Kolik % prádla sušíte v sušičce? A jak to máte s dětským oblečením?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #159787 22.1.2015 13:36

Bodré podoledne, zvažujeme koupi pračky s integrovanou sušičkou (z důvodu prostoru v panelákové 2+1). No ale vím, že do sušičky se nesmí dávat prádlo s takovými těmi gumovými obrázky, kterých je ale na dětském oblečení plno! Včera jsem se při žehlení zaměřila na symboly a vyšlo mi, že odhadem 95 % bodýček a tak 50 % legínek a tepláků se nesmí sušit v sušičce! Chtěli jsme ji koupit hlavně kvůli dětským věcem (čekáme druhé) a toto mě celkem nepříjemně zaskočilo :( Nechce se mi prát pračku a pak v ní moct sušit jen každý pátý kus :( Jak to máte vy? Je mi jasné, že s dospěláckým oblečením (košile, trička, prádlo) takový problém není, ale co to dětské? Vyplatí se ta sušička vůbec? Neustále nám tu zavazí sušák s prádlem - v naší malé 2+1 je to celkem pruda. Přes léto se dá sušit na balkoně, ale teď přes zimu už mi to vážně leze na nervy. :(

  • 15.07.2015 16:14:15 - yamd změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud máš místo v koupelně a máš pračku s předním plněním, zvolila bych raději samostatnou sušičku. Dávám do ní úplně vše - otočené naruby a zatím se žádnému oblečení nic nestalo. ;-)

  • Ahoj, mame pracku se susickou v jednom a jsem spokojena. co se pere, to se rovnou i susi, mnozstvi neubiram, ani nic netridim a nikdy jsem nemela problem.

  • trinetka22.1.2015 13:53

    dětský teprve prát začnu, ale i manžel má pořád trička s obrázkama, nebo já na pyžamech a podobně a hážu tam úplně všechno.. jen bych doporučila to otáčet obrázkem dovnitř a je to.. suším stejně vše na mix, protože ně vždy dám celou pračku třeba bílé bavlny, nebo barevné syntetiky.. my máme sušičku hlavně proto, že nám to v zimě neschlo vůbec a máme tři kočky :) takže to všechno krásně odchlupatí :)

  • no já někde četla že sušička integrovaná v pračce stojí zaprd. jednak se v ní nesmí nechat všechno co se pralo, ale tak 1/2-2/3 prádla (což je podle mě opruz samo o sobě) a jednak jak jsou v bubnu dírky tak je to ze sušičky stejně nutný vyžehlit a prý má zbytečně vyšší spotřebu energií a nesuší tak dobře. nevím co je na tom pravdy, sama sušičku nemám ale v diskusi pod tím se na tom shodlo hodně lidí, že to tak opravdu je.....

  • Taky dáváme vše, co by nepřežilo (nestalo se) nemá v našem šatníku co dělat. Jinak naruby peru jen opravdu velké gumové obrázky. Např. dětské oblečení z lidlu drží parádně, FaF se mi sem tam něco malinko srazilo (hlavně hladká nežebrovaná bodýčka) atd. Jinak souhlas, že pokud to jde tak samostatné spotřebiče.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 735 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist