Kdy a jak mluvit o představách do budoucna?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #242962 18.3.2018 21:54

Hezký večer. Dámy, jak to mate, když jste v relativně čerstvém vztahu s mluvenim o budoucnosti? Žijete přítomnosti a neřešit, jestli s mužem budete i za rok nebo naopak to máte rady vyjasnění? My jsme s přítelem přes rok a na začátku dal najevo že chce se mnou žít a mít dítě, ale přijde mi, že i přes to, že mě má moc rád už se do toho tak nehrne... Spíš naopak, nejsem si jistá zda se u něj něco změnilo, dneska jsem nenápadně nahodila téma ale nebyl správný čas, čili to k ničemu nevedlo. U nás je to ještě horsi v tom, že já mám dvě děti z předchozího vztahu a on je mladší... Nechci tlačit nebo ho k něčemu nutit, ta situace není lehká ale už kvůli dětem bych potřebovala vědět, jestli to brát tak jako doteď, čili i s dema nebo to preklopit do milenecke fáze a prostě s ním být jen kdyz děti u me nebudou...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ono asi dost záleží na tom, kolik vám je. Když mi bylo 17, tak jsme o tom nemluvili vůbec. Když jsem se současným přítele začala vztah (mně 28, jemu přes 30), tak jsme si hned na začátku řekli, co chceme, co očekáváme a proč s tím druhým jsme. Přítel má taky děti z předchozího vztahu, takže máme vlastně opačnou situaci než vy. Jednu dobu měl hodně potřebu se mě ptát, zda s mé, opravdu chci být, jestli děti nejsou překážka, jestli mi tím nezkazí život, když budeme spolu apod. Nevím, jestli je to dobrý nápad nebo ne, ale možná bych se zkusila zeptat přítele i na toto. Je možné, že na začátku měl jasno, ale postupně zvažuje, co by to znamenalo pro něj. Osobně bych s ním zkusila mluvit o tom, že ho mám ráda, ale že chápu, že on je mladší, svobodný, že by mohl mít jinou ženu a s ní vlastní děti ... uvidíte, co vám na to řekne. Může váhat a bilancovat, co vlastně v životě chce. Nebo vám rovnou řekne, že vás miluje a chce s vámi i dětmi zůstat.

  • Rozhodně bych to nadhodila ještě jednou, ať víš přesně na čem jsi a nezáleží na situaci, musí být plně rozhodnutý. Jestli by Ti do budoucna vyhovoval pouze milenecký vztah, tak bych se tomu nebránila a nechala to plynout tak jak to je.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist