Kontaktní čočky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #57822 28.6.2012 14:46

Ahojte, začala jsem uvažovat o kontaktních čočkách, ale jelikož se v tom vůbec nevyznám tak bych potřebovala pár cenných rad. Jaké typy kontaktních čoček existují, jaké jste vyskoušeli, vaše zkušenosti, cena a samozdřejmě za jak dlouho se musí kupovat nové. Samozdřejmě ještě jaké jsou k tomu dobré roztoky apod. Děkuju za rady :D ...

  • 03.04.2016 22:59:50 - yamd změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • není lepší se zajít zeptat do optika? nosím čočky už pět let a sama nevím jaké druhy čoček existují, ale pokud ti mám říct jak to mám já, tak mám čočky na 3 měsíce za 1290, ale já mám horší vadu- astigmatismus.

  • Ahoj, doporučuji zajít do optiky, tak jsem začala i já - v optice Ti provedou vyšetření a doporučí čočky, které by ti měly sedět (pokud máš nějakou vadu, nemusí ti každé čočky vyhovovat, je potřeba zkoušet). Já žádnou vadu nemám a první čočky, které mi optik doporučil mi sedly a tak jsem u nich zůstala. Stojí mě cca 700 Kč/3 měsíce.

  • ahoj :-)
    určitě si zajdi to té optiky. Jak už říkala Missuge, tak ti tam provedou kompletní vyšetření, přeměří zrak a podle toho ti doporučí nejvhodnější kontaktní čočky. Já používám měsíční, tzn. že je nosím měsíc a po měsíci se vyhodí. Samozřejmě je musím každý večer omývat roztokem, aby se z nich uvolnily usazeniny. Ten roztok slouží taky ke zvlhčení k.čoček. Pak jsou taky třeba čočky denní, ty se hodí ale spíše na příležitostné nošení. A taky čtrnáctidenní. Jinak já používám Air Optix kontaktní čočky, cena 500,-/3měsíce, roztok mě vychází na 175,-

  • Martasek8928.6.2012 15:24

    Já byla prvně na očím, poté s odesláním šla do optiky, zkusila 2 druhy a který vyhovoval, ten x let již nosím. Kupuji balíček měsíčních čoček a roztoku na internetu. Naštěstí mám oči stejné, takže kupuji čočky na 3 měsíce jedno balení. Nemusím na každé oko zvlášť. Poslední cena se slevou na netu byla 702Kč čočky + roztok.

  • Ahoj,
    já nosím čočky už nějakých 15 let, vyzkoušela jsem různé druhy, posledních pár let mám tyto "Air Optix Night&Day Aqua" a jsem naprosto spokojená, prvního v měsíci si čočky nasadím a posledního vyndám a vyhodím, nepotřebuji žádné roztoky, pohoda.

  • Ahoj, pokud s čočkami začínáš, určitě si nejprve zajdi za optikem na změření očí. Ten ti doporučí, jaké čočky jsou pro tebe nejvhodnější. Například zde: http://www.vasecocky.cz/aplikace-vysetreni.html můžeš získat zlevněnou aplikaci + nové čočky.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist