Kočka v bytě - ragdoll

Otázku položila: Anonymní uživatelka #52818 14.1.2012 13:10

Womenzonky, chtěla bych si pořídit do garsonky ragdoll číču.
Máte některá z vás?
A k otázce: Chtěla bych se zeptat, kolik stojí tahle kočka (nebo jakákoliv kočka) měsíčně? Myslím, co se týká jídla, záchodu - chodí na písek? Jak často měnit? Kolik písku do záchodu a kolik ten písek stojí?
Také mě zajímá, jak často k veterináři? Jednou ročně? A kolik to zhruba stojí?

Děkuji vám moc za informace.

A jestli jde cítit v bytě? Pokud ji pravidelně koupete a staráte se o ni.

Mě to tak všechno napadá postupně :-)
A co chlupy? Ragdoll má delší chlupy, jak s nimi zatáčíte v bytě vy? Určitě pravidelná údržba bytu, ale stačí jen vytřít podlahu?
Fakt s tím nemám zkušenosti, dám si poradit.
Ještě jednou díky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, myslím, že bude lepší, když se zajdeš nejdřív podívat k někomu, kdo kočku v bytě má, abys získala nějakou představu a taky si o tom něco přečti :) Za kolik seženeš přímo ragdollku, netuším, já mám dvě papírové kočky různých plemen a ta cena se liší podle chovatele a kvality chovu. Moje kočky konkrétně stály 8 a 16 tisíc. Řešit, kolik se dává steliva do kočičího záchodu, je mysím trochu předčasné, když ani žádnou kočku ještě nemáš, navíc to je docela detail, který navíc každý chovatel vychytá sám. K tomu zápachu - kočka se pravidelně nekoupe :) Koupání je pro většinu koček traumatizující, koupou se maximálně jednou za půl roku. Ale jinak kočky jsou čistotné, často se olizují a pokud jsou zdravé, tak nesmrdí. Samozřejmě bobečky páchnou jak ďas, takže je musíš i s kvalitním stelivem hned vyhodit. Pokud bude kočka jenom v bytě, nepotřebuješ žádná očkování (ze zákona to ani není povinné na rozdíl od psů a fretek třeba), takže k veterináři se chodí maximálně pro tabletku na odčervení nebo při nějakém problému. Co se týče nákladů, záleží na tom, do jak kvalitního krmiva chceš investovat. Můžeš kočce kupovat granule z kauflandu, ale to bych nedoporučovala, pokud chceš, aby se dožila nějakého slušného věku, nebo jí kupovat kvalitní granule. No celkově když to sečtu, tak na jednu kočku mi krmivo a stelivo vychází tak na 300,- měsíčně, ale musíš počítat i s tím, že může mít zdravotní problém a ceny za veterináře jsou skutečně vysoké. Jeden můj kocourek má problémy se zubama, za jednu narkózu s trháním zoubků dáme třeba 1500,-, ale jsou i jiné potíže, které se mohou objevit - moje známá platil tuhle 8000,- za léčbu. Navíc i v té garsonce potřebuje dostatek svého prostoru, kočky ti vlezou všude, zároveň musíš přizpůsobit byt, aby se nezranily, nesežraly nějakou jedovatou kytku, prostě není to sranda. Navíc si potřebují brousit pravidelně drápky a mají svoji hlavu, takže ikdyž jí koupíš nějaké škrabadlo, tak se ti na něj třeba vykašlou a budou si drápky stejně škrábat o nábytek. Prostě s kočkou v bytě se chod domácnosti přizpůsobuje kočce, není to jen plyšák, se kterým se pomazlíš, když máš ty náladu...

  • petulinkaa1314.1.2012 19:52

    Ja s kockami žila od malinka,ale posledni 3 roky mame jen pejska.Kocky jsem nikdy nemyla..nemelo by se to! co se tyce financi,kupovali jsme konzervy s masem a kazdy vecer ji dali misticku masa a granule mela permanentne nasypane.Kdyz to vezmu a pocitac si dobrutky k tomu,tak zradlo tak 500kc mesicne i s dobroty,ale je to indiviualni,cim krmis atd. a pisek stoji neco kolem 100kc jestli si to dobre pamatuji,ale je lepsi ten voneny pruhledny kaminky takovy,ze to tak neni citit,pokud si v byte bez balkonu a meni se podle toho jak ho kocka rychle zaspini....už si to moc nepamatuji :-/

  • jak už tu padlo, zkus se jít podívat na návštěvu k někomu, kdo má kočku v bytě a sama si uděláš obrázek. Taky doma máme kočky a cena krmení a steliva se dost liší podle značky. U nás se jedna kočka cpe jídlem téměř nepřetržitě a je pořád hubená, další jí jednou za čas a je z ní macek, to se nepořídíš, to je jako u lidí, někdo jí víc a někdo míň. A taky dost záleží na povaze, některá venkovní kočka je vyloženě gaučák a jindy je domácí kočka poděs a je to pro ní v bytě utrpení. Ale to poznáš až po nějakém čase, až to zvíře budeš mít doma.

  • full.avl15.1.2012 21:34

    Já mám doma koček 7 :D pořizovací cena u 4 koček byla fakt vysoká :o) ale stálo to za to.
    Co se týče krmení, tak to vyjde měsíčně cca 1500 kč (mluvím o kvalitních granulích) + tedy ještě nějaké za maso atd.
    Ragdoll je krásná kočka, a rozhodně bych pořizovala jedině od chovatele s PP ty se pohybují kolem 10.000,- Kč ale za kvalitní odchov může být cena vyšší ! :)
    Na písek mojí mazlící nechodí protože mají otevřené okno ve dne v noci ať je léto nebo zima, okno na chodbě nezavíráme . A naštěstí jsou tak čistotní, že doma neudělají nic a chodí jen ven :)
    Kočičí chlupy? na gaučí mám takovou deku abych neměla gauč od chlupů , luxují každý den, někdy mě to tak popadne že luxují i 3x za den :D
    K veterináři chodíme pravidelně, na různá očkování (chodíme očkovat pravidelně ale jelikož mám doma zvířat hoodně moc tak nevím jestli z kočkama jen jednou do roka nebo 2x... musela bych se podívat do papírů. ) jinak za více zvířat je to i více peněz takže tohle nedokáží posoudit.
    Ale očkování + odčervování vyjde cca na 700 za jednu kočku. Ale také záleží na vetovi, měla jsem jednoho veterináře který byl neskutečně drahý a za jednu injekci penicilínu pro číčí si naúčtoval 400 a toho veta co mám teď si bere za injekci dávky ATB jen 70kč. :)

  • Já sice nemám kočku s rodokmenem, to se mi zdá poměrně zbytečné, ale měsíčně mě vyjde zhruba na 500 - 1000, podle toho, v jak velkém balení krmivo koupím, jaké kapsičky, co akce atd. Kdybys ji nakonec koupila, tak doporučuji mrknout na https://www.fajnzviratka.cz/, kupuji tam písek, krmivo, hračky a tak a vždycky jsem byla s nákupem moc spokojená :) Od tisícovky je poštovné zdarma, takže vždycky dělám zásoby :)

  • Fajn se také nakupuje na zooo.cz. Ceny pro mě více než přijatelné. Co se týče ceny za měsíc, tak nás kočena vyjde cca na 200,- měsíčně - kupuji velké balení granulí na tři měsíce. A to kupuju kvalitu. Pamlsky zase moc nedávám. Pro ní jsou nejlepší hračky ty zadarmo či za minimální cenu - zmačkaný alobal do kuličky.:-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 736 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist