Kdy na pracák

Otázku položila: Anonymní uživatelka #367646 24.6.2021 10:22

Zdravím, chtěla jsem se zeptat. Pobírám rodičovský příspěvek v červenci naposledy. Kdy se mám jít nahlásit třeba na pracák, když se nebudu vracet do zaměstnání, tam jsem podepsala dohodu o ukončení již minulý rok kvůli covidu se tam zavíralo a propoušteli. Dojde mi nějaký papír nebo si to musím ohlídat sama??? A ještě jedna otázka myslíte, že je problém, když jsem nenahlásila, že jsem tu dohodu podepsala. Totiž byla jsem jí podepsat koncem září. Ale poštou mi jí poslali po novem roce tak jsem myslela, že ji stačí dát na pracovni úrad až se tam nahlasím, jenže jsem trošku badala na internetu a tam jsem to úplně nechápala. Děkuji za informace

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • zeptám se - proč se chcete nahlašovat na pracák, hledáte práci? nebo kvůli zdravotnímu pojištění?
    pokud kvůli zdravotnímu pojištění, tak stačí nahlásit na ZP, že jste osoba pečující o dítě do 7 let a není s tím žádný problém.

  • S dovolením se sem připojím. Jsem na tom stejně. Dítě mělo minulý týden 3 roky, v práci čerpám zbytek dovolené a v srpnu dohodou končím. Kvůli stěhování zatím novou práci nemám a zřejmě nenavážu tak, abych nemusela na pracák. Ještě mě napadla varianta, že bych zkusila prodloužit posledních 6 tisíc rodičovského příspěvku na 12 měsíců po 500 Kč. Myslíte, že by to šlo, zůstala bych na rodičáku a nemusela prozatím na úřad práce?

  • Myslím si, že dokud jste na řidičák tak není důvod jít na pracak. Protože do konce RD jste pod státem, pak jak skončí tak už se na pracak musí. To že v době rodicovske byla ukončena smlouva, by nemělo mít vliv. Ale sama jsem zvědavá co vám řeknou ostatní, třeba to ví někdo na 100%.

  • kosicek24.6.2021 19:18

    Podpora je vyplácena zpětně, tak záleží, jestli ta výplata přijde v červenci za červen nebo v srpnu za červenec?
    Každopádně jste přišla o peníze, bylo možné se nahlásit na ÚP při pobírání RP po podepsání výpovědi, náležela by podpora vypočítávaná z platu, takhle bude podpora náležet na základě náhradní doby pojištění, je to kolem 5000,- max a pak se snižuje.
    Ohledně zdravotního pojištění jste krytá celý měsíc, po který náleží rodičák, takže se stačí nahlásit až od 1.ho následujícího měsíce

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 196 otázek, kterým se dostalo 271 482 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist