Kojení

Otázku položila: Sandra.01 12.2.2021 21:15

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat právě jsem snedla jogobella jogurt jahodu a dočetla jsem se že jahoda je alergen vztahuje se to i na jogurt mám obavy protože kojim dceru který bude za dva dny 6 týdnu popřípadně co mám prosím dělat kdyby něco takového nastalo jsem už zoufalá skoro nic nejim jen vývar s mrkvi bojím se ze po nějaké jiné zelenině by malou bolelo bříško chtěla bych se ještě zeptat některé maminky která má s kojením větší zkušenosti co vše mužů a nesmím předem děkuji za odpovědi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • 8-oJezte vsechno! Z ceho se ma pak tvorit mleko.. kdyz nic nejite?8-o

  • Taky jsem za to aby se prehnane pri kojeni vsemu nevyhybalo. Resila bych vuci boleni briska hlavne veci ktere nadymajix takze lusteniny, zeli apod. Nestresuj se hloupym jogurtem, ktery navic beztak jeste vedle jahod ani nelezel :-D

  • WojKa12.2.2021 21:44

    Primárně se nevyhýbej vůbec ničemu, pokud Tvoje dítě nemá žádné potíže. Já třeba při kojení jím a piju úplně všechno a není žádný problém. Stejně tak starším dvojčatům nedělalo téměř nic potíže. Vyhýbala bych se takhle ze začátku asi jen nadýmavým potravinám a těm, na které by malá nějakým negativním způsobem reagovala. Moje děti sice neměly téměř žádné problémy s ničím, ale to určitě neplatí o všech dětech, chce to zkoušet. Ale abys byla po dobu kojení výhradně na dvou potravinách, protože se bojíš, jak malá zareaguje, to je hloupost.

  • Určitě se tím tolik nestresuj, naopak jez pestřeji ať máš mít z čeho mlíko a nestrádáš.. vyhni se luštěninám a i čerstvé pečivo může trochu zlobit ale postupně zkus i to.. pokud máš sama alergie tak buď opatrná ale jestli ne tak se fakt neboj ani se začátkem příkrmů, všeho s mírou;-)

  • Pokud nebudeš jist pestrou stravu, tak miminku ublížíš daleko víc. A nejen jemu. Jím naprosto všechno krom vážně nezdravych věcí, alkoholu, toniku... Jestli miminku bude něco vadit, tak to poznáš a pak je na místě řešit co jíst. Měla jsem u obou děti první měsíce betlaktozovou dietu. Intolerance se u dětí projevila atopickým exemem a bolením bříška. Určitě poznáš, že je něco špatně. Žádný stres a jez na co máš chuť.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist