Kojenecká váha

Otázku položila: Anonymní uživatelka #376272 28.10.2017 21:18

Chtěla bych se zeptat maminek jestli máte doma kojenecké váhy ? Čekám miminko a přemýšlím jeslti ji pořídit, protože mi bylo od kamarádek řečeno, že v porodnici nás na to budou učit a že by bylo dobré ji mít doma. Vážíte prcky před a po krmení ?

  • 04.11.2017 11:34:13 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Presne! Je to zbytecny stres. Mam dve deti, a vahu jsem nepotrebovala. V porodnici jsem z donuceni prvni dny vazila. Urcite bych ji neporizovala jen tak. Pokud pak budete mit problemy s vahou, kdyby miminko nepribiralo...poridit ji muzete vzdycky.

  • Doma jsem nevazila. Nebyl důvod

  • Pred a po krmení sem z donucení važila v porodnici. Bylo to stresující, navíc miminko nepije pokaždé stejně množství. Dávat na váhu hladově řvoucí mimino a snažit sebou kvůli kojení zvážit je stejně na nervy jako v te porodnici.
    Váhu semmela doma, ale na zhodnoceni týdenních přírůstku, kdy sem vážila v neděli večer a sledovala, kolik za týden přibere.

  • Zbytečné, hodí se pro děti s nízkou porodní vahou, to ano. Není pak problém případně dokoupit. V nemocbici se váží proto, aby se zjistilo, jestli se dítě už rozpilo, ale sledovat doma, jestli vypil sto nebo sto pade, tak to né :-) :-)

  • Pokud bude prcek hezky nabírat a kojeni bude taky bez problemu, vaha je zbytecna (dle kontrol u pediatra).
    Z porodnice jsme odchazeli s dokrmen, pediatricka si nas zvala i na prevazeni jak pribyva...takze jsem si pak vahu pujcila (na doporuceni doktorky). Kamaradka ma treba nedonosenou holcicku,tak ti vahu kupovali. Ale jinak kvuli napr. 1 tydnu,nez se rozjede kojeni, je to dle meho nazoru zbytecne.

  • terryk28.10.2017 21:54

    Toť otázka. Já váhu původně nekupovala, ale v porodnici mě zblbli tak, že jsem bez ní nebyla schopna ani pořádně nakojit. Respektive jsem se cítila jistěji, když jsem dítě mohla každej den zvážit a zjistit tak, jestli přibírá:-) zpětně vím, že to bylo naprosto zbytečné, že váhové přírůstky stačí sledovat pediatrem. A jestli dítě hladoví, poznám podle řevu a sapani se po potravě:-) jenže jako prvorodičku mě to vážení uklidňovalo, byl to opěrnej bod, že dítě prospívá a roste. Tak teď babo raď:-)

  • sisterrys28.10.2017 22:18

    Rozhodně nedoporučuji, je to akorát na vystresovani. Já musela vážit i doma a dokrmovat, ale váha byla blbě kalibrovaná a házela nesmysly, vrchol byl, když mi namerila, že malý za kojení zhubl 200g, to jsem ji pak dr vracela, měla jsem ji jen pujcenou.Pak jsem dokrmovala pár dní intuitivně a pak se mi hezky rozjela laktace, malý se rozpil, že dokrm nebyl tee Pokud bys ji nutně potřebovala, půjčit si ji můžeš vždy.
    Jinak i laktační poradkyně doporučují nevazit apokud je to třeba, tak jen jednou denně, ne pokazdem kojení.

  • samsonoh29.10.2017 0:31

    Pro mne to stresující nebylo, naopak mě zajímalo jak prvek nabírá a kolik toho vysaje. Cítila jsem se jistější. Váhu jsem koupila už před porodem, protože jsem byla prvorodička a chtěla jsem si být prostě jistá - klidná máma = klidné dítě. Nicméně po návratu z porodnice a prvních dvou prohlídkách u pediatra jsem zjistila, že mi k ničemu není, protože prcek začal nabírat kosmickým tempem a cítila jsem to vyloženě na rukou. Takže jsem vážila jen pro sebe jednou týdně do deníčku dítěte. Toť vše. Váha je k mání, kdybys měla zájem, napiš mi SZ.

  • umka24.3.2022 17:03

    Já mám vaničku se zabudovanou váhou a jsem spokojená. Měří přesně a mám přehled.

  • andulkaa27.3.2022 11:50

    Jsem netušila, že se dělají vaničky pro miminka i s váhou? Je to opravdu přesné?

  • umka28.3.2022 13:21

    Ano je naprosto přesná. https://www.babypatent.cz/vanicka-aquascale/. Zkoušeli jsme i převažovat a opravdu to sedělo.

  • andulkaa28.3.2022 17:46

    Já jsem ji viděla, ale zkušenosti s ní nemám.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist