Kočárek

Otázku položila: Anonymní uživatelka #438265 4.3.2022 8:29

Dobrý den, jsem poprvé těhotná a musím přiznat, že dost tápu při výběru kočárku. První věc je, zda se opravdu vyplatí investovat do nějakého drahého, další děti plánujeme, ale nevím, zda ty ušetřené peníze nevyužít na něco jiného pro miminko. S manželem jsme oba sportovci a on už se těší, až bude s miminkem běhat. Hádám, že na to by byl určitě lepší třeba jiný kočár než jsou běžné, ale jak říkám, moc se v tom nevyznám. Další děti ještě plánujeme, takže i kdyby se měl opravdu koupit nějaký drahý, tak se využije. Napsaly byste mi Vaše zkušenosti? U jaké značky jste hledaly, zda jste kupovala trojkombinaci nebo raději vše zvlášť? Moc děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Hlavně ne trojkombinaci, autosedačky které jsou součástí jsou absolutně nevhodné pro miminka. Za mě raději investovat do kvalitní autosedačky než kočárku. Dost dětí nakonec kocarkovych není třeba viz můj syn v korbě vlastně jen 5x a v 6 měsících přešel do sporťáku.
    Mrkni na fb Autosedačky-bezpeci pro děti

  • Marlena4.3.2022 9:10

    Doporučila bych zainvestovat až do kvalitního sporťáku, který bude vyhovovat jak vám, tak dítěti. V hluboké korbě je dítě poměrně krátce (u nás dcera cca 4 měsíce, syn v hluboké korbě byl taky tak 6x - nesnášel kočár, byla jsem "nucena" nosit v šátku). Sporťák využijete mnohem déle (třeba až do dvou let) a je opravdu lepší mít kvalitní sporťák než kompromis z dvojkombinace. O autosedačce už psala leniss. Kvalitní autosedačka je důležitější než kočár.

  • ono záleží opravdu na každém, ale taky bych radila jen tu dvojkombinaci a ne kombinaci se sedačkou. hodně autosedaček bývá v kombinaci velmi malých (dítě se tam nevejde už třeba v půl roce a shání se další sedačka kategorie 0+) a ta bezpečnost u nich není na tak vysoké úrovni.
    my používali teda dvojkombinavi, kde hluboká korba byla opravdu velká - 80cm, takže mi tam prcek vydržel do 7-8 měsíců, navíc bylo v té době i poměrně chladnějši, tak tam byl lépe chráněn. pak jsem teprve dávala do kočárku sportovního (kde byla délka na ležení 100cm). k tomu jsem ale pořídila i malý lehký sporták, který měl polohování do lehu až do roviny a spojenou rukojet, na takové to lítání do obchodu nebo skládání do auta. prcek mi v kočáře často spával (i když byl větší) takže jsme šli na procházku po obědě, prcek usnul a prošli jsme se.

  • Pokud se mohu vložit, tak za mne také určitě sedačku zvlášť a pak kočárek jako hluboku korbičku a sporťák.
    Mám dva kluky a jeden kočárek už od prvního a byla to tehdy moc dobrá volba. Ze zkušenosti mohu říct, že je potřeba pouvažovat i kde s kočárkem budete jezdit.
    U prvního syna jsem to neřešila, ale u druhého, na kterého jsme si museli počkat 7 let, jsem ocenila velkou výdrž sporťáku. Hlubokou korbičku jsme používali max. 9 měsíců. Pak už se tam kluci prostě nevlezli.
    Je potřeba se i zamyslet, aby se vlezl do auta, do výtahu apod, aby nebyl příliš těžký, protože nastupovat do autobusu, tramvaje, nebo jiného dopravního prostředku nemusí být úplně lehké. Aby se dal jednoduše složit a měl kvalitní konstrukci a kolečka. Při nákupu kočárku bývala nafukovací, není to žádný ideál, u druhého syna jsme museli vyměnit pneumatiky, ale nedám na ně dopustit, protože jezdí i v těžkém terénu.

  • Ahoj:-) Moje zkušenost je - koupit vajíčko do auta pro mimi (ne úplně nejlevnější, bo o ty bobky se každý mega bojíme, že:-) ale střed). Poté zainvestovat do dobré kvalitní autosedačky třeba do 18kg. Máme otočnou od Cybexu a hlavně jak dítko přibírá na váze, tak možnost otočit si sedačku k sobě a v pohodě tam juniora naštelovat, je k nezaplacení a moje záda hýkají radostí :-D
    Hluboký kočár koupit z bazaru za pár šupů, většinou je to i s korbičkou na sporťák (seženeš solidní klidně za 2tis, třeba nějaké ty Dorjany atd) - i když se ti to teď zdá jako hrůůůza času, dítě bude v hlubokém kočárku 8měs....to je fakt CHVILKA a pokud nechceš nahánět parádu v super novém kočíku, udělá i ten obnošený stejnou práci.
    A pak jak budeš mít přesedlat na sporťák, koupila bych rozhodně Thule Urban Glide II, s tím už parádu rozhodně uděláš :-D Děcko už bude schopnější pohybu a ocení pohodu, kočár je skvělý, lehký, nic nikde nezačne plandat a drží jak má, navíc ho pak prodáš za parádní cenu.
    Toť můj názor a zkušenost:-) Přeju dobrý výběr :-)

  • lucka1415.2.2023 10:25

    My jsme s přítelem zvolili dle mého názoru takovou zlatou střední cestu - chtěli jsme kočárek kvalitní (tedy o něco dražší), ale na druhou stranu jsme nechtěli nějak moc utrácet, takže jsme si ho sehnali přes internetový bazar https://www.biginzerce.cz/ :-) Rychle jsme se s prodejcem domluvili na osobním předání v Praze, takže jsme si kočárek ještě před koupí mohli prohlédnout.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist