Klasické chodítko - ano či ne

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35934 24.1.2013 13:19

Ahoj maminky, ráda bych znala Váš názor a osobní zkušenost na klasické chodítko (se sedátkem). Dceři je 7 měsíců. Byli jsme u známých a dceru jsme u nich posadili do tohoto chodítka. Moc se jí líbil ten interaktivní panel, krásně se zabavila. Jinak neustále mrská nožičkama, když jí chceme přitáhnout za ruce, tak už nejde do sedu, ale rovnou do stoje. Vím, že se to nemá, jen jsme to párkrát zkusili. Chtěli jsme jí toto chodítko koupit, ale četli jsme na internetu, že toto klasické chodítko je pro děti, které už sami sedí. Naše dcera se sama ještě neposadí, ale když jí posadíme my, tak už sedí. Vím, že se to taky nemá dělat, že si k tomu musí dítě nějak postupně dojít samo. Co si tedy myslíte o použití těchto klasických chodítek? Dále jsem četla, že je to velmi krátkodobá záležitost, že až začne dítko chodit samo, tak už se do tohoto chodítka nemá dávat. Nechci, aby to byly vyhozené peníze. Spíše mě zaujal ten hrací panel, že si dcera vystačila chvíli sama, navíc se dá panel vyndat a dát jí tam jídlo a akrmit jí v tom a k tomu chození jí to také dopomůže.

Děkuji holky, nekoupíme ho:-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • courage24.1.2013 14:06

    Za mě říkám, že bych ho nekupovala. Obzvášť pokud si ještě sama neumí sednout, mohli by jste jí tím ublížit. Panel se dá koupit určitě i samostatnej na zabavení. Ale víš jak to je - je zajímá hlavně to, co mají ostatní. Jakmile ho bude mít doma, tak si myslím, že si ho ani nemšimne. Aspoň u nás to tak teda funguje. Tchýně koupila pro malou tohle chodítko http://www.slune-cz.cz/choditko-aktivity-chicco/. Nebyla jsem z toho sice moc nadšená, protože nejsem zastánce jakéhokoliv urychlování, ale malý se to líbílo a chodila jenom když chtěla. Narozdíl od toho, do kterýho ji posadíš a jí už pak nezbývá nic jinýho, než aby chodila. Taky se s ním dokázala hezky zabavit, různě to hraje, ale co začala chodit sama, tak ji přestalo zajímat.

  • inthense24.1.2013 13:40

    ahoj,ja choditko pouzivala,ale az kdyz malej zacal sam stat s pridrzenim nabytku a zacal obchazet nabytek.Pak jsem ho davala do choditka,ale jen kdyz jsem potrebovala treba uvarit nebo neco udelat.byl zivy dite a bez dohledu porad nekam chodil a padal :-)

  • Petranka24.1.2013 13:51

    já jsem proti chodítkům když už tak ohrádku pro bezpečí, jinak naše používá místo klasického chodítka kočárek pro panenky golfáčky a s tím obráží byt, ale to je aktivní ne pasivní chození :-) kočárek má na dýl, chodtko jsou vyhozené peníze alespon za mě.:-D

  • za mně taky nekupovat. interaktivní může být i spousta jiných hraček, které se dají dát třeba na zem nebo postavit na stůl než kvůli nim kupovat chodítko. dcera začla sama chodit kolem nábytku a i bez chodítka to zvládala v 7mi měsících dobře.
    a třeba tedka v Lidlu mají v akci zajímavou podložku pro děti - zvuky zvířátek a jiné. a pokud malej nesedí, mohlo by to být pro vás taky zajímavé.

  • Já jsem ho ani u jednoho z dětí neměla a ani jsem nechtěla.Nedoporučuje se to.Syn od kamarádky se začal brzy stavět,měl chodítko a oběvil se u něj problém s nožičkama.Stále i jak začal chodit,tak našlapoval na špičky.Jak příjde správný čas,tak stejně ti bobánci cupitají kolem nábytku,v ohrádce..

  • Borlova24.1.2013 17:25

    Za mě nekupovat, kort když se Ti sama neposadí. Jakýmkoliv posazováním, když se ještě neposadí sama, tak jí ničíš zádíčka :-( Posadit na chvíli kuli fotce to určitě nevadí, ale na dýl bych to nedělala, ty zádíčka se tím ničí a projevit se to může pak až v dospělosti :-( Navíc takovýhle druhy chodítek brzdí dítko v chůzi bez držení. Ona Ti v tom sice bude chodit, ale bude furt podpírána, tak proto, ale když jí dáš mimo chodítko, tak se bude bát se pustit, protože nebude mít tu oporu chodítka.....

  • Mě teda mamka dávala do chodítka od té doby co jsem začla chodit okolo nábytku a nemám žádný problémy se zády nebo s nožičkama. Chodítko je normální věc a myslím si že užitečná. Pro své dítko to používám taky.

  • taky bych ho nekupovala,ale když vidím u našeho malého který má taky 7.měsíců sedí,leze,stojí a pomaličku se posouvá kolem nábytku když tam něco vidí a chce.Nevím to jí raději kup za tu cenu nějakou fajn hračku co umí více věcí a co jí může zaujmout stejně tak jako to chodítko

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist