Kojeni

Otázku položila: Bývalá uživatelka #42002 18.6.2018 19:18

Holky, poslední dva dny se Tomasek chce uspavat jen kojením. Zatím mu to dopravam, ale není to špatne, ze ho kojim i třeba po hodině a půl? Jde mi o to, ze ještě Furt ublinkava, někdy nic, někdy málo, někdy vůbec.. ale když blinka, tak je to nestravene mliko, a mě to přijde jak začarovaný kruh. Jenže když mu to prso nedam, tak hrozne křičí, a já nechci aby křičel 😳 nic jinyho ho ale neutisi, ani dudel, ani chování, nošení.. nic.. v noci už se na tady to dudlani budí taky 🤦‍♀️ No a já nevím jestli je to teda spravne nebo špatne.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Minu18.6.2018 20:30

    Já taky uspávám u prsa. Nevidim v tom problém. Obvykle se pak vzbudí až ve 3... Přes den stále hodně ublinkává, ale v noci vubec. Kojim na požádání a časy vůbec neřešim. Někdy se pustí za 10minut, někdy by byla přisátá 2 hodiny, když mám čas, tak to nechám na ní. Jsme spokojdmené obě. Od tý doby, co to neřešim a řídim se podle malý, tak skoro nebrečí a fakt je v pohodě. Každý to má jinak. Vypozoruj, co sedí vám a neřiď se tím, co kde vyčteš. Jsi pak pod tlakem, malej to cítí a je to jen horší :)

  • Nas prcek se dlouho na kojeni neuspaval, protoze sál jen po probuzení. V noci pil jednou. Stejne se ze dne na den začal budit furt nezávisle na kojení.
    Ono totiž kolem šestého měsíce začnou převládat nezpracovane vjemy, nervový systém to hned tak nepobere a děcka se budi tak jak tak. U spani je to i genetika a mnoho dalších faktorů. Kojení je významný faktor, ale máš prcky, co se budit nebudou i přes to a ty, co se budou budit proto a neuděláš nic.
    Z me zkušenosti - stejne si to deti udělají po svem a když jsem se snažila stanovit nějaký řád, tak pak bojkotoval a málem jsem nekojila vůbec. Je to křehký systém a když se nekoji na pozadani, brzo a rychle zavádí příkrmy atd, tak se to naruší. Zase jak u koho, ale ja bych spolehala na prcka. Ten muj si vse skoro ridi sam a jakekoliv tlaceni na pilu nic nnevyresilo. Uspava se na prsu, usne i bez, v noci prso nepotřebuje vůbec a kdybych mu to prso necpala zamerne na usnutí, kdy pije, že ani neví, už v polospanku, tak jsme dávno na um. Zkrátka nic neres a nech to plynout nebo dle aktuální situace. To nestravene mleko - to pozlobi, ale je to docasne, i tam to prejde.

  • Po hodině a půl bych mu klidně dala, já v tomhle intervalu kojila hodně dlouho...
    Akorát teda u nás to bylo skrz to blití tak, že jsem mu to musela vyloženě stopovat na nějakých 6-7 minut, jak jsme to přestřelili, tak blil obloukem. Ale jestli jen ublinkává, tak bych to asi nehrotila.
    Pokud jde o to dudlání, tak je to jen na tobě, jestli je to špatně, nebo ne. Jestli ti nevadí ho nechávat jen dudlat a počítáš s tím, že to tak bude mít nějaký čas i do budoucna, tak v tom nic špatného není :-)

  • terryk18.6.2018 20:03

    Záleží, jak moc blinka, některý miminka nemají zaklopku. Malou jsem třeba kojila co hodinu někdy a býka ok, pac se sama pustila, když melacdost, a moc neblinkala. Malej tu zaklopku brnel a klidně by sál čtyřicet minut a pak vše vybil, tak u něj jsem dodržovala aspoň ty dvě hodiny odstup, než prestal vrhat savli. Pokud ti neblindi moc, pak ho kpj klidně na požádání. Jen bacha ba ten návyk usínání u prsa. Aby pak z něj nebyl prsomil jak nas mládej a nebzdil se co hodinu, pac jinak neusnul.

  • samsonoh18.6.2018 21:10

    Neboj se toho, já jsem se taky nedívala na čas a kojila dle potřeby a u prsa uspávám do teď. A ne, není to zlozvyk, že by jinak usnout neuměl. Usíná krásně i u babičky nebo táty, když já nejsem večer doma. Takže bych z toho určitě neměla obavu být tebou.
    Pokud ale víš, že ti blinká kvůli záklopce, tak to je jiná (psala to terryk, nebudu se opakovat). Mě malý začal ublinkávat cca okolo druhého měsíce a vydrželo mu to ten měsíc či pár týdnů, pak se vše samo spravilo. Chvilku jsem dávala sirup proti ublinkávání, ale účinek jsem neviděla.

  • taky jsem v takovém časovém intervalu kojila a nebyl problém. uspával se u prsa ještě v roce :-) byl to nejrychlejší způsob jak ho uspat.
    pokud jen trošku ublinkne, tak to tak nevadí, případně bych nechala jen omezenou dobu, aby neblinkal (ale i tak některé děti blinkají). neměla bych z toho vůbec strach. MM je velmi lehce stravitelné a podle laktační může mít dítě hlad/žízen klidně už i po hodině, takže hodina apůl je v pořádku :-)

  • petulinkaa1319.6.2018 18:11

    též jsme ublinkavaci a to odkrkavame pravidelně, jinak by to bylo ještě horší, s pevnější stravou uz je to daleko lepší, ale ještě si ublinkne, u nas je to ale tim, ze je hodne času na brise od tech 2.tydnu v podstatě porad :-D jak se ji tlaci bříško, zřejmě bude blinkat nez bude chodit :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 276 otázek, kterým se dostalo 271 776 odpovědí a 409 852 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist