Kdy vyměnit korbičku za sporťák?

Otázku položila: Borlova 26.3.2012 22:22

Holky, od kdy se tak dává miminko do sporťáku? Je nám skoro 2,5 měsíce a zdá se mi že už nám za chvíli bude v korbičce těsno co se týče dýlky. Strašně totiž rosteme do výšky.:-D

Tak holky malej má cca 62cm a korbička je dlouhá cca72cm. Roste 1,5cm za týden. A korbička má sklon a mě se uvnitř fusak furt posunuje, takže ho furt musím šoupat nahoru:-( Jdu prozkoumat ještě ten sporťák. Děkuji všem za reakce. Poradim se s doktorkou a uvidíme.

Tak změna, na netu píšou, že délka lůžka je 76cm. Já to měřila v rychlosti a vyšlo mi 72cm. No stejně je to asi malý:-( Na sporťák jsem na netu koukala a nepoznám, jestli se dá úplně sklopit. Budem se na něj muset číhnout a sestavit ho. Máme X-landera XQ.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Hlavně záleží na tom,jestli můžeš sporťák dát do úplného lehu,u některých to nejde.Jinak mě se to zdá ještě brzo u takhle malého miminka,je teprve jaro,může se ochladit,být vítr a v hluboké korbičce je přece jen víc chráněné.Já dala malého do sporťáku až v půl roce.

  • Já bych se sporťákem tak nespěchala. Ve 2,5 měsících mi to přijde šíleně brzy. Malé je 9 měsíců a je ještě pořád v hlubokém, ale asi máme štěstí, že je malá menší postavy :-)

  • já sem dávala dceru na sporták někdy v 8mi měsících po zimě - v dubnu. 2,5 měsíce je dost brzo, jak píše evulenka79 do sportáku víc táhne a je potřeba dát ho opravdu do lehu i s nožkama a to ne u každého jde. většinou se do sportáku dává proto, že mimčo už chce sedět a z hlubokého nevidí. třeba až odděláš fusak, vejde se tam líp ;-)

  • Martasek8927.3.2012 7:38

    Já budu dávat malou za chvíli do sporťáku - má 9 měsíců. Do hlubokýho se stále vleze - máme tu vložnou tašku a sama ještě nesedí, ale posledně se mi v kočáru kroutila, přetáčela a chtěla nejlíp sedět, takže půjde do sporťáku, ať je přikurtovaná.

  • Malého jsem dala do sporťáku v sedmi měsících. Do korby se ještě vešel, ale chtěl koukat ven. Sice jsme měli polohovací záda i v hluboké korbě, ale už to nebylo ono. Sporťák nám šel úplně do lehu. Já osobně bych takto malé dítě do sporťáku nedávala.

  • Do sportaku bych dala jen v tom pripade,ze ti jde napolohovat do úplneho lehu. Ač se to nezda,je to pro zádička důlezite. Ja maleho vozim ve sportaku od 4mesice, protoze jsme dali reklamovat korbicku a tu co nam pujcili byla mala,ale ten nas jde dat uplne do lehu,takze jsem byla klidna.

  • je to strašně brzo !! proto já při nákupu jsem se hodně dívala na velikost korbičky a malá mi v ní vydržela do půl roku v pohodě.

  • Ve 2,5 měsících mi to příjde šíleně brzy. Náš malý má 8 měsíců, přes 72cm a je stále v kočáře - záleží taky jaký typ kočárku máte no....už ho nebaví ležet - furt zvedá hlavu, dostane se do polosedu, ale sám ještě nesedí a i tak ( máme trojkombinační kočár - jde z něj udělat sporťák ) má opěrku zvědlou do pololehu, do sedu určitě ne- bo je shrbený. Takže počítám že do měsíce bude už hezky sedět a koukat na svět :-) a už hjlavně nebude zima ( jako dnes ) a nebudu se obávat že se nachladí.

  • Ahojky, já jsem měnila na sporťáček, když bylo synovi 5m.. ale v tu dobu byl listopad a potřebovali jsme místo na fusak :-). Takže klíďo dej prťouska do sporťáčku ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 399 otázek, kterým se dostalo 272 107 odpovědí a 410 124 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist