Když je muž chudý

Otázku položila: Anonymní uživatelka #59514 18.5.2012 23:02

vzaly byste si chudého muže? Mám na mysli opravdu chudého, ze třetího světa.. kdyby jste ho opravdu vášnivě milovaly? V životě nejde o majetek. Ale láska, ta je to hlavní! Tak co, řídit se srdcem a nebo rozumem, hm??

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já ti napíšu pár osobních zkušeností. Mám za muže cizince, žádného boháče, takže vím o čem píšu... Nechci tě zrazovat, jen ti popíšu realitu.
    Láska je důležitá, nejdůležitější ve vztahu dvou lidí, taky dokáže překonat hory. Ale... Pokud je tvůj vyvolený ze třetího světa, tak už jen dostat ho sem, aby jste žili spolu bude dooost velký problém. Cizinec aby dosta vízum k nám, musí mít oficiální pozvání od občana ČR, na 3 měsíčn í turistické vízum ty musíš doložit, že ten člověk u tebe bude bydlet (musíš mít teda svůj byt nebo povolení od majitele, že tam může být, jsou na to formuláře) a musíš prokázat, že se o něj finančně postaráš (na to musíš mít v bance dost velký finanční obnos, je to něco kolem 150.000, to dokládáš výpisem z účtu), a i přes to, že toto všechno doložíš, tak mu stejnak vízum dát nemusejí :-( . Když se ti povede ho dostat sem, tak je na řadě nejspíš svatba, jelikož jinak po třech měsících nashledanou (konec víza).... Na svatbu je potřeba další milion papírů z jeho země přeložených soudním překladatelem do češtiny. Některé země mají docela problém doložit ty papíry, co požaduje ČR... a po svatbě dostane povolení k přechodnému pobytu. Pak už je to v pohodě co se týká papírů. Horší je to se získáváním práce. Záleží jakým jazykem ten člověk mluví, pokud je to angličtina, tak to ještě bude docela dobrý, ale pokud je to nějaký jiný nerozšířený jazyk, tak problém. Legálně ho málokdo zaměstná. Takže ani tady moc peněž nevydělá a pokud je opravdu chudý, tak budeš všechno táhnout ty, než se nějak zmátoříte.... A tady obvykle nastává problém, jelikož chlapi jsou většin ou vychovaní k tomu, že musí živit rodinu a pokud to nedokážou, tak jsou z toho špatní a kolikrát to ten vztah neustojí... No a nezapomeň an jiné kulturní zvyky. Ten člověk tady bude vytržený ze své země, bude se asi snažit najít si tady své krajany, to se zase nemusí líbit tobě, nebo tě to nebude bavit, když nemluvíš jejich jazykem... Nemluvě o náboženství ap.
    O životě v cizí zemi, pokud bys jela ty za ním nemusím asi moc psát, o tom člověk slyší každou chvíli z televize, byly o tom napsané knihy ap....
    Napsala jsem ti jen nějaké příklady těch těžších životních zkušeností. Ale pokud se máte fakt rádi a chcete spolu žít, tak jdi do toho, láska opravdu hory přenáší!!! Odkud tvůj vyvolený je?
    Držím palce :-)

  • Můžeš ho milovat jak chceš, ale v dnešním světě bez peněz.. to bych si nepořizovala děti ani bydlení. Nebo od toho nic velkého neočekávala:( protože děti by neměly všechno a neustále by se počítaly drobné. Srovnávám to s mým dětstvím, nejsme nějak bohatí, ale mám vesměs vše. Počkala bych, muž by měl být ten, kdo příspívá na domácnost, u nás tatka téměř vše z výplaty odevzdá, sám toho moc nepotřebuje a vzhledem ke zdražování, se taky občas pohádají. :( takže já bych nemohla být s mužem/klukem, který nemá téměř nic. Všechno by bylo na mě. to ne

  • petulinkaa1318.5.2012 23:26

    ja srdcem at tomu veri kdo chce,ale ja nedokazu a nikdy jsem nedokazala byt s chlapem jen kvuli prachum či nečemu podobnemu,jak tvrdim jedu vec - radči budu žrát trávu,ale budu s chlapem kterýho uprimne miluju a on me,než s chlapem,kterej mi majetnicky da vse na co si vzpomenu,ale jako človek mi nic řikat nebude,nebudu k nemu nic citit,neda mi lasku a nebude si me vazit jako cloveka,ale mit me jen jednu z mnoha! k cemu to je? takovej vztah nemuze byt nikdy štastnej a ten kdo na to ma žaludek je jeho vec,ale já za sebe bych to nedokazala a jsem ráda,že bych to nedokázala,protože bych si přestala vážit sama sebe!

  • maxice19.5.2012 8:11

    také se řídím srdcem, ale ještě jde o to, proč je tak chudý a co je u tebe chudý :-) kdysi jsem byla s mužem,který byl jakože "chudý" a postupem času jsem zjistila, že mu to vyhovuje, když se o něj stará někdo jinej, ale to určitě nemusí být tvůj případ. Taky je pravda to, že peníze ve vztahu hrají velkou roli a z počátečního zamilování,to může přejít ve velký problém :-o

  • Ahoj, souhlasím s maxicí. Záleží na tom, co myslíš pod pojmem chudý. Že málo vydělává a nemá majetek? Nebo má dluhy a třeba ještě vyživuje děti? Láska je důležitá věc ke spokojenosti v životě.:-) Ale myslím,že s existenčními problémy by se taky mohla rychle vytratit.8-.

  • Já bych s ním byla, mě na penězích nezáleží. Můj muž nebyl nikdy bohatý, žili jsme spolu od výplaty k výplatě a ted máme peněz na rozdávání. Nikdy nevíš, co se stane, i z bohatého chlapa může být chudas. Já jsem v životě šla za srdcem i když mi to někdo nevěří. Ti co nás neznali dříve si myslí, že jsem s ním jen kvůli penězům, je o dvacet let starší, ale už neví, že takhle dobře se z těch 11 let co spolu jsme máme asi dva roky.
    Takže za mě ano;)

  • Já bych asi uvažovala tak, jestli je schopný si najít nebo má práci, jestli třeba nemá problém ji najít a určitě bych se nehrnula do svatby tak minimálně rok, možná i dýl.

  • A řeší tuhle otázku tak trochu i on....?On sňatkem s tebou jen získá,to je bez pochyb.Je zde stále mnoho lidí z těchto zemí,co se sem přišlo vdát či oženit.A nebo aspoň otěhotnět...V lásce by se měl člověk řídit také srdcem,ale v tomhle případě je rozum na prvním místě:-)

  • Já chvíli byla s chlapem, který chudý nebyl, normálně vydělával, dokonce měl i koníček, který mu také vydělával, ale na domácnost mi nedal korunu, vše jsem kupovala já, takže to vzalo rychlý konec. Je to každého věc, ale já nehodlám někoho živit, šatit a platit celou domácnost sama, nehledě na to, že bych to časem stejně neutáhla. Do toho by přišly děti a to bysme šli asi pod most. Jen podotýkám, že jsem kvůli tomuhle chlapovi opustila přítele po sedmi letech. Byla jsem zaláskovaná až po uši a bylo pro mě hrozně těžké udělat takové rozhodnutí. Dnes toho lituji, nicméně s tím přítelem, kterého jsem opustila po těch sedmi letech, jsme se dali zase dohromady a klape to, vzali jsme se a čekáme mimčo.

  • jedine kdybys ho dokonale poznala ... totize nechapu proc by musel byt chudy? muze prece pracovat i kdyzby mel sedet v pokladne v supermarketu... muze jine mentality bych si ovsem nevzala z tisic jinych duvodu. nesouhlasim s tim ridit se jen srdcem, pokud chces v zivote deti , musis se ridit i rozumem....
    toto i tak zni divne ... to se smiril s tim ze je chudy a neresi to ? vsak vysoka skola se da dodelat v jakemkoliv veku a hledat prace taky , jen chtit, teda samozrejme pokud nejde o nejakeho invalidu co nemuze...
    takze za me rozhodne NE.

  • když ho miluješ, není co řešit :-):-)

  • Ahoj, tak určitě se řídím hlavně srdcem a taky trochu rozumem, ale ne v otázkách peněz, ale v otázkách, jaký to bude manžel a otec, u svého nynějšího manžela jsem věděla, že bude skvělej táta a i skvělej manžel a partner. Jelikož byl mladej, tak moc do budoucna nepřemýšlel peníze našetřený neměl žádný, ba co víc, měl i nějaký spotřebitelský úvěr, no co zvládli jsme to v pohodě, to že nejsme nějaký boháči nejsme a ale nemáme se ani nějak špatně. Hlavně manžel je skvělej chlap, je na něj spolehnutí. Znám holku, která si našla někoho pro peníze, sice se kvůli ní rozvedl, ael s ní nežije, jenom k ní dochází, tak sice má bárák, drahý auto, jezdí na dovču k moři, ale její život bych nechtěla. Peníze Ti štěstí nepřinesou, neříkám, že v dnešní době nejsou důležitý. Jen jsem nepochopila to že ze třetího světa, to je cizinec? Toho bych se trochu bála, ale jsou manželství, kdy to funguje, ale pak jsou případy, kdy to dopadlo špatně a hlavně pro tu ženu. Ale na to jsi se neptala. Tak řiď se hlavně srdcem jen láska je někdy slepá a nevidí chorobnou žárlivost a podobně ze začátku nevidí.

  • Sarah1419.5.2012 7:44

    také si myslím, že majetek a ostatní věci, jsou prostě jen věci a na nich v konečném důsledku vůbec nezáleží. Proč by měla být láska silnější jen proto, že on má například postavený dům za pět milionů, jezdí ve ferrari a podobně? Láska je to nejcennější a nejdůležitější v životě a proto bych na hmotné věci vůbec nekoukala. Neříkám, že to bude snadné, někdo by možná mohl namítnout, že ze vzduchu se nenajíte, ale když jste na to dva, tak to tak hrozné nikdy nebude. Držím palečky.

  • Ano laska je nade vse,ale kdyz nemas co do pusy ( a to se nezminuju kdyby byli deti) tak to taky neni fajn. Ja myslim,ze by mel byt nekde stred. Ja jsem nastesti byla vychovávana abych nebyla nikdy zavisla na chlapovi a to se mi do triceti podarilo se zaopatrit tak abych nebyla. Mela jsem 5let znamost a hodne jsem do nej ivestovala, protoze jsem vydelavala vic a byla jsem zamilovana tak mi to nevadilo. Pritel chtel alarm do auta,mel ho, chtel abych koupila sedacku skoro za 40tis,ja ji koupila, TV,....no a nakonec jsem ho nacapala s holkou v posteli. Tak jsem si zacala romanek s bohatym chlapkem(ze byl bohaty jsem tehdy nevedela,fakt na to nevypadal kdyz jsem ho poznala) abych na stareho pritele zapomela. Mela jsem jeste pozdeji pomer s jednim zajickem,ktery byl moc fajn,ale jak rikas byl chudy. No byl chudy,vydelaval vice nez ja,ale nemel rozum a vse utratil a ja ho zase zivila. Tak jsem si jezdila po dovo a ten bohaty pan za mnou vzdycky nekam doletel a uzivali jsme si. Nakonec jsem si bohateho nastehovala k sobe a zase jsem ho zivila,neprispival ani na najem ani na jidlo. Po dvou letech kdy jsem ze zdravotnich duvodu musela zmenit praci a muj prijem klesl na pulku byl cas se zamyslet a promluvit. Dopadlo to tak,ze pan "bohaty" mi zacal davat na najem,na jidlo a do peti let zajistil bydleni on a ted u nej s malym bydlim. Ikdyz sama mam nemovitosti a jsem zajistena tak ze nepotreuji tohoto bohateho partnera, tak presto nejsem stastna s bohatym a casto premyslim o to mladem a premyslim zda nebylo lepsi zustat s nim a byt stastna. To je muj pribeh a snad ti to pomuze v rozhodnuti,ja myslim, ze pokud zustanes s nim z lasky, tak vas budou trápit penize a na druhou stranu by sis vycitala,ze jsi to nezkusila. S dnesnima zkusenostma bych si asi vybrala lasku a snazila si uzit kazdy den. Preji stastnou ruku pri rozhodovani,protoze to ze mas penize,neznamena,ze jsi stastna a nemas problemy.

  • v žádném případě... city jsou jedna věc, ale další věc je to, že člověk něco musí jíst.... každý má jiný ten svůj životní standard... nikdy bych nebyla s chlapem pro peníze, to ne, už jsem jednou měla vztah s bohatým mužem, kt. měl dobrou práci, jezdil bmw, ale nebyl tam ten charakter a to jsem tehdy zjistila, že na to nemám, abych s někým byla pro peníze.. nicméně můj manžel mě upoutal také tím, že je inteligentní, umí zaopařit rodinu, má dobrou práci... už jsem taková, že bych nemohla být s chudým chlapem... žena musí myslet hodně do budoucna, i jednou na děti, takže tak.... třeba dostanu hafo mínusů, ale je to můj názor.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 742 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist