Kontaktní čočky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #195378 1.1.2017 3:14

Ahoj,poraďte,chtěla bych jak brýle,tak kombinovat s čočkama,ale vůbec nemám ponetí kolem ceny atd atd.Poraďte mi holky a díky :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já používám měsíční, na večer vyndavám a to mám pak brýle. Brýle bych měla vyměňovat jednou za dva roky a cenově mi vyjdou čočky daleko levněji. Za brýle dám vzhledem k počtu diptriím skoro 10 tis. jen za skla a za čočky za dva roky cca 2 tis. Dioptrie i zakřivení ti změní optik nebo na očním. Optik tě naučí čočky nasadit i vyndat, vysvětlí péči o čočky. Já zkusila už několik značek, nakonec jsem zůstala i Biofinit. I když nejlepší mi přišly Switch, ale ty jsou dražší. Když už s čočkama umíš, víš dioptrie i zakřivení a míry čoček (dá se to opsat z krabiček těch které ti dá optik) tak se dají sehnat levněji na internetu. Navíc optik by tě měl nechat vyzkoušet několik druhů, když ti třeba první hned nesednou. Já měla takhle od něj troje na zkoušku zdarma, než jsem se rozhodla a koupila. ;-)
    Určitě si ale nekupuj čočky sama bez očního nebo optika.

  • V první řadě je potřeba absolvovat u optika sezení, kde pro tebe vyberou vhodné čočky a naučí tě je aplikovat.
    Já používám čočky na sport nebo v létě k moři a mívám jednodenní. Ty jsou sice dražší, ale zase z hlediska hygieny a rizik pro oči s nejlepšími parametry. Pokud máš měsíční čočky tak sem byla poučena, že bez ohledu na to, kolikrát za ten měsíc je vezmeš tak by se po měsíci měly vyhodit, protože už se na nich mohly pomnozit bakterie, které mohou oku škodit. Cena krabičky jednodenních čoček je za 30ks od 400kc. jednodenní čočky po vyjmutí z oka vyhodis.tim odpadá i starost o jejich uskladnění v pouzdru a roztoku,kde je potřeba roztok kupovat.

  • trinetka1.1.2017 8:55

    Na oca ti poradi sam a pak nasledne pri nakupu v optice. Manzel pouziva mesicni, roztok neni nijak extra drahy. Ma nejlevnejsi znacku softlens a je s nimi spokojen. Ma ruzne dioptrie, takze kupujeme vzdy 2 krabicky a ty nas ted vysli na 600 po 6ks od kazde dioptrie. Nakupuju mu to uz na netu pres bigmall.

  • Magdah9.1.2022 19:10

    Příjemnou věcí, jak se “donutit” do používání čoček je hrát si s barvou očí. Vůbec jsem nevěděla, že dnes už existují kontaktní čočky barevné dioptrické, které slouží jednak pro lepší zrak a jednak pro překvapení přítele, když místo holky modrooké má doma hnědookou :-) Je to taková hravá verze do začátku s čočkami. Kdyžtak se podívejte zde https://www.top-crazy.cz/barevne-dioptricke-cocky .

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 746 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist