Kolik minut má trvat 1 kojení?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23470 7.6.2011 14:25

Ahoj holky,
malý mý 4 týdny a kojím ho tak 8 krát denně, když jsou tyhle horka, tak i vícekrát a taky mu občas dám cucnout čajík nebo vodu, protože mi připadá, že je v těch horkách úplně zpocený a dehydrovaný. Ale otázka zní, jak dlouho, respektive kolik minut má trvat 1 kojení? kojili jsme totiž přes kloboučky, během 2 dnů se to odnaučil, tak ted kojíme normálně bez nich, jenže mám z toho hrozně bolavé bradavky, mažu je, ale stejně to moc nepomáhá. Snad si časem zvyknou. Malý saje aktivně (tzn., že ho slyším, jak polyká a hltá) tak max. 10 minut a pak už mi přijde, že si třeba dalších 10 minut jen dudá, ale nepolyká, jakoby cucal dudlík. A jakoby kouše. Myslíte, že když mu budu dávat napít jen těch 10 minut a pak mu vsunutím malíčku do úst kojení překazím, že bude dostatečně nakrmený? Díky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Blíží se mi porod a zatím jsem jen studovala a poslouchala, co a jak a většinou se říká, že se má kojit i 20 minut. Ale mimi si obvykle řekne samo, kolik toho chce ... Pokud cítíš, že opravdu už nesaje a spíše si jen hraje, tak mu to překaz. Ale zase asi budeš pak kojit častěji ...

  • Nepamatuju si přesný čas, ale nekojila jsem moc dlouho max 10-20. Podle toho jak píšeš si myslím, že sama nejlépe poznáš co je pro tvé dítko nejlepší. Když ti přijde, že už nepije a jen si hraje, tak mu to seber. Jen by se naučil používat bradavku jako hračku a nebo uspávadlo a stal by se z tebe otrok.V létě jsem taky dávala holkám po lžičce převařenou vodu. U první dcery jsem 3 měsíce kojila přes kloboučky a pak jsme je odložili. Když jsem měla bradavky rozbolavělé, tak stačilo použít klobouček na jedno kojení během dne a bylo zase vše v pořádku. Přeji spokojené mateřství :-)))))

  • ahojky, my to máme s kojením uplně stejně, někdy nevydrží u prsu ani těch 10minut ale třeba jen 6-7minut, ale je fakt že si třeba za hodinku řekne znovu, ale myslím si že opravdu v tomhle vedru má třeba i jen žízen, dr mi řekla at jen kojím, at cajik zatim nedávám. S tím cumláním bradavky to máme taky tak když už vydrží u prsu dýl tak pak už jen dudá, taky ji to většinou seberu :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 605 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist