Kojení - málo MM

Otázku položila: Anonymní uživatelka #48103 14.2.2012 13:16

Ahoj holky, potřebuji radu. Už šestý den po porodu mi "klesla"produkce MM vlivem velkého stresu.. Od té doby krmíme UM a já co jde odstříkám. Problém je že už od začátku to nebylo více než 15ml z obou prsou a nyní je to max. 5ml. I přesto že jsme dříve zkoušeli ten kojící víkend. Kdy jsem s malým ležela v posteli a kojila. Pila jsem řecké seno a nic. Brala jsem ricinus communis 5ch, nic. Teď agnus castus9ch a nic. Ješte vyzkouším lac canium 5ch. To vše mi radila doktorka a laktační poradkyně. Brala jsem i chinu na vyrovnání tekutin a nějaké homeopatika na zklidnění maminky, název už nevím.. podstatné je že nic nepomáhá. Odsávačku mám 2fázovou medelu Odsávám v přítomnosti miminka.. Syna když přiložím k prsu a nic moc neteče po chvíli začne plakat. Proč když 2x denně po 40minutách odstříkávám mám jen 5ml mléka? Připadám si že ty prsa už úplně ždímám. :-( Je mi to hrozně líto. Dala bych nevím co kdybych odstříkala aspoň 60ml. Jsou přece maminky co kojí 2x denně u příkrmu a tak málo nemají. Syn bude mít 12týdnů. Nemáte nějakou radu? (Syn odmítá holé prso...musíme mít klobouček) Jak zvýšit tvorbu mléka ať odstříkám více? Omlouvám se pokud je otázka trochu zmatečná. Velmi mně to trápí..

Odpovědi správkyň témat

  • Ahoj,
    tak já si myslím tohle:
    1. nejvíc ze všeho má na to vliv stres. prohlubuje se to tím, že odsaješ malé množství MM a celý ten prosce kojení se tím stává nepříjemným. Zkus otočit myšlení tak, že budeš ráda za každou kapku..
    2.tvůj syn musí sát holá prsa bez kloboučku, ta stimulace od miminka je nejdůležitější. To ti nenahradí žádná homeopatika.Takže zbavit se kloboučku, ale jak že? najdi si na internetu pojem suplementor. To je podle mě jediná cesta. Dítě bude dát tvoje prsa, bude spokojené, že tam něco je, takže se nebude rozčilovat nebo plakat. Tím budeš víc spokojená i ty a kojení se pro tebe stane příjemnějším.
    3.Suplementor ti řeší i otázku dokrmování, o nevhodnosti lahví je psáno mnoho, podle mě to je pravda.
    4. potřebuješ co nejvtěší kontakt s holým miminkem na holá prsa. to nejlíp řeší šátek.
    5. potřebuješ pracovat se stresem, uvolnit se.. udělat si relax,udělat pro sebe něco příjemnýho , nebo hodně pomáhá i na tvorbu MM orgasmus.
    Nikdo ti neřekne, jak dlouho to bude trvat, ale řešitelná situace to určitě je.
    Hodně zdaru. Kdyby něco, napiš na marinerkaseznam.cz / jsem LP

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek8914.2.2012 13:18

    Bude to hodně tím stresem. Jez vyváženě, pij alespoň 3 litry tekutin denně a přikládej co nejvíce to jde. I kdyby s kloboučkem, lepší než nic, ale bez kloboučku je to lepší.

  • Protože ty ještě nepřikrmuješ a laktace není plně rozjetá, stoupá až do 6M, kdy jsi s kojením na vrcholu a pak zase pomalu klesá, navíc už si mlíčko plně řídí samo miminko...já bych vůbec neodstříkávala, ono to po šestinedělí ani moc nejde, ale prostě byych kojila a kojila, každý den a pořád a nebo pokud chceš odsávat, tak určo aspoň po dvou hodinách, každý prs aspoň těch pět až deset min, co děláš je málo, 40min 2x denně je nesmysl, chce to častěji a kratší dobu, jinak nejúčinněji saje mimi a to se ti u prsu vzteká, protože než se spustí mlíčko z prsu, chvíli to trvá, ale ono už je zvyklé, že z flašky teče hned a proto je vzteklé, je to totiž dřina

  • já bych ještě dodala, že kojení se podporuje kojením v noci. takže zkus přikládat i v noci, když se ti malej vzbudí. a nezapomínej dostatečně pít neperlivé tekutiny.

  • Ahoj, tak my jsme měli taky problém s kojením, v porodnici bylo jednodušší mu dát flašku a nutrilon, ale já se rozhodla, že kojit budu, tak jsem jenom kojila, doma jsem všechno hodila za hlavu a kojila, dala jsem mu falšku jenom 2x a to jen tak 30ml a odpoledne jsem seděla v obýváku v noční košili a kojila. Ale pomohlo to, odsávala jsem na podporu hlavně v noci a měla jsem to takovou berličku, kdybych potřebovala dokrmit. Přes den jsem skoro nic neodsála, ale v noci jsem si udělala slušnou zásobu. Hodně jsem dělala teplé zábaly nebo nahřívala prsa pro sprchou, bylo to vyčerpávající, ale stálo to za to, malej se v noci probudil, manžel ho přebalil, já rychle nahřívat prsa, nakojit, dát mimčo manželovi, ten ho dal říhnout a spinkat a já odsávala, za pár dní bylo mlíčka zase dost. U těch homeopatik pozor, já měla teda jenom ty jedny,nesmí se brát dlouho nebo pak mají obrácený efekt. Hodně jsem pila a jedla polévky, pila obilné kávy a laktační čaje. A stres je opavdu zabiják, já totiž byla v porodnici úplně hotová, byli jsme tam dlouho, no a ne všechny sestřičky byly ok. Tak jsem souhlasila s flaškou, hlavně, když budeme moc domů, jakmile mi doktorka mimčo propustila domů, mlíčko mi najednou zmáčelo košili. Takže hlavně pohoda. vím, že je to těžký, ale manžel mi říkal, no tak bude na flašce, udělalas pro to všechno, nevyčítej si to. Zkuste se zbavit kloboučku, malej se mi nejdříve přisál na kloboučku a nakonec si zvykl na prso a klobouček začal odmítat a snažit se co nejméně přikrmovat, já mu dala opravdu jen trochu, aby se nezasytil moc a nechtěl sát, lae bylo mi ho líto, že má hlad.

  • Nehaž flintu do žita a uklidni se. Já jsem už v porodnici 3. den nakojila 120 a mléka jsem měla moc a po pár týdnech jsem neodsála víc jak 5-10 ml, ale prsa jsem měla nalitá. Prostě to ta odsávačka neutáhla. Malou jsem kojila přes kloboučky, protože nám to jinak nešlo a asi ve 3 měsících malá vzala klobouček do pusy, vyplivla ho a od té doby jsem jí kojila až do dvou let bez kloboučků :-D A na ty homeo taky věřím, ale podle mne je nejdůležitejší velký příjem tekutin, klid a pohoda a vše bude OK. Držim palce.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist