Kdy jste šli poprvé s novorozencem ven?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #182975 9.6.2014 1:51

ahoj v červenci se mi má narodit miminko,chtěla bych se zeptat za jak dlouho jste s ním šly ven?dodželi jste šest týdnů nebo můžu jít dříve?díky :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj, nam rikali na predporodnim kurzu a pak i na prohlidce v porodnici, ze miminko - donosene a zdrave - muze ven hned - samozrejme ne, pokud jsou extremni teploty, ale ze by se mela setrit maminka! pry kvuli zatahovani delohy a svalum panevniho dna - ze dokud neni deloha jeste poradne zavinuta, je velka, tezka, ale prazdna a hodne tam pri chuzi poskakuje a dela jeste vetsi paseku panevniho dna a problemy s intenkontinenci. doporucovali nam, aby ty prvni dny po porodu chodil s mimcem spis tatinek, nebo pribuzni, pokud je to mozne, a my nechaly prirodu pracovat:)

  • marketaj9.6.2014 3:29

    Je to jen o pocasi - pokud jsou extremni teploty, tak to neni dobre, ale jinak muzes hned a jestlize jste v pohode. Take je dulezite kam ven - ne mezi dav lidi v nakupaku nebo v MHD. Manzel sel hned druhy den asi na pul hodiny a ja mela "osobni volno" :-D

  • Také záleží na porodní váze, jestli to bude drobeček, měl by si postupně zvykat třeba u otevřeného okna. Standardní :) dítě může na krátkou vycházku hned, pokud nebude extrémní horko.

  • prakticky po propuštění z porodnice. donošené zdravé miminko ven může (kdysi se udávalo, že pokud má alespon 3kg). vvyhýbala bych se ale poledním teplotám v létě a šla bud brzy ráno nebo až později večer a spíš cestu ve stínu. acestu spíše dále od frekventovaných silnic ;) a raději aspon ten první měsíc mimo MHD.

  • No my jsme byli v červnu a šli jsme hned jak jsme přišli z porodnice, na tu první kontrolu k dr. jsme šli procházkou 45 min. pomalinku pěšky tam, zpátky jsme se vezli autobusem. Ale obě žádné problémy, jen já měla šití, tak se mi blbě sedělo :D (jinak s tou inkontinencí, tu jsem teda chytla, ale hned od porodu a silně, ale rychle se to zlepšilo během šestinedělí, jako taky mi to nikdo neřekl, ale myslím, že zas tak jsem nelítala (přeci jenom jsem pořád kojila, přebalovala, a hlavně jsem si s tím užila právě v porodnici, pak se to zlepšovalo, hlavně se musí posilovat) já myslím, že podle toho jak se budeš cítit ty a jak se bude dařit mimču. Kdyby se ti nechtělo tak nechoď a když se budeš chtít provětrat tak jděte.

  • petulinkaa1311.6.2014 0:06

    je to podle vahy a stavu,me se mala narodila v unoru,paty den pustili domu,ven jsme sli prvne kdyz male bylo 12 dni :-) a sli jsme na hodinku,postupne jsme cas prodluzovali :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist