Kojenecká váha a kočárek

Otázku položila: Anonymní uživatelka #281677 29.1.2018 21:32

Ahoj maminky,
jak moc jste využily kojeneckou váhu? Jakou máte vy? Na co se zaměří při výběru? Kolik měsíců jeste využívaly trojkombinaci? Většinou se dozvídám od kamarádek, že rychlé přešly na sporťák. Jak jste to měly vy?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • kojeneckou vahu vubec nekupovat. jsou to zbytecne stresy. kdyby bla nedejboze treba, da se koupit i potom rychle. v korbicce jsem dceru vozila do 7,5 mesicu nez zacala sama sedet, syna jsem prendala cca v pul roce do valca, ale jezdil vleze. duvodem byla pouze vaha kocarku pri tahani 2 deti:)

  • Kojenecká váha je zbytečnost. Akorat zsrucene de budete stresovat! Pokud chcetr kojit, tak kojit na požádání a bez intervalu! :-) A trojkombinace no vajicko cca do roka, tam se hledi do kolika je kg a doku neprecuhuje hlavička. Korbu zas zalezi na mimcu a typu kocarku, ale cca do pul roka i dele.

  • marketaj29.1.2018 22:04

    Vahu jsem.kupovala, kdyz prvni syn nepribiral a dr porad prudila. Od te doby jsem.ji pouzila i na druheho syna a hlavne ji uz meli pujcenou vsechny kamaradky, vcetne.laktacni poradkyne, ktera mela predcasne narozene mimco a nechtelo pribirat. Takze za mne je dobra ne kvuli vazeni po kazdem.kojeni, ale spis sledovani na tydeni bazi. Zkus se zeptat, jestli ji nema nekdo v okoli na půjčení.
    Kocarek bych asi ted volila uz jinak, protoze v trojkombinaci byl sportak tezky, takze jsem pak presla na valco. U prvniho syna jsme do velkého sportaku sli v 5.mes a do 8.mes jen v nem lezel. Na roce jsem poridila valco a na roce a pul kocarek uz potreboval jen vyjimecne. Mladsi sel do sportaku v 6.mes a taky mesic dva v nem jen lezel, ale u nej jsem rovnou střídala velky sportak s valcem. Teď uz jezdi jen ve valcu (20.mes).
    Takze bych si vybrala velky hluboky, kvalitni vajicko a pak samostatně casem sportak podle vasich potreb. Z nas valco vyhralo kvuli hmotnosti, nosnosti, atd.

  • Kdyz jsem po Cs bojovala s kojenim,vahu jsem si pujcila. V korbicce byl maly cca 6 mesicu, ve vajicku cca rok. Sportak z te trojkombinace mi vyhovuje,ze je takovej pevnej (do lesa, nezpevnene cesty...). Mame ted podedene stare obyc golfky a teda vytahnu je jen vyjimecne, kdyz jsem lina tahat velky sportak.

  • Vahu jsem nemela. Zbytecnost. Kocarek mam dvojkombinaci a vajicko zvlast. Znacku ktera podleha prisnym testum. V hluboke korbe jsem mela malou do 4,5 mesice a ve sportovni nastavbe nekdy vozim jeste dnes 2 a ctvrt roku. Stridam to s kocarkem do mesta ala golfac. Protoioze ten sportak z dvojkombinace je terenak a do mesta se mi nechce tahat.

  • Marlena29.1.2018 22:54

    Váhu jsme nekupovali, ale dá se mnohdy zapůjčit přímo u pediatra. Kupovali jsme dvojkombinaci + bezpečnou autosedačku Maxi cosi. Hlubokou korbu jsme u prvního využili asi 4 měsíce a pak sporťák, u druhého jsme hlubokou korbu nevyužili skoro vůbec, byl v ní strašně nerad a hlavně jsem nosila v šátku. A pak do sporťáku tak někdy taky tak ve čtyřech měsících.

  • terryk30.1.2018 6:41

    Váhu máme, ale upřímně... Jen proto, že mě zblbla spolubydlící v porodnici, která na ní byla závislá:-D takže jsem občas prvního prcka vážila, jestli pribejva, a doteď vážím malou každej měsíc, abych měla údaje pro statistiky, jak nabejva a roste. Jinak je ale vcelku na nic, takže předem určitě nekupovat, jen pokud bys po porodu s ní byla jistější a chtěla prcka pravidelně kontrolovat, zda prospívá. Jinak to dělá pediatr. Trojkombinaci jsem s prvním používala do dvou a půl let, malá ji má doteď a ještě dlouho mít bude. Mám ale spíš sporťák s pridelavaci korbou (Britax b-motion). Vajíčko pak využívám akorát v autě, na kočár jsem ho jakteziva nedala.

  • sisterrys30.1.2018 13:02

    Váhu určitě nepořizovat, v případě potřeby se dá půjčit. Já měla půjčenou od dr, protože jsem malého musela dokrmovat, tak abych věděla kolik. Ale vážilo mi to nesmysly (třeba po kojení mi to navážilo, že je o 200g lehčí než před, to byla poslední kapka). Měla jsem ji týden, pak jsem dokrmovala podle citu. A do 14 dnů se kojení krásně rozjelo. Vážení před a po kojení mě akorát stresovalo. Vážení, jestli prcek přibírá je dostačující u dr, když by se jí něco nepozdávalo, pozve si vás častěji. My jsme chodili první měsíc na převážení každý týden.
    Kočárek mám camarelo, sedačku (besafe) jsme kupovali zvlášť (kočárek byl trojkombinace a od ceny nám byla sedačka odečtena, takže jsme platili jen dvojkombinaci). S hlubokým kočárem jsem byla maximálně spokojená, malý se do něho vešel i v 9 měsících s fusakem. Do spotovní verze jsme přecházeli kvůli tomu, že chtěl vidět. Tam jsem ze začátku nebyla spokojená s tím, že je hodně veliký a malý v něm klouzal. Pásy taky nejsou moc dořešené. Ale teď, když je malému 20 měsíců je super a stále ho používáme, už mu tedy začíná být těsnější, ale na nějaký jiný sporťák přecházet nebudeme, za chvíli už zvládne dojít, kam bude třeba.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist