Koliky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #391533 15.5.2021 20:03

Máme 5tydeni miminko, kluka. Plně kožený, ať ale jim co jim ať vynechává různé potraviny, každý večer má hroznou kolilu. Někdy i přes den, ty jsou slabší. Masiruju přes den brisko , před kojenim dávám espumisan. Doporucite prosím co ještě lze dělat či prcovi dát aby aspoň nebyly ty koliky tak silné . Uz vážně nevím kudy kam. Dekuju

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Obávám se že zvlášť u chlapecku je to velice běžné. Vím že mi každý říkal že nejhorší je to do 3 měsíců... Já to moc nepostřehla, protože sotva jakž takž polevilo bříško tak nastaly bolesti z růstu zubů. Může pomoct zmíněná masáž či nahřívání bříška, zkus změnit kapičky... Sestřenka dávala espumisan, doporučila jsem ji SAB simplex který sem dávala malému já a říkala že se jí zdá že je to lepší... Jinak přeju pevné nervy. ,:-)

  • Vydrzet do konce trtiho měsíce, jako mama kolikoveho ditetr vim, ze je to mor, muzes zmenit espumisan za sab simplex ale tusim, ze je tam stejna ucinna latka, muzes si udelat taky odvar z kminu a na lzicce mu podavat prubezne prws den par kapek, taky pokud uz ma zahojeny pupik, tak muzes napustit teplou vanu 38 stupňů a brisko do te vody poradne ponorit, aby se prohralo, hodne mimco pokladat na brisko (ne spat, ale v bdelych chvilich, posilis tim brisko a prdeni pujde lip), no pak muzes zehlickou nahrst uterku a prikladst na brisko a jako poslefni moznost jsem pouzivala rektalni rourku, to v případě, ze vana, nebo uterka nwzabraly, zavedes do zadecku a pomuzes prdikum ven.... Pripadne se mimco i pokaka a prakticky ihned se mu ulevi :-)

  • Petrakim16.5.2021 11:10

    Nosit v satku břichem k sobe. Masíruje se tím bříško a poloha uvolňuje prdy. Jinak střeva si zvykaji na svoji funkci a prostě občas nepomůže nic. Vydržet....

  • Kamoška mala to isté... Pomáhalo mu, keď mu dala denne 1 kvapku probiotika Biogaja, tak možno stojí zato to skusit... Nemusí to byť stravou, proste niektoré detičky tým trpia, hlavne chlapci.

  • Tak třeba u nás nepomáhalo vůbec nic. Espumisan, biogaja, nahřívání bříška... Malý teda nebyl kojeny, ale byl od narození na UM. Kolikou trpěl 3x denně a vždy v úplně stejnou dobu. Nejhorší to bylo kolem páté odpoledne, když zrovna tatínek chodil z práce domů, takže se mu ani nechtelo :-D.
    Pak to najednou ze dne na den v deseti týdnech samo přešlo a nikdy se nevrátilo. Dnes je mu už 6 let :-D

  • stupidiack17.5.2021 6:26

    Jím všechno (opravdu všechno!), ale kolikám předcházím pitím kojícího čaje (je v něm fenykl, anýz a tak).
    Vím, že se pořád mluví o omezování se ve stravě, kapkách proti bolení bříška, nahříváním, masáži bříška .. ale to většinou nepomůže.
    U prvního syna jsem čaj nepila a trošku s tím problémy měl, ale u dcery a teď čerstvě miminka chlapečka piju během dne 3 velké hrnky kojícího čaje, nemusím se omezovat ve stravě a bez problému!
    Opravdu to vyzkoušej, pomůže to! Držím palce! :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 502 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist