Kdy s miminkem ven?

Otázku položila: stupidiack 30.6.2019 15:52

Ahoj radilky,

mám 3-měsíční miminko a tyto horké dny jsou pro nás nesnesitelné.
Když chodil starší syn do školky, chodily jsme s malou ven aspoň cestou do školky + potom na nákup, ale teď když má syn prázdniny jdeme maximálně ráno do obchodu a hotovo.
Pak už jsme celý den doma a vyhovuje nám to oběma (já vedra nesnáším!).
Partner vezme aspoň syna na koupaliště, ale my jsme schované.
Navíc máme byt na západ, takže celé odpoledne až do západu slunce je v bytě děsný hic, musíme mít zavřená okna a zatažené žaluzie.

K věci :-):
Když jsou teploty 35 stupňů a víc, chodíte s malými miminky (několikaměsíční) ven?
Mně to přijde jako naprostá hloupost a risk. Dítě potřebuje na vzduch, ale rozhodně ne za každou cenu, navíc vzduch v těchto vedrech je dusný a nedýchatelný, a mám za to, že je malé daleko lépe doma.
Tchyně dnes byla šokovaná, že budu s malou celý den doma, že ji ani nevezmu na koupaliště (!), že už by ven mohla - jako promiňte, ale ve třech měsících a v tomhle vedru?!

Jaký na to máte názor?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • buccaneerka230.6.2019 18:52

    Tak já mám názor opačný než terryk a dneska jsem byla s malou celý den v bytě. V noci jsem pustila do bytu trochu studenějšího vzduchu (někdy větrám přes chodbu paneláku normálně vchodovými dveřmi), ráno zavřela, zatáhla žaluzie a jsme spokojená doma. Já vedra nesnáším (nemám ráda ani koupaliště, plavání, opalování apod.) a malá je doma spokojená.
    Je fakt, že už má rok, minulé léto, když měla 2 měsíce, jsme ven chodily, ale nijak moc to nehrotím. Jinak dneska se zrovna jedna maminka na FB ve skupině z našeho města ptala na doporučení, na jaké koupaliště jít s 5měsíčním dítětem. A byla jsem divná, když jsem jí napsala, že na žádné, že raději má doma napustit vaničku nebo bazének.
    Podle mě je to o přístupu matky a nikdo ti nemůže diktovat, jak to máš udělat. Moje ségra s malým jde klidně na zahradu ve 13 hodin, má ho tam jenom v plínce, v bazénu, na dece apod. Moje malá do bazénu nechce, sedět jenom v plíně se jí nelíbí, tak bychom tam trpěly obě.

  • OveckaVeru30.6.2019 21:36

    Ja s tebou souhlasim. Delam to stejně. Nehledě na to ze ani ja ani maly horka nesnasime dobre. Stuj si za svym presvedcenim a delej jak to citis, protoze to ty si mama, sve dite znas nejlip a z tech sokovanych lidi kteri s tebou nesouhlasí si nic nedelej. Sama se to ucim prehlizet, protoze z toho by se jeden musel zblaznit. :-)

  • Shodou okolností jsem teď na fb v jedné skupince četla, že maminka dostal sprďáka od doktora, že byla se 7 měsíčním dítětem dnes venku.
    My teda máme okna na západ a větráme přes noc, přes den zatahujem žaluzie a doma je líp než venku i při menších vedrech. Na druhou stranu, s 11 měsíčním a 3 letým je to doma celý den na palici, takže se snažím aspoň ráno a později odpoledne na hodinku až hodinku a půl ven vyrazit.
    S tříměsíčním bych ale nechodila, když nemusím.

  • Ja myslim, ze zalezi na kazde mamině jak to ma vnitrne nastavene. Ja mam doma sice uz dvou a půl letou, ale normálně jsme s ni chodili k vodě i kdyz mela pul roku. A dnes na koupaku bylo miminek spousty. Kdyz si dáte deku do stinu nebo máte ten maly stan, tak je venku u vody příjemně.
    A taky plně chápu, ze kdyz vas to u vody nebavi, tak jste v tehle vedrech radši doma. Myslim, ze je kazdeho vec jak se v tomhle zařídí.
    Pokud se s miminkem nejezdi pul dne na primem slunci se zadelanym kocarem plinkou, tak po tom muze být kazdemu šumák.

  • Ebony1.7.2019 7:39

    Já mám čtyřměsíčního kluka,a ven chodíme když jsou tropy dopoledne a pak až po páté odpoledne.Doma máme 33 stupňů a to se nedá celý odpoledne v tom být.Už jsem s ním byla taky na koupališti, ale to nebylo v den kdy byli tropy,celou dobu byl ve stínu na dece v plence a byl spokojený.Jinak když nejsou tropy ven chodíme normálně , musím mám psa a čtyřletou dceru takže většinou chodíme na hřiště do stínu.:-)

  • terryk30.6.2019 16:46

    Upřímně, stojím v tomto trochu na straně tchyně. Pokud máš doma hic, jak licis, mimcu bude líp i v těchto vedrech někde na dece ve stínu, kde ten vzduch přeci jen proudí o něco víc. Neříkám brát ho na čtyři hodiny přes poledne na slunce na koupak, ale třeba dopo a v pět odpo a později bych ho na hodku a něco vytáhla na vzduch.

  • sono230.6.2019 21:57

    My teda chodíme. Od 4teho dňa. Mne horúco teda nevadí, a boli sme už dvakrát na kúpalisku, aj dnes. Dcéra má v utorok mesiac. Máme ale ešte 2a pol ročnú a ta sa doma nudí. Takže cez týždeň máme rytmus ako keď tu malá nebola čiže chodíme od desiatej do dvanástej a potom od štvrtej cca tiež na dve hodiny. Po tieni samozrejme.

  • Já nechodím ven, natož s miminkem. Asi tak. Jedine ráno nebo večer.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist