Komáři - SOS!!!!

Otázku položila: JanaRad 12.9.2012 8:28

Holky, znáte nějaký prostředek na komáry, který by nestál fůru peněz? Nějaký domácí prostředek, abychom mohli v noci spát a ne máchat rukama a bouchat polštáři, protože nám pořád komáři bzučí u uší!!!! Měli jsme reida do zásuvky, ale snesu jen vodičku, která je ponechána v elektrice maximálně 4 hodiny, tablety nesnesu, mám na to alergickou reakci - kašel, až dušení. Potřebuji i něco pro děti. Sítě do oken nejde, v ložnici máme nové plastové okno a zbytek oken bude vyměněn v pondělí a do plastových oken stojí sítě strašné peníze, na to nemáme....
A jsme už strašně poštípaní, syn vypadá jako by měl neštovice, samý pupínek a já to samé!!!!!
Existuje něco, co je běžně v domácnosti, případně co lze zakoupit za málo peněz, aby k nám komáři nešli???

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • A co zkusit sítě do oken, co jsou na suchý zip? Viděla jsem to v KIKu za 35kč a upravíš si to podle potřeby a velikosti okna. Páska se suchým zipem se na okno jen přilepí a síťka zachytí suchým zipem :)

  • já kupovala v Lídlu do zásuvky takové modré světýlko, které má v sobě mřížku, na které se komár "usmaží". funguje to i na mušky apodobný hmyz. akorát to chce mít zásuvku dobře přístupnou a viditelnou i pro hmyz.
    nebo sme měli odpuzovač komárů do mobilu - takovej prográmek, kterej se na noc zapnul a odpuzoval komáry zvukem. akorát to chce mít mobil na nabíječce, jinak je do rána vybitej.

  • Ahoj, asi moc neporadím, protože to nemám odzkoušné. Existují rostliny, které odpuzují komáry. Na netu jsem našla http://www.zivebylinky.cz/cz-detail-794324-moud-purpurovy-plectranthus-purpuratus-moud-purpurovy-plectranthus-purpuratus.html . Taky jsme na táborech používali do stanu svazek sušené bazalky a komáři tam nebyli (ale nakolik to bylo o štěstí a nakolik to fungovalo - netuším.
    A pak jsou takové babské rady, které asi znáš. Nikdy nevětrat, když je v domě rozsvíceno. Pokud se chystáte spát, zatemnit ložnici, přejít do vedlejší místnosti a tam rozsvítit (říká se, že se komáři přestěhují za světlem). Pak do pokoje, ve kterém jste svítili, zavřít dveře (aby se ty mrchy nevrátili :-))

  • lulatko18.9.2012 9:11

    Jedna z babských rad je namočení asi 15 ks hřebíčků (koření) do vody, nechat louhovat a umístit k oknu. Odzkoušeno nemám, ale prý to funguje. Pak jsem ještě kdysi narazila na radu s ústní vodou Listerine, akorát už si nepamatuji, jestli to použít taky do misky k oknu nebo jako repelent na sebe při pobytu v přírodě. :) Každopádně zkusit obojí můžeš, chemie je to minimální, zas taková pálka to není a v nejhorším to nezabere.

  • holky, www živé bylinky jsou podvodníci, nic tam nekupujte , objednala jsem živou bylinku, přišla v velkém plastovém květináči plném hlíny a měla 2 cm max, lupou jsem jí tam hledala , děsný podvodníci :O=

  • Ahoj, není nic horšího, než když večer usínáš a začne ti bzučet komár u ucha. To jsem pak nepříčetná :-D . Přítel vždycky rozsvítil a hledal tak dlouho, než komára našel. Pak byl sice klid, ale zase mu to kolikrát zabralo půl hodiny :-D . Vloni jsem našla sítě proti hmyzu do oken u Pramos https://www.pramos.cz/okna/doplnky/site-proti-hmyzu/ a měla jsem je objednat už dávno. Komár nám teď domů může vletět jen vchodovými dveřmi, a to se povede tak jednomu, nebo dvěma za léto :-) .

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist