Kojeni

Otázku položila: Anonymní uživatelka #217571 23.3.2017 23:00

Ahoj,mam dotaz-myslite ze malemu staci jedno prso,kdyz pije jen 10 minut ?? Pres den se ho snazim budit po 3h, ale on se nechce prisat,trva mu to treba i 5 minut a pak 5 minut pije a pak zbylejch 5 minut pije s usinanim. A nebo si da jedno prso a pak pul hodky pauza a pak si da druhe prso. Nebreci je spokojeny. V patek jsme byli propusteni odpoledne domu s vahou 2935 a v utery u detske mel jen 2945,ale v noci jsem ho 3 pokakaneho prebalovala,tak to bylo mozna i tim. Dneska jsem ho vazila doma sice na kuchynske vaze a mel 3050 myslite ze je to mozne,ze mohl tolik pribrat?? Diky za odpovedi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk24.3.2017 5:27

    Pokud je spokojený a nebrečí hlady, mělo by mu to stačit. Já teda první měsíc budila malou přes den každý cca tři hodiny, v porodnici totiž dost ztratila na váze, přes 11 procent hmotnosti, přičemž nebyla žádnej rambo ani po porodu. Navíc byla hodně spava, tak jsem ji přes den radši futrovala:-) mělo to i tu výhodu, že zjistila, kdy je den a noc a v noci dost brzo a dost dobře spala.

  • Já jsem malého nikdy na kojení nebudila. Nechávám ho ať si určuje sám kdy a kolik chce pít. Má dny kdy chce pít každé dvě hodiny, další dny kdy má pauzy delší, ale někdy i kratší než dvě hodiny. Někdy pije deset minut, někdy si jen cucne,někdy pije déle. Pokud přibírá a nepláče hlady tak bych to neřešila. Jedu v tomto režimu už od porodnice a celou dobu v pohodě, nebudím ho ani v noci,když se sám nevzbudí,tak to beru tak,že je spokojený a hlad ani žízeň nemá.

  • janalab24.3.2017 5:26

    Mala byla schopna pit i ve spanku, takze se v noci neboj zkusit prikladat i kdyz neni probuzenej. Naopak LP mi rikala, ze tak vic funguje reflexivni prisati. Rozdil muze delat jen to, ze se vazil doma nakojeny a odchylka vahy, vaz casteji a uvidis. Jiinak ja jsem temer nikdy ani kdyz u kojeni spala male prso z pusy neoddelavala, dokud neodpadlo. Zvlast ze zacatku ti caste prisati stimuluje laktaci.

  • ja bych teda na kojeni nebudila, urcite ne v noci. Jak uz nekdo psal, zkus kdyztak prilozit i bez probuzeni, syna jsem takto kojila vecer kolem 10., kdyz jsem sla spat, ani jsem ho nebudila, napil se spal pak celou noc

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist