Kontaktní čočky jednodenní

Otázku položila: Anonymní uživatelka #82353 30.12.2012 22:55

Ahoj holky,

chtěla bych se zeptat, zda musím před každým nákupem kontaktních čoček ke své očařce. Asi před rokem jsem měla 14denní kontaktní čočky Acuvue. Teď bych chtěla jednodenní Acuvue. Když jsem si volala ke své lékařce, bylo mi řečeno, že mi optik podle zdravotní karty čočky předepíše (o prohlídce žádná řeč nebyla). Jsou v kartě zaznamenány všechny aktuální údaje i pro parametry kontaktních čoček? A nebo se musím nechat opět vyšetřit, než mi lékařka předepíše (po cca roce a půl) nové čočky.

Ještě by mě zajímalo, jestli existuje nějaký roztok na jednodenní kontaktní čočky. Kdyby mi náhodou na čočce zůstal nějaký chloupek např. z ručníku, abych to měla čím vyčistit a nemusela hned čočku vyhodit.

Děkuji moc :)

  • 03.04.2016 22:58:12 - yamd změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • venysek30.12.2012 23:30

    Já jsem si teda po tom, co jsem měla očařem potvrzený parametry čoček pro mě, je objednávala jen na internetu.. V optikách jsou totiž čočky hrozně drahý a na internetu jsem nějakou tu stovku na balení vždycky ušetřila (musím si kupovat na každý oko jedno balení, mám rozdílný dioptrie).. Jinak Acuvue jsou měkké čočky, jako jsem používala já a na ty jsem měla buď roztoky od Solo Care Aqua nebo OPTI-FREE RepleniSH. Ale myslím, že u jednodenních čoček je riziko zašpinení minimální, když jde z blistru rovnou do oka a z oka rovnou do koše :-)

  • A.t.i31.12.2012 10:20

    Ahoj, já to mám stejně tak jak píše venysek. Sice používám měsíční čočky, ale vyšetřit jsem se nechala jen před prvním nákupem a jinak si čočky objednávám na internetu. Žádnou jinou oční vadu nemám, takže si jen jednou za rok zajdu ke svému očaři na kontrolu. Nic víc s čočkami neřeším a roztok kupuji podle toho, který je zrovna v akci.

  • pro jednodenní čočky můžeš použít stejný roztok jako pro normální čočky, nebo ten roztok, ve které se ta čočka koupe než si ji nasadíš.
    před první aplikací čoček sem byla jen v optice, kde mi oči změřili a doporučili vhodné. k Dr nemusíš. jinak taky čočky objednávávám přes internet, kde vyjdou levněji než v optice.

  • Před každým nákupem určitě nemusíš, ale jednou za čas je dobré si zajít na přeměření, protože oči se mění a vada se může zhoršovat (někdy i zlepšovat). Určitě když chceš přejít na jiné čočky je dobré si zajít na nové přeměření. Například zde je seznam, kde aplikují čočky i s následnou výhodnější koupí: http://www.vasecocky.cz/aplikace-vysetreni.html
    A jinak s tím roztokem, je to jak píší ostatní, můžeš použít roztok i pro jiné čočky.

  • Ahoj, já chodím k očnímu tak jednou za dva roky a mezi tím si kupuji kontaktní čočky podle toho, co mi naposledy naměřil. Bydlíme v Plzni, takže jsem hledala nějaké kontaktní čočky plzeň a našla jsem https://overoptic.cz/kontaktni-cocky/ , kde mi poradili s výběrem, takže si kupuji čočky jen tam.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 557 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist