Kolik jídla sní 6,5 měsíční dítě

Otázku položila: Anonymní uživatelka #273574 4.12.2016 22:18

Ahoj,
kolik vám snědlo dítko kolem 6,5 měsíce příkrmů?
S příkrmy jsme začali už od ukončeného 5. měsíce (dlouhotrvající laktační krize). Malý sní k dopolední svačině cca 90-100ml ovoce, k obědu 120-150ml zeleniny nebo masa se zeleninou, večer má kaši zpravidla ze 120- 150ml mléka/vody. Ráno kojím a po hodině zase, ke každému příkrmu taky dokojuju, mezi obědem a kaší jsou dvě kojení a kojím ještě před spaním. Mléka už mám ale nejspíš málo, musela jsem odbourat noční kojení :-( (budil se po půl hodině, nad ránem po 10 minutách). Přijde mi teď nějaký víc hladový a to nejen po kojení ale i po příkrmech. Jen si nejsem jistá, jestli je to stoprocentně hlad nebo touha po prsu, případně nových pokrmech (když si chci sníst něco před ním, hned se po tom vrhá a dostal mě, když se takto odtrhl od prsa a vrhal se na kedlubnu).

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • kolem 6. mesice je rustovy spurt, ktery se projevuje prave zvysenou potrebou jidla a nenazranosti. tak to muze byt i od toho. vetsinou se do max. 14 dnu srovna.
    jinak, pokud jde o to jidlo, kdyz to prepoctu na nas (tj. prikrmy od ukonceneho 6.m), tak v 7,5 m snedla tak 0,5 "sklenicky" zeleninoveho,nebo masozeleninoveho prikrmu a ke svace necelou sklenicku ovocne presnidavky. jinak jen kojena a vyzrana:-D ale kazde decko je jine

  • kolik toho dítě sní je individuální. moje děti toho snědly opravdu hooodně. např. jen k večeři to bylo 300- 400ml kaše (dávala jsem do flašky s dudlíkem. myslím tím už hotovou kaši) a k tomu ještě nakojit, mlíka jsem měla dost. oběd to stejný množství minimálně atd. to bylo kolem půl roku a postupně jsem přidávala další příkrmy. přizpůsobila bych množství poptávce;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist