Kompliment od mladšího muže

Otázku položila: diskutt 2.11.2021 12:53

Dobrý den,
včera jsem složil kompliment jedné kolegyni v práci, se kterou jsem občas v kontaktu a které to opravdu slušelo. Prostě vypadala tak nějak lépe, odpočatě, vesele, mladě. Nebyl v tom žádný skrytý podtext, jen jsem řekl, že jí to sluší a jen svou přítomností a tak i možností podívat se na krásnou ženu dokáže jinému zlepšit den, a že její manžel může být naprosto spokojený muž. Vím, není to žádná sláva, ale v té chvíli ze mě nic lepšího nevypadlo :-) Byla z toho naprosto vykolejená, usmívala se a děkovala, o kousek vedle stála další kolegyně, která se taky jen usmívala. Skoro to vypadalo jako kdyby jí to už dlouhou dobu nikdo neřekl a nečekala to, hlavně od více než 10 let mladšího muže. Pak si tam společně něco špitaly.
Tak nevím jestli je to tím věkovým rozdílem, nebo tím, co jsme řekl.
Co myslíte vy? Lichotil vám někdy mnohem mladší muž a jak to na vás působilo (pozitivně, divně)? Nemyslím teď různé rádoby lichotky jako "pěknej zadek/nohy", ale prostě jen něco normálního :-)
A dál, je rozdíl v tom jestli se s tím člověkem znáte méně - např. právě kolega, známý nebo když se s ním znáte více - kamarád třeba (rodinu nepočítám) :-)

Teď během psaní mě napadlo, co když se za vámi otoči nějaký muž nebo se prostě viditelně podívá s takovým tím obdivným pohledem, že se mu líbíte (ne perverzně nebo s komentářem :-D). Berete to pozitivně nebo negativně? :-)

Díky za odpovědi nebo diskuzi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já osobně to beru pozitivně, ale vyloženě osobní komentář od mužů se mi nestává často.
    obdivný pohled od kolegů občas. reakce na fotky, když jsou někde, tak mám i od mladších mužů.
    a jinak na takový komentář bych taky byla v oněmnělém úžase ;-) slyšet něco takového od mladšího kolegy je příjemné a i na sebevědomí dobře působící :-)

  • Určitě by mě to potěšilo a brala bych to pozitivně. Jsem doma mezi muži a moc komplilmentů se nedočkám :(, takže by to určitě potěšilo a nevím jak muže motivovat, aby i doma občas pochválili.
    To je moje otázka.

  • Mně chlapi nekomplimentují. Ale kdyby mi někdo řekl, že mi to dneska sluší, potěšilo by mě to. Nicméně něco víc osobního bych vnímala jako divné (pokud by to nebyl fakt hezký chlap a neměl moc špatnou pověst :-D).

  • janae853.11.2021 10:55

    Mně by to moc zalichotilo :-) Od přítele už se mi toho tolik nedostává, takže alespoň od cizího by to bylo fajn. Záleží jak jste se u toho na ní díval, jestli to bylo nějak normálně nebo s takovou tou jiskrou v očí, co někteří muži mají když se dívají na ženy. Jakože neradši bych tě hned ojel :-D :-D Ostatní kolegyně zde takový pohled určitě znají :-p

  • A to mně se to celkem stává - buď napřímo a nebo "oklikou" - když se třena bavím s kamarádem, že na mě někdo koukal a on řekne - ty se líbíš všem (samozřejmě chápu nadsázku, ale obecně vím, že se líbím) - já mám ale jiný problém: když přijde lichotka, např. máš pěkné šaty - moje reakce: ale prosím tě, ty už mám několik let.. prostě se jakoby shodím.. snažím se na tom pracovat - říkám si - nekomentuj to, prostě poděkuj a usměj se..
    :D tak každý máme něco no :D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 504 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist