Kojení

Otázku položila: Anonymní uživatelka #43718 8.7.2011 17:46

Stalo se vám někdy, že kojíte, dítě vám u toho usne, dáte ho spát a brečí, že chce jíst a stále dokola ? :-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • eva1118.7.2011 18:58

    No jejda to znám hi hi hi

  • :o) To zná většina kojících maminek. Miminko v takovém případě nepotřebuje ani tak papat, ale dudat, což mu prostě dělá psychicky dobře. Pěstuje si tak závislost na prsu. Je to těžký boj!

  • Ano, také se mi to stávalo. Kolik je miminku? Můžete mít růstový spurt. To znamená, že mimoušek náhle více roste a má větší hlad. A tvému tělu chvíli trvá, než zvýší produkci mléka. Mělo by se to během pár dní srovnat. Jestli je miminko dost nakrmené poznáš podle počtu pomočených plenek za den. Ale pokud by se ti to nezdálo, zajdi k lékaři na kontrolní kojení. Mimčo tam zváží, pak ho nakojíš a zváží ho znovu. Tak poznají, kolik si "vytáhlo" mlíčka a zda to odpovídá jeho věku a potřebě :o) Ono je to s těmi našimi proďolkami někdy složité :o)))

  • Miminko nechce jíst, ale chce být u Tebe- krásně u Tebe usne -přisáté, ale probudí se bez prsu i Tebe. Kdo by byl z takové změny situace k horšímu spokojený?

    Pomáhá vůbec neodkládat a smířit se, že dítě si slastně pochrupuje, aniž tys mohla něco dělat. Dále třeba pevné zavinutí už při kojení, případně v následném spojení s dudlíkem-třeba si toho pak nevšimne, že je odloženo a zavinutí mu poskytne dostatečný pocit bezpečí, pokud je na zavinutí zvyklé a dělá mu dobře. Východisko je zaručeně zabrábnění tomu, aby u kojení miminko vůbec usnulo (ale nehrotila bych to, vždyt je to tak nádherné, ovšem nečekala bych pak, že se po odložení záhy nevzbudí) a odložit jej ještě při vědomí-ovšem i to chce určitý trénink, aby miminko vědělo, co a jak bude následovat, pak se s předpokládatelné situace stane spokojené. Musíš prostě vykoumat, co pro vás bude nejlepším řešením a třeba přijdeš i na něco ještě jiného :-)

  • Moje malá (je jí 13 dní) to dělá taky. Ale při kojení se snažím co nejvíce budit. Po odříhnutí opět budím a malá se přisaje ještě jednou a sem tam i potřetí. Pak už je tak unavená, že usne a nevzbudí se. Někdy se probere tak po 10 - 15 minutách, tak ještě jednou přiložím, ale to už je vždycky naposled.

  • muj malicky mel vcera tri tydny, zezacatku taky spaval klidne i ctyri hodiny v noci a ted se budi po dvou hodinach pravidelne ve dne v noci :-) usina mi u prsu celkem pravidelne, pak ho dam do postylky a spi v pohode sam a stihnu neco udelat, nekdy usneme spolu pri tom kojeni :-) nekde jsem cetla ze miminka do tri mesicu se nedaji rozmazlit a ze vychovavat se maji az po tech trech mesicich, takze ho nechavam at si dela co chce a to usinani bez prsa budem resit az po tech trech mesicich. Kojim ho taky na nekolikrat, casto nam to zabere tak hodinu, ptz chvilku pije, pak chce prebalit, zase se prisaje, pak usne na par minut a zase chce prso, ptz mu to jeste nestacilo. Rezim apod. bych fakt resila nejdriv po sestinedeli. Pokud pribyva na vaze, tak je vsechno OK. odstrikavani bych neresila, ptz prso je prso a nechci aby si malej zvykl na gumu a pak mi to prso odmital. my to resime ze ho partner pohlida, prebali a nechaji me spat a prinese ho az na kojeni..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist