Kdy píchat holčičkám uši?

Otázku položila: stupidiack 28.6.2019 6:05

Ahoj radilky :-)

Mám dotaz a protože kolik lidí, tolik názorů, chci mít názor většinový (abych si to potom stejně udělala po svém :-D ).

Kdy se holčičkám píchají uši (někdo říká ještě v porodnici, čím dřív - tím líp, někdo že je na to času dost, že až po očkováních .. ), jestli píchat nebo nastřelit (já osobně bych píchala, protože nastřelená náušnice mi hnisá a není tak "kvalitní" jak propíchnutá) a tak dále.
Ztrácím se v tom. Jak jste to měly vy, popř. jaký na to máte názor?
Přijde mi, že moje 3-měsíční holčička bude skutečnou holčičkou až s náušničkami (hlavně pro tchyni, ta to pořád řeší).

Díky za vaše odpovědi. :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • dceři sem nechávala píchnout náušnice v 4-5 měsících. zvládla to bez větších problémů a bez velkého kraválu. nejvíc asi vadilo to omezení v pohybu než že by to byla nějaká bolest. dírky má píchnuté dobře, rovnoměrně obě a nemá s tím žádný problém (nahoře/dole) i když už je velká.
    nechávala sem píchnout u Dr na ušním. pro mně píchnutí představuje lepší způsob, i když pomalejší, protože jehla je ostrá a projde cestou nejmenšího odporu.

  • Já nechávala píchnout na ušním obě holly, vyžadovali tam 2 dávky hexavacíny, což v té době bylo někdy v 5ti měsících, dnes už se očkuje dříve. Proběhlo to v pohodě, nejvíc dětem vadí to držení v nehybnost, držela jsem já na klíně a sestra, naušničky nasadil dr. Po zákroku jsem nakojila a hned byla pohoda, problémy konkrétně u nás nebyly žádné. Propíchnutí je o něco delší, ale prý méně devastující, podle mě bude i přesnější to zacílení...

  • Tak moje holcicka je holcickou i bez nausnic:-D moje tchyne to resila tak moc (+ i nevyzadane koupila nausnicky, jeste k tomu zlaté, ktere jsme nechteli), ze jsem se sprajcla a nausnice nedala. Ale moje byla extremne uplakane mimino a nechchtela jsem ji pridavat. Chtela jsem pockat. Me je davaly brzo a pak se mi lalucek zvětšil natolik, ze mam dirky dost vysoko. Ale osobne bych misto nastrelu, nechala pichnout. A taky jsem slysela, ze nekde ti dirky vyznaci i s ohledem na nejake body v uších...

  • terryk28.6.2019 12:17

    Dám ti asi těžce menšinovou a nepopulární radu, nebo spíš řeknu, jak to mám já. Mám dceru 2,5 roku. Náušnice nemá. Z několika důvodů. Zaprvé je to její tělo, necítím jakékoli právo ho nějak trvale poznamenávat jen proto, že to většina populace automaticky dělá. Zadruhé nerada působím svým dětem bolest a stres, je-li to zbytečné. Zatreti nechci, aby se ještě víc bála cizích lidí a doktorů, což tohle může způsobit nebo přidat další trauma do dětské duše. Popravdě moc nerozumím těm maminkám, co se klepou hrůzou z každého vyšetření či injekce a pak s klidným svědomím své dítě svážou plinkou, aby se nemohlo hýbat, a nechají ho mučit jen ze svého rozmaru. Takže suma sumárum, moje dcera bude mít náušnice az tehdy, kdy je bude sama vědomě chtít. V ten okamžik ji ráda pomohu nějaké vybrat a půjdu s ní na tu proceduru. Já to jako dítě měla stejně. Náušnice mám asi od pěti nebo šesti let. A jsem za to mámě vděčná, že to nechala na mně. Takže tolik k mému pohledu na věc. Vím, jak těžké je odolat tlaku okolí. Tchýně mě furt bombarduje, tchán furt, že holka bez náušnic je jako nahá atd. Smůla. Já ji nedám. Jinak fyziologický nejlepší je ty náušnice dat po půlroce života, kdy dítě je zaprvé už očkované a za druhé vývoj lalůčku ukončen.

  • buccaneerka228.6.2019 6:41

    Když jsem viděla, jak malá plakala při nastřelení, neumím si představit, co za hrůza by nás čekala při klasickém píchání. Já jí nedokážu držet hlavu, aby jí někdo způsoboval takovou bolest.
    Co se týká věku, my jsme byli v 7 měsících, po druhém očkování a bylo to asi pozdě. Hodně už vnímala i plakala, zatímco menší miminka kolem čtyř měsíců ani nepípla.
    Kdybych se měla znovu rozhodovat, tak bych náušnice nedávala. A kdybych musela, tak nastřelit dřív než v půl roce.

  • Moji ségře to zdrav. Sestra pichla. Prej s sebou cukala, šlo to špatně. Za mě určitě nastreleni. Reakce většinou bývá na náušnicky než na styl vpichu. Nastreleni je okamžitě. Čím menší mimi, tím asi líp.

  • Petra1234528.6.2019 11:42

    Ahoj když jsem se ptala dětské doktorky, jaký má názor na nástřel a píchání, řekla mi stručně - jasně - nejsem řezník, já nastřeluji... takže tak a bylo to rychlé, bez nějakého velkého křiku (malá se spíš lekla), bez sebemenšího hnisu i bez jakéhokoliv omezení :)

  • petulinkaa1328.6.2019 14:18

    Prvni dcera má nastřelené nausnicky ve 3. měsících, druha dcera ve 4.mesicich. Nebyl žádný problém. Očkované nejsou a hlavne to s očkováním nemá nic společného (staré tvrzení). Ja mam uši píchané a jednu díru mám křive, takže za mě určitě nastřelit.Je to rychle, bezbolestné, bez krve a rychle hojení. První dcera mela z lékařského plastu naušnicky a nastrelovala ji to sestra co objížděla maminky domů. U druhe dcery jsme byli na soukromém ORL. Za mě určitě nausnicky k holčičce patří a ve vyšším věku je to horší.

  • Já nechávala malé ve čtyřech měsících nastřelit a bylo to OK, i když jsem chtěla o něco dříve. Osobně si myslím, že čím déle tím hůře.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist