Kdy jste učili na nočník?

Otázku položila: Machu 11.6.2018 6:48

Chci se Vás zeptat, kdy jste učili dítě na nočník? Malý bude mít 14m na nočníku se vycura, ale jde mi o to, že si sám neřekne. Tak nevím, jestli to k něčemu vůbec je? Jak to u Vás probíhalo? V září čekáme druhého prcka, tak jsem chtěla do té doby odplenkovat.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • vysazovala jsem od 11m, v 18m byl cely den bez plenky, ale sam i nerikal, proste vydrzel uz dost dlouho a pravidelne jsem ho davala na nocnik. Rikat si zacat az nejak pred 2.narozeninami.

  • malý si sám začal říkat na čurání ve 20 měsících. do té doby si na nočník sedla okamžitě vstával a nebylo stejně možné ho tam udržet, pokud vyloženě nechtěl. takže nějaké pokusy byly k ničemu. od nějakých 17m tam zvládl kakat, když jsem si všimla, že je na to vhodná chvilka.

  • Lexie051011.6.2018 7:06

    Malou vysazuju od 14m, teď je ji 16m. Nejdřív jsme začali po spaní, pak jsme přidali před spaním. Někdy se vyčurala někdy ne, když se vyčurala chválili jsme, tleskali, dělali jsme na ni čííí. No a teď jsme dospěli do fáze, že už si řekne čííí, ale někdy je to že chce čurat tak letíme na nočník a vyčurá se, nekdy řekne čííí a už je to v pleně 😂 nočník máme pořád po ruce, někdy si i sama na něj sedne a dělá číí, takže zase běžim a ono nic. Venku na zahradě začínáme zkoušet bez plenky a kalhot. Zatím bez úspěchu.

  • Dite si pry potrebu curani zacina uvedomovat az kolem 18 mesice. My od toho cca 18 trenujeme.. Ale docela nam to sabotovala. Odplenkovala se az kolem dvou a ctvrt, s tim, ze je ji 2,5 a na noc ji ma stale.

  • My to vzali drsne. V 2 letech sme ji vzali plinu. Par dnu des, nastesti je letni. Pak se to postupne zlepsovalo, bud si chodila sama nebo nam rekla. A s kadenim problem nebyl vubec.

  • terryk11.6.2018 7:35

    Oni si neříkají dost dlouho, takže začátky jsou o tom vychytavani a eventuálně dotazování. Náš malej si začal říkat na velkou v 19 měsících, na malou tak ve dvou letech. Smysl to vysazovani určitě má, pokud se dítě nebrání. Aspoň natrenuje a zvykne si.

  • dancewomen11.6.2018 11:41

    Dávala jsem od roku,ale jen na seznamení,od 18m cíleně,kolem 2 roku byl bez pleny přes den a kolem 2 a půl roku i na noc.

  • My jsme začali zkoušet v 15 měsících, ráno když jsme vstávali. Když tam chtěl sedět, tak seděl a většinou se po dlouhé době vyčůral. Když sedět nechtěl, nechali jsme ho jít. Chtěli jsme jen, aby zjistil o co jde. Teď jak je vedro, tak ho doma nechávám jen v tričku. Nočník má postavený tak aby na něj pořád viděl. Před cca měsícem sám přerušil hraní si a běžel na nočník. Od té doby chodí pořád. Plínku má jen na spaní a delší cestu autem. Když jdeme na procházku, tak řekne buď ble nebo si začne tahat dolů kalhoty. Je mu 22 měsíců a opravdu jsme to kromě občasného zkoušení nechali úplně na něm. Když vykoná potřebu, tak spolu jdeme nočník vylít do záchoda. Otevře si záchod, vylijeme, zavře záchod, spláchne a zatleská si.

  • A proč chceš odplenkovat malé do září? To se ti asi nepovede. Není tak hrozné mít dvě děti na plenkách (vlastní zkušenost). Jedno dítě bojkotovalo nočník až do 2 a čtvrt. Ale pak bylo hned bez plen bez stresu a nějakého učení. A od 2,5 naprosto spolehlivě i v noci. Druhé dítě začalo kolem 2.roku a ve 2,5 rovněž zcela bez plen i v noci. Někdo by řekl pozdě,ale úplně nám odpadl stres.:-)

  • medulinek12.6.2018 13:27

    Prvni dcera zvladala nocnik od roka,sama si chodila,druhe je 13m a jak ji davam na nocnik,propina se do luku,takze to nehrotim at se jeste neblokne a proste jednou ta cas to zkusim

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist