Klín do postýlky

Otázku položila: Bývalá uživatelka #31449 1.1.2012 10:49

Ahoj holky, uvažuji o koupi klínku do postýlky, ale nevím, zda je to nutné. Nohy u postýlky máme podložené zatím knížkami, ale nevím, jestli dost. Jak to vidíte vy? Spíš by mě zajímalo, jak dlouho by se měl používat a také, jaký je vhodný úhel.
Druhá věc, která by mě zajímala, je, jak je to se šestinedělím. Je mi jasné, že tohle období se vyvaruji veřejných míst. Chodíme s Vojtíkem zatím jen na odpolední procházky. Ale celé toto období musíme být i doma - myslím tím, že moji rodiče bydlí na Šumavě a my jsmee tam vždy na víkend jezdili, tak kdy je vhodné období tam jet poprvé. Děkuji. Radka

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko1.1.2012 12:33

    Klín do postýlky určitě nevyhnutný není. Pořizovala bych ho v případě, že miminko trpí např. výrazným refluxem, tudíž je nutno zabezpečit, aby mělo hlavu výš než zbytek těla (v tom případě ho strčit pod matrac, ať leží na nakloněné rovině). Není-li to vyloženě doporučeno z nějakého zdravotního důvodu, polohování nemá smysl.
    Co se šestinedělí týče, v průběhu této doby jsem se nadýl nehla z domova; a to nejenom z důvodu cestování jako takového (malá miminka ho většinou snáší dobře, neboť hodně spí), ale zejména z důvodu změny prostředí, přítomnosti vícero "nových" lidí kolem, tudíž je větší riziko infekce atd. První delší cestu mimo domov (4 h) asi na 5 dní jsem s dcerou absolvovala, když jí bylo 3,5 měsíce (jeli sme poprvé za rodiči).

  • Klín do postýlky jsem také neměla, ale také pouívám zvýšenou polohu-např. v současné době u 19ti měsíční dcerky (polštářek jestě nepoužívám)-vždy, když je nachlazená, má rýmu, či kašel, usnadňuje vyvýšená poloha dýchání. Pro malé miminko také pouze pokud má problémy s dýchacími cestami, či ublinkáváním, jinak klasicky rovná poloha. Osobně bych nic takového nekupovala-dá se to vyřešit i jinak-např. podložit nohy ,postýlky-myslím, že jsem někde slyšela, že Bible? je tak akorát. Já to řeším tak, že nepodkládám postýlku, ale matraci složenou dekou pod ní, ale samozřejmě záleží na tobě, zda do toho chceš investovat nebo v případě potřeby budeš řešit alternativně.

    A takto malému miminku je prakticky jedno, kde bude-zatím nemá vybudovaný např. režim dne a pod., takže si naopak můžete dovolit více, než kdy později, ale Tvé tělo musí regenerovat, takže spíše záleží na tom, jak se cítíš ty. Samozřejmě má to svá omezení, rozhodně bych se s takto malým dítětem nechtěla mačkat někde v davu a td., ale sedět doma rozhodně nemusíte a myslím, že rodinu navštívit můžete, pokud se na to cítíš hlavně Ty.
    Když má pak žena další děti, tak vlastně ani žádné šestinedělí dodržovat stejně moc nemůže-já pak chodila všude a miminko samozřejmě ssebou-nosívala jsem ho přímo na těle, takže bylo i více chráněno před cizími :-)
    Jinak u nás je to tak, že rodina bydlí za rohem, takže mé děti se z větší částí setkaly už ten 1. den nebo dokonce v den porodu :-)

  • Ahojky, ja jsem si klin koupila jeste nez se maly narodil a jelikoz jsem mela jenom kos, tak jsem ho zastrihla dle kose. Nakonec maly desne ublinkaval, tak jsem mela lepsi pocit. Ted se budem stehovat a bude mit uz postylku a presto jsem v patek kupovala dalsi klin. Dle me to neni tolik penez a kdyz ti to pomuze psychicky, tak diteti to neublizi. Velikost je uz dana takze to jenom das pod matraci. Šestinedeli je vice spise o tobe nez o mimi. Aby se tve telo dalo doporadku. Pokud se na cestu citis tak jed. Ja se po cca 4-5tydnech citila dobre a od te doby chodivam kazdy tyden do nakupniho centra na kavicky s holkama. Maly byl ockovany teprve pred 14dny a nikdy nic nechytl.

  • Na jedné straně máme sundaná kolečka.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist