Kojení - někdy dlouhé intervaly

Otázku položila: Bývalá uživatelka #20391 21.8.2011 21:23

Ahoj maminky, potřebovala bych radu ohledně kojení. Mám šestitýdenní holčičku a kojím podle její potřeby celkem pravidelně po 3 hodinách. Občas se ale stane (hlavně v noci), že malá spí třeba i šest hodin, takže i ten interval mezi jedním a druhým kojením je hrozně dlouhý. Myslíte si, že to něčemu vadí? Měla bych ji budit na to kojení? Moc se mi právě nechce ji budit, když klidně spinká, navíc prospívá opravdu pěkně, za necelý měsíc přibrala jedno kilo. Ale na druhou stranu mám trochu strach, aby se mi třeba nezačalo dělat míň mlíka... Poraďte, prosím.

Jé, holky, díky moc všem za uklidnění! To jsem přesně potřebovala slyšet :-). Ještě jednou všem moc děkuju za odpovědi. Mějte se krásně!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já si myslím, že to ničemu nevadí. Mě obě holčičky od šestinedělí spaly celou noc od 10 až do 5-6.

  • Martasek8922.8.2011 11:30

    Právě že v noci má spát dítě 2x tolik, co ve dne, takže pokud kojíš ve dne po 3 hodinách, v noci bys měla po 6 :) Ale obecně je řečeno, že dítě si řekne samo, takže bych nebudila ani v noci, ani ve dne, však mrňousek se ozve ;) Taky jíš, když máš hlad :D

  • Ahoj, měla jsem dost podobné obavy u dcery-v noci mi spala 6-8 hodin v kuse, přes den si klidně vydržela 4 hodiny, ale je pravda, že k večeru bývala u prsu pořád...Každopádně jsem měla zvýšené obavy kvůli předchozí dceři, která takto podobně kojení "flákala", nehlásila se o jídlo a já to bohužel zanedbala, protože jsem byla zvyklá kojit, jak si dítě řekne-než jsem si to uvědomila, že je možné, aby si dítě neříkalo, byla dcera asi příliš slabá, aby kojení zvládla a neustále ho bojkotovala, ale to určitě není váš případ, pokud se jinak o kojení hlásí a přibýrá, tak je to tak v pořádku a ničemu to nevadí. Nebála bych se toho, že až na ni přijde spurtík, že si i v noci nevyžádá častější kojení :-)

  • V noci se obvykle dělá mezi kojením delší pauza, pokud dítě neprostestuje. Jedno kojení se prostě vynechává. Pokud ti dítě prospívá, vůbec bych to neřešila.

  • jedna kamarádka to hrotila, bylo to u dvojčat a budila je zhruba každé 2-3 hodiny...nevím, jestli se to takhle u nedonošených dělá, ale ta, která to hodně potřebovala, je stejně hubeňoura a ta, která prospívala, je teď tlusťoušek :-) Takže já osobně bych to nehrotila...Druhá kamarádka má teď tříměsíční a vůbec to nehrotí, vstává když si malá řekne...a zrovna minulý týden si pochvalovala, jak už malá prodlužuje intervaly...takže jsou asi 2 postoje...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 557 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist