Kdy má jít dítě do vlastního pokoje?

Otázku položila: stupidiack 4.7.2020 19:17

Zdravím všechny,

jdu si pro radu.
Jak už zní z nadpisu otázky, zajímalo by mě, kdy má jít dítě do samostatného pokoje.
Vím, že to bývá kolem roku, ale u prvního syna jsme spolu bydleli u rodičů, kde nebyl prostor pro vlastní pokoj, takže tam se mnou byl do tří let.
Teď je s námi v ložnici dcera (rok a čtvrt) - klidně bych si ji tam nechala, ale čekám další dítě a narodí se cca v březnu 2021.
Samozřejmě, že dcera bude tou dobou starší a rozumnější, mám strach, aby z palandy nespadla (spala by dole, s částečným zátarasem, ale i tak), aby tam se starším před usnutím nedělali binec, aby se vzájemně nebudili ..
Vím, že tohle jsou asi normální starosti a musím se s tím smířit, každopádně chci, aby sestěhování přišlo asi čtvrt roku před narozením miminka, aby si zvykli. :-)


Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Za mě žádná norma přeci neexistuje!
    Ja sama to nechávám hlavně na dětech, nechávám jim tu možnost naší blízkosti, dokud ji potřebují ;-)
    V březnu se snad také rozrosteme, o 5.dítko
    3 starší spí v pokojích, skoro čtyřleté u nás, má možnost u nás nespat, párkrát ji využilo, nejstarší u nás spalo cca do 6ti, přestal, když se narodilo 3., přestalo samo, 2. společné spaní bojkotovalo skoro hned od začátku, vyspali jsme se jen každý zvlášť, 3., tak do 2,5 let, ale pak přišlo po 6.tém roce období, kdy nělo potřebu si lehnout k nám..(špatné sny).
    Nám ti nedělá problém, s většinou dětí jsme schopni se vyspat a to velni dobře, i proto to nehrotíme...
    Jistě je to pro dítě snažší, když má staršího sourozence, ale pro staršího je to zase může být těžší nespat u rodičů, u prostředního zas člověk nikdy neví,, má to totiž těžké, ale mě každopádně přijde důležité nic nelámat přes koleno - ani u sebe, mezi vlastní posteli ve vlastním pokoji a spokečném spaní v jedné posteli v ložnici u rodičů, existují různé kompromisy, netřeba nic zavrhovat a prostě si to zařídit tak, aby nikdo příliš netrpěl a všichni byli co nejspokojenější ;-)

  • Mám dvou a půl letou dceru která spí z 90% s námi v ložnici, má možnost vybrat si vlastní postel u sebe v pokoji, dávám tomu volný průběh.. v lednu se nám narodí druhé, nejdřív jsem to hrozně řešila jak pak budeme spát ale říkám si že bude nejlepší ať si to rozhodne dcera sama jestli bude chtít spát u sebe nebo s námi a miminkem.. nechci aby měla pocit že musela uvolnit místo miminku..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist