Kolik toho koupit?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #372056 25.5.2017 17:48

Ahoj maminky, Vy která už máte dítka mi asi poradíte nejlépe. Kolik koupit lahviček, saviček a dudlíků? Nechci miminko učit na dudlíka, opravdu jen v nouzi, myslíte, že postačí 2ks a nebo 3ks? Dále vůbec nevím, kolik lahviček? Nechci zase zbytečně toho dost nakoupit a pak nevyužít, poradíte? Moc díky :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já měla jeden dudlík a dcera ho stejně nechtela, takže mi přijde zbytecne vůbec nějaký kupovat,pro druhé sem žádný nekoupila. Lahvičky jsem měla dvě malé abych měla na vodu a druhou na džus/čaj ap co může obarvit, ale ty jsem použila až kolem půl roku,jinak sem kojila.

  • A.t.i25.5.2017 18:07

    Ja bych toho dopredu moc nekupovala. Co se týče dudliku, tak 2- 3 druhy a pak uvidíš, který bude miminku vyhovovat a podle toho pak dokoupit víc. Dudliky se rady ztrácí, tak ať jsou do zasoby. Starší syn třeba preferoval klasické latexove tresinky, mladší zase silikonove ploché (např avent). A některé děti nechtějí dudlik vůbec. Lahev pro jistotu jednu a uvidíš, jestli vubec bude potreba. U prvniho jsem měla jen jednu a když nevyšlo kojení, tak jsem dokupovala. U druheho už jsem mela zasobu, ale nic nového jsem nekupovala. Až když bylo jasné, že kojení se zase nezadarilo, tak jsem dokoupila jen savicky. Navíc ne každé dítě se spokoji hned s první lahví a mizna budete muset zkouset vic typů.

  • Podle mě záleží na místě bydliště. Pokud bydlíš někde kde je seženeš za rohem tak stačí jeden dudlík a žádná láhev - ono to potom kolikrát při potížích s kojením svádí dát UM. Pokud bydlíš někde kde se to shání hůř tak bych pořídila 1-2 dudlíky a 1 lahev. Pokud to nevyužiješ tak to nebudou vyhozené peníze a pokud ano vždy můžeš dokoupit. :-) Navíc jak píše A.t.i nikdy nevíš jakou savičku bude dítě preferovat. ;-)

  • Pokud budeš kupovat odsávačku, obvykle je u ní i lahvička. Navíc pokud se koji tak se doporučuje alternativní způsob dokrmení než z láhve.
    Dudlíky jsou problem-ani jedno z dětí sem neměla moc dudlikove a každé vzalo zavděk jen jedním typem dudliku.dcera výhradně silikonový a z jedné strany zploštělý,syn pouze latex a zploštělý z obou stran (pro něj semmela na výběr z asi 6 druhu-typu dudliku a vybral si jen jeden). Takže bych se s dudlíkem nějak moc taky nezabývala, protože se stejné nemusíš trefit do vkusu dítěte.

  • Koupila bych jeden dudlík, jednu lahvičku pro případ a vše ostatní podle situace :-)

  • slunickoL25.5.2017 22:58

    Nic z toho není potřeba. Lahvičku jsem nekoupila ani nepoužila nikdy žádnou (malá má 18 měsíců). Dudlíky stejně možná dostanete ty se dají koupit kdykoli, když bude potřeba.

  • Dudlík dostanete v porodnici v balíčku pro maminky, lahvičku jsem neměla a nikdy nepoužila ani u jednoho ze svých dětí. Byly kojené a pak pily rovnou z úplně obyčejného hrnečku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist