Kojení z jednoho prsa nebo z obou?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #44915 8.11.2011 22:18

maminky , chci se zeptat kojíte jen z jednoho prsa nebo je u jednoho kojení střídáte?
já vždy kojím z obou, a teď sem vyčetla že by se mělo vždy z jednoho , že když se kojí z obou tak dítě vypije jen to přední mléko a víc ho to nadýmá a bolí břiško a je dřív hladové, což je asi pravda, protože to tak máme, já kojím každý dvě hodiny, kromě teda v noci to vydrží dlouho.
Jenže nevím jak kojit jen z jednoho když mu to nestačí?
Budu to muset vyzkoušet a nějak vydržet něž se upraví laktace k tomu že bude pít z jednoho.
co myslíte?

Odpovědi správkyň témat

  • Ahoj,
    jsou děti, které prostě vyžadují obě prsa- jako např i to moje. Krystince je 5 měsíců a stejně pořád chce pít z obou. Nic špatného na tom není a to, že dítě vypije jen přední mléko není pravda. přední mléko teče cca 1min a pak už se tvoří zadní.
    Takže to vůbec nemusíš řešit a nech miminko ať si pije jak chce :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko8.11.2011 23:18

    Já kojila z obou, protože jedno dceři nestačilo. Vždycky jsem jí teda nechala jedno pořádně vyprázdnit (ono zadní mléko začne téct po chvilce, tak se neboj, že by se k němu dítko nedostalo) a pak jsem ještě nabídla druhé - z toho si vzala, kolik chtěla. Při dalším kojení jsem pak začínala tím prsem, co posledně bylo jako druhé. Kojila jsem přes den taky často, když se to po prvních 3 měsících ustálilo na 2 hodinách, byla jsem ráda. Bolestmi bříška netrpěla, takže příčinu bych viděla primárně v něčem jiném, ačkoliv dopad to mít může.

  • Martasek899.11.2011 7:21

    Já to dělám tak, že si na prsa sáhnu a které je plnější, to malé dám. A tak to dělám vždy. Obšas jí dám i druhé, aby se dokrmila, ale obvykle to stačí z jednoho.

  • Já kojila z počátku (cca do 1 měsíce) z obou, pak pár dní z obou jen ráno po probuzení a občas před spaním, nyní vždy jen z jednoho

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 229 otázek, kterým se dostalo 271 607 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist