Konec kamarádství?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #379979 22.1.2018 16:54

Ahoj,

na základce jsem měla nejlepší kamarádku. Častokrát nám i říkali, že jsme si velmi podobné. Jenže pak přišla střední, ona si našla kluka a vše se začalo měnit. Neustála jsme se hádaly. Jednou v létě to dokonce došlo tak daleko, že jsem chytila můj záchvat. Řekla jsem jí, že už jí nemůžu brát jako nejlepší kamarádku...

Ovšem teď nedávno to bylo jako dřív. Všechno se vracelo do normálu. Bylo to tak strašně super a já jí zase pomalu ale jistě mohla brát za velmi dobrou kámošku. Jenže.... Znovu jsme se pohádaly. Bylo to kvůli tomu, že ona se s něčím trápila a já se jí snažila fakt moc pomoct, ale pak už jsem nevěděla jak, jelikož už jsem jí řekla všechny názory a návrhy, co s tím dělat. Já měla v tu chvíli taky problém, ale nějak se na mě vykašlala a vůbec mi nepomohla. Nakonec se mi omluvila, ale já napsala, že si to musím nechat projít všechno hlavou. Od té doby jsme se neviděly ani si nepsaly. Já zjišťuji, že mi vlastně nějak nechybí, ale nevím, jestli je to správné :/ Nevím, jak se s tím poprat. Pořád mi na ní záleží, ale je to jiné... Jak byste se zachovaly vy, kdyby vám na tom člověku záleželo, ale vlastně vám nechyběl?? Vím, že je to ode mne neskutečně hnusné, ale takto to cítím. Nezvládám žít v takových obavách, kdy se zase pohádáme... Vždycky chci, ať už to skončí, protože to nezvládám

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • TeriUnicorn22.1.2018 19:00

    Ahojky zlato, pokud se s i s ní tak moc hádala, a ona se o tvé problémy nezajímala, nemá to cenu, tak jak říká jetrika. Já tohle taky zažila.. Před třemi roky jsem si v Chorvatsku našla super kamarádku, ona sice bydlí úplně na druhé straně ČR ale hodně jsme si volaly a psaly.. Dokonce jsem se kvůli ní rozhádala se svou BFF, s tou nejlepší holkou na světě.. Pak přišla první hádka.. Bylo to kvůli úplné kravině, brečela jsem, mamka mě musela uklidňovat, byla jsem z toho na prášky.. pak zase..Potom ale už naše kamarádstv začalo upadat, škola..Já si s ní popravdě už ani neměla co říct, bylo to divné, někam jsme jely a bylo ticho ...Další hádky jsem snášela už v pohodě, bylo mi to jedno, protože jsem si s ní přestávala rozumět a ona byla taková náladová a pořád se chtěla hádat. O minulých prázdninách jsem s ní skončila nadobro, roznášela o mně pomluvy, pak se semnou pohádala kvůli tomu, že jsem si na ni nemohla udělat čas, a pak to skončilo blokací.. Ale ted mě pořád otravuje a jediné co dělám je ignorace, takovou osobu v životě nechci... Strašně si vážím své BFF, protože 11 let přátelství udělá hodně... Je jen na tobě jak to chceš mít ty.. Uspořádej si to v hlavě a řekni si, jestli tuto osobu v životě chceš.. Nebo si dejte pauzu, a uvidíš jak to třeba bez ní zvládáš..

  • Nemá to cenu, pokud jste se fakt pohádali do takové míry, že si z ní byla v háji a pak zase to bylo jako dřív a zase jste se pohádali. Myslím si že to bude pokračovat. Z vlastní zkušenosti kdy jsem nemohla z breku popadnou dech, protože najednou z ničeho nic na mě začala útočit, přičemž dělala celé tři roky jaká je kamarádka, za zády o mě říkala plno věcí. Pořád jí mám ráda, ale nedokážu se s ní bavit a ani to nevyhledávám. Myslím si že potkáš jednu pravou kamarádku a ta tu pro tebe bude vždy. Mám takovou jednu a moc si jí vážím, stojí při mě při všem co se děje a to je to pravé kamarádství a né že se honí za kravinama a co by mohla řešit a důvody aby se mohla hádat. Pokud to nezvládáš a chceš to zkusit ještě jednou, tak si dejte od sebe nějakou tu pauzu a pokud se s ní budeš chtít po paute bavit, tak se bav, ale pokud ne tak to nepokoušej. Moje rada :-)

  • Já myslím, že si si trochu odpověděla sama. Vaše hádky snášíš špatně. Nechybí ti. Vyprdne se na tebe kvůli klukovi. Nezajímá se o tvoje problémy. Tipla bych si, že většinu času mluvíte o ní... Takové lidi je lepší přeřadit do škatulky známí. Nebýt s ní nutně za zle. Když se potkáte řeknete si novinky, ale nebudete se mít plné zuby. Možná jednou za měsíc zajít na kafe, to už musíš posoudit sama jak na tom jste.

    Jen abych tě uklidnila já ztratila hodně kontaktů (i nejlepší kamarádky) ze ZŠ i střední. Pozdravím je, prohodím pár slov, jednou za rok si napíšeme se spolubydlícími z intru. Prostě se měníme a časem si nemáme tolik co říct, mění se naše priority, stěhujeme se, máme nové známé ze kterých se stávají přátelé. To je život. Neměla bych černé svědomí kvůli tomu jak to cítíš.

  • Ahoj :)! Já řeknu svůj příběh a snad budeš mít nějake ponauceni. Byla jsem ve 3 tride na zalkadce a nejak vecer mi napsala holka z nasi tridy. Zacali jsme byt kamaradky a pozdeji jsme se zacaly kamaradit hodne, ze se z nas staly bff. Bylo to asi 11 let co jsme se znaly. Problem byl ale v tom, ze jsem mela hodne ale opravdu hodne ´´kamaradu´´ kteri me pomlouvali ale ja si z toho hlavu nedelala, protoze jsem to znala uz od skolky. Povidala jsem si s kamaradkou v 6 tride zase na zakladce a vsimla jsem si, ze si zacala kupovat stejne obleceni. Prislo mi to dost divne. Zeptala jsem se ji pres mobil, jestli si nechce zavolat a ona odpovedela ze klidne. Povidala jsem ji novinky a bavilo me to. Pak jsem se ji na neco zeptala a vsimla jsem si, ze sedi u pocitace a neposloucha. Asi po 3 minutach mi odpovedela slovo ´´Co?´´. Reknete mi, koho by to nenastvalo. Hodne jsme se hadaly a furt me uklidnovala aby jsme byly znovu kamaradky. Kdyz jsem byla tak ve 4 tride ( na zakladce :D ), tak na me i poslala svoji mamu a pry ze rekla, ze jsem ji velice zranila ( i kdyz jsem udelala zert a hned jsem ji rekla ze je to legrace a ona to vedela ). Mama vzdy rikala, ze at ji neresim, ze je to jen prolhana holka, pritom ja jsem tomu neverila. Zcala jsem hledat na internetu: Jak se opravdove kamaradky chovaji. Koukala jsem se, a nic z toho nebyla pravda. Vzdy jak jsem ji psala: Neopovedela. Psala jsem ji a ona potom rekla: Jezis promin me neprichazeji zpravy ja jsem byla doma ale vubec nic jsem neslysela ( pritom jsem ji videla venku ). Hrozne mi lhala a jeste predemnou rikala sproste slova. Napsala jsem ji naposledy a uz jsem byla fakt nastvana. Rekla jsem: Hele promin --Jmeno--, ale ja bych to tady asi ukoncila. Holka se priznala ze na me zarlila a od te doby si nepovidame.

    Kdyby jsi videla takoveho cloveka, drz se od nej dal at je jaky je.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist