenár sa bude opakovať s ďalším partnerom. Chce to hĺbkovú psychohygienu, hlavne začať si vážiť sama seba. Úplne na začiatku je však rozhodnutie a pevná vôľa, vedome sa naučiť to mať pod kontrolou. My ženy máme tendenciu snažiť sa mať pod kontrolou blízkych ľudí, pritom pocit, že niečo pod kontrolou nemáme pramení z toho, že nemáme pod kontrolou samy seba (naše emócie). Doslova sa donúť prestať ho sledovať, dodržať predsavzatie je sladšie ako ho porušiť 😉

  • nebyla bych s partnerem, kterému bych sama o sobě nemohla důvěřovat. Zažila jsem ve dvou vztazích nevěru ze strany partnera, následoval okamžitý rozchod. Současný partner to zažil taky, ví, jaké to je a oba dva víme, že už to nechceme znova zažít. Naprosto mu věřím, věřím, že on to se mnou má také tak. Sexu máme dostatek, tak nemusí řešit jinde, vybouřenej už je dávno a čas tráví nejraději se mnou i na pivo ho musím vyhazovat.

  • dzusinka17.3.2020 16:47

    Tady je problém ve vztahu a ne v Tobě.

  • důkazy věrnosti se dávají těžko a spousta drobností se dá interpretovat jako nevěra. pokud máš v sobě tu nedůvěru vůči každému partnerovi, musíš začít sama u sebe. každý není stejný.
    ten červíček bude sice hlodat, ale je jen na tobě, jak se k tomu postavíš a jak tomu nátlaku hlodání odoláš. málokterý člověk (nejen chlap) chce být sledován a neustále konfrontováns tím co dělá.
    manžel když měl přede mnou partnerku, ta ho podváděla. ale musel to vyřešit v první řadě on sám v sobě, že já nejsem typ, který ho bude podvádět a to, že začnu povídat o kolegovi jako o kamarádovi, že neznamená varovnou červenou kontrolku, ale z mojí strany snahu o to, aby věděl, že je vše v pořádku. on na oplátku nikdy neměl snahu mi lézt do telefonu nebo do mailu. občas u něho ten červíček zahlodá, ale dokážeme si z toho oba udělat legraci a nebo ho já naoko začnu stejným způsobem popichovat a je to v pohodě.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist