Kontaktní čočky

Otázku položila: Bývalá uživatelka #2707 24.7.2012 21:58

Holky,uvažuji o nich,ale nemám vůbec s nimi zkušenosti,kolik stojí a taky jaké jsou výdaje s tím roztokem.Budu ráda za každé info:-)

  • 03.04.2016 22:59:28 - yamd změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak já nosím čočky skoro 2 roky a jsem naprosto spokojená. Existuje několik druhů čoček, rozdělují se podle jejich životnosti - jsou jednodenní, tuším že týdenní ale nejsem si jistá, a pak měsíční. Pokud chceš čočky jen na sport nebo podobnou aktivitu, doporučují se jednodenní - po použití je vysadíš a vyměníš. Jestli je chceš nosit i jinak, pořizují se dlouhodobější. Já začala tak, že jsem zašla do optiky, řekla, že mám zájem o čočky, oni mi znova přeměřili zrak, řekli, jestli je vůbec můžu při své vadě zraku mít a pak se šel optik podívat, jestli má čočky s mými dioptriemi zrovna na skladě. Kdyby neměl, musel by je objednat, ale měl, tak jsem se je hned s ním začala učit nasazovat a vysazovat. Vysvětlil mi, jak se o čočku starat, jak ji umývat v roztoku a jak s ní celkově správně pracovat, aby se nepoškodila. Dal mi potom vzorek čoček domů, abych se s nimi naučila v klidu manipulovat. Asi po týdnu jsem přišla s tím, že mi vyhovují a že si chci objednat čočky, domluvili jsme se, že si koupím měsíční čočky (= nosím je měsíc a pak vyhodím). Jedna krabička čoček na měsíc, co si kupuji já, stojí okolo 400-500,- a je v ní 6 čoček, takže vydrží 3 měsíce, pokud máš na obou očích stejně dioptrií, pokud ne, máš 2 takovéto krabičky, každou na jedno oko a čočky tím vydrží 6 měsíců, tak to mám já. Jedna lahev roztoku vydrží tak 4 měsíce, někdy i déle, a stojí kolem 300,-. ;) Čočky bych nevyměnila a jsem za ně ráda, ale samozřejmě to stojí určitou zodpovědnost a opatrnost. :)

  • ještě doplním - čočky používám několik let. Vydrží dýl, než je uváděno, u mě bez problémů. Začala jsem nosit čočky s tenčeným okrajem a nemusím je vyndávat na noc. Ale záleží na citlivosti očí, někdo čočoky nesnese vůbec, někdo bez problémů. Jrediný problém co mám, je slunce a vítr který mi čočky vysušuje. Takže sluneční brýle nosím takřka celoročně.

  • ahoj, tak já nosím obvykle brýle a na sport jsem si pořídila právě jednodenní. oproti měsíčním, které jsou o něco silnější, je s nima trošku horší manipulace při nasazování. na denní používání opravdu moc nejsou, vzhledem k jejich ceně. každá čočka je jednotlivě zabalená v roztoku, takže ani nějaký další roztok moc kupovat nemusíš. na začátek a na vyzkoušení by asi byly pro Tebe dobré. ne každý se s čočkama sžije tak, aby zvládl jejich celodenní a každodenní použití.
    jako výhodu u nich považuju to, že pokud se ti třeba stane, že ti čočka uplave (např. v moři), tak ti to není tak líto, jako u jiných na delší použití.

  • Já čočky nosím už 8 let. Měla jsem 14 denní a ted mám měsíční. Cena se odvíjí od výrobce. Roztok také na ně také. A opravdu neznamená, co nejznámnější značka to nejlepší.
    Chce to cvik se s nimi naučit zacházet a jak už tady bylo řečeno vydrží déle než je uvedeno, ale to poznáš sama kdy je vyměnit. Mě vydrží krabičky určené na půl roku i 8 měcíců podle toho jak často čočky nosíš, můžeš je třeba i střídat s brýlemi.

  • Ahoj v tomto článku je pěkně rozepsáno jak začít s kontaktními čočkami:
    http://www.vasecocky.cz/kontaktni-cocky-jak-zacit.html
    Tak třeba přijde vhod :-)

  • No, já to tedy nevím úplně přesně, ale já jsem si akorát před týdnem pořizovala nové brýle z této stránky zde - https://www.hotovebryle.cz a nechci tedy, jak říkám, plácat nějaké blbosti, ale mám za to, že tam prodávají i kontaktní čočky, takže jestli na to budete mít chvilku a je to stále aktuální, mrkněte na to :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist