Kojenecký ekzém

Otázku položila: Anonymní uživatelka #26957 25.8.2011 16:51

Chtěla bych se vás zeptat co s kojeneckým ekzémem.Malý ho má na hlavě ve vlasech a když se spotí tak to hrozně smrdí.Od narození jsme ho mazali jak říkala doktorky olivovým olejem ale ted když má 10měsíců tak už má hodně vlasů a mazat to jde jen těžko ale i tak by to smrdělo.Jen málokdy se mu něco dloupne.Je mi ho líto a nevím co s tím.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ekzém je prevít, já mám teda atopický a je to hrůza. V dnešní době na to existuje spousta výrobků a čert aby se v tom vyznal. Já osobně jsem jich za svých 19 let vyzkoušela nespočetně, ale ne všechny pomohly (bohužel si myslím, že na tomhle farmaceutické firmy těží).

    Zkus se podívat tady a koupit opravdu nějaký výrobek určený na ekzém (já osobně bych olivovým olejem nemazala, používám občas konopný, ten je fajn - ostatní konopné výrobky jsou také moc dobré):

    http://www.linolaweb.cz
    http://www.altermed.cz/pece-o-kuzi-vlasy-nehty (s tím mám moc dobré zkušenosti)

  • ahojky, někdy lékaři předepisují salicylový olej - kyselina salicylová má schopnost olupovat nadbytečné šupinky...dlouhodobě bych doporučila na hlavičku používat nějakou nedráždivou kosmetiku např. Sebamed nebo CutisHelp Mimi konopná mycí emulze tělo a vlasy 200ml...nebo ještě existuje Linola šampon, ten je na hodně suchou pokožku hlavy...Jinak od používání olivového oleje u dětí se ustupuje.

  • A je to ekzém? Není to náhodou mléčná krusta, co mívají mimča ve vláskách? Takové jakoby žluté či béžové stroupky?

  • Zkus si zažádat o vzoreček tohoto šamponu http://www.blue-cap.cz/zadam-vzorek a když malému bude vyhovovat, tak nelituj pěněz a jdi do něj. Nám se osvědčil.
    Nebo používáme physiogel šampon (dcera je atopik), ale ten to tolik neléčí, spíš bych řekla nepodporuje. Linola se nám též osvědčila, ale užíváme jí spíš na tělo na kůži.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist