Kdy a jak přestat dítěti dávat na noc plenku?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #58950 1.4.2015 14:46

Ahoj holky. Pravděpodobně předčasný dotaz, ale aspoň budu třeba připravená. Dcera 20 měsíců doma úspěšně zvládá bez plínek. Ven chodíme s plínou, jak se zase ochladilo, ale jak bylo hezky těch pár dní, tak zvládla i venku bez plínek. Hlásí si už od cca 17 měsíců, ale teprve teď jsem vzala plíny. Odpolední spaní má i posledních pár dní suchou plínku. Ale v noci a asi k ránu čůrá ještě hodně moc. Ráno má kolikrát pročůranou plínku. Taky mi vypije denně klidně 1,5 l vody, což mi přijde celkem dost. Jak myslíte, že může dlouho trvat než vůbec uvažovat na zrušení plínek v noci? Jak dlouho to trvalo u vás? Spí mi cca 11 hodin v kuse a to mi přijde, že je hrozně dlouho aby to vydržela nečurat. A nebo se pak děti budí, dají se vyčůrat a pak zase usnou? To si u té naší nějak neumím představit. Děkuji za rady

  • 01.04.2015 22:57:03 - yamd změnila kategorie otázky
  • 01.04.2015 22:57:03 - yamd změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Vita ani v tom věku co ma nemá vždy ráno suchou plénu.ale přešla sem na latkovky na noc a tak se mi lépe pozná zda je skutečně úplně sucha,lehce cvrnknuto nebo hodně mokrea,kdy si to i on ráno podstatně vice uvědomí,ze se pocural.
    Co se piti týče tak sem četla ze maji mit 100ml na 1kg své váhy.

  • noční počůrávání je normální až do 4-5 let věku. já učila děti chodit v noci čůrat až od 2,5-3let, dřív se mi stejně nepovedlo je naučit aby se sami vzbudily a šly vyčůrat. některý děti zvládnou v noci nečůrat a jdou až ráno, ale když dodržují dostatečně pitný režim, neumím si to vůbec představit.

  • Ja jsem ac na nalehani moji mamy na uceni na nocnik nedala a malou jsem nechala. Kdyz mi asi v 18i mesicich kamaradka vycetla, ze ji neucim a ze ji mam par dni nechat doma behat nahou a nebo podelanou, mavla jsem nad tim rukou. Ano. Me kdyz rodice posadili na nocnik, tak jsem curala uz ve 3/4 roce, ale byl to spis Pavluv reflex - nocnik, curat. Ale proc curam jsem nejspis nechapala. Takze jsem malou nechala a ve 22 mesicich najednou prislo curani a bobo samo a v ten den odmitla uz plenu na noc. Od te doby se mi nikdy nepocurala, v noci vypila i dve lahve ryzoveho mleka a budila se mi normalne na curani. Obcas si krupla pres den, kdyz si hrala zaujate u neceho a pak jsme nestihly dobehnout, ze jsem sundavala gate a uz to zacinalo tect, ale noc jsme nikdy mokrou nemeli. Za to ma chytra kamaradka s rozumy mela dceru do 4 let na plenkach na noc a musela nakonec odstranit piti, protoze mala se ji nevzbudila a pocuravala se. Takze ja neporadim, u nas to prislo ze dne na den a mam v tomhle nejspis skvelw dite :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist