Kolébka nebo postýlka pro miminko?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #380226 18.1.2022 8:03

Chtěla bych se s vámi poradit. Čekáme první miminko a od příbuzných máme mít půjčenou kolébku. Mně osobně se tedy moc nelíbí, raději bych pořídila rovnou postýlku s pěkným vybavením. Do kolébky bych musela kupovat ještě vybavení jiné a asi miminko z ní stejně po pár měsících vyroste, ne? Zvažuji pro a proti a chtěla bych se vás zeptat na názor, příp. jak jste to měly vy? Děkuju moc a krásný den všem 🙂

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • wirna18.1.2022 12:36

    My máme klasickou postýlku, ještě po nás ( ségra má 45let :-D ) přežila nás všechny, i děti sester a teď i moje.... Ale kolébku bych ocenila taky i když je na pár měsíců. My malého kolébaly v hamaku, a krásně u toho spal.

  • pro obě děti jsem měla jen postýlku. navíc obě stejně zpočátku spávaly často se mnou v posteli i kvůli kojení.

  • HaSha18.1.2022 10:42

    Máme skoro třicet let starou postýlku (ještě po mně), nepřijde mi, že by se ty nové extra lišily. Když byla dcera opravdu maličká (první tři měsíce), tak jsem si ji ale stejně v průběhu noci odnášela do obýváku a spala se mnou na gauči v neutažené zavinovačce a v hnízdečku s vloženým monitorem. Také jsme tak do sedmi měsíců přes den používali houpací lehátko (pak už na něm začala dělat blbiny, tak šlo do komory). Také jsme v lehátku jednu dobu uspávali a přenášeli do postýlky (houpání fakt pomáhá). Lehátko jsme vyměnili za cestovní postýlku/ohrádku (na denní odpočinek v obýváku), do té jsme prostě jen naházely kupu polštářků. Být tebou bych kolébku nezatracovala, ale postýlku časem dokoupila. S vybavením jsem si velkou hlavu nedělala, navíc jsem do postýlky kupovala snad jen mantinely, a to taky s věkem (původně stačily jen látkové "pruhy", teď už máme "copy").

    Druhá otázka je, jestli ti ta připravená postýlka dodá na klidu a udělá radost. Pak ji určitě kup, všechno, co ze začátku mamince psychicky pomůže, se počítá.;-)

  • Měli jsme pro obě děti postýlku. Vydrží tak do 2 let, záleží jak je dítko velké a jak rychle roste.
    Pak jsme měli jako doplňující košík pro miminko, ale z toho kluci vyrostli velmi rychle tak do půl roku.
    Za mě postýlka, ale každému vyhovuje něco jiného.

  • Já měla kolébko/postýlku, byla na nožkách, měla kolečka, dalo se s ní přejíždět po bytě a nebo se daly kolečka zacvaknout a byla z toho kolébka. Nemůžu si vynachválit, syn v ní byl asi do 6 měsíců, krásně spal a mohla jsem si ho přetáhnout v bytě i třeba do koupelny, když jsem byla sama doma a potrebovala třeba sprchu:-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist