Kdo mi poradi?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #32781 3.8.2012 0:11

Ahoj womanzonky, potrebuji poradit od zkusene baby. Jsme s pritelem skoro 3 roky zamilovani. Jenze problem je v tom, ze mira po okraj naplnene lasky klesa. Nevim cim to je. Uz to neni to co byvalo. Chybi tomu koreni. Obcas si vymenime nazory a vzdy musi mit posledni slovo. Kdyz neco reknu, hned si hleda nejaky aegument ktery by byl proti memu slovu. Chci aby to bylo jako driv. Je mi nanic z toho, ze se mi nechce chodit ani k jeho rodicum. Mamina je totiz hrooozne upovidana a kdyz jsem s nim, je cely vymeneny a akprad si ze mw dela s brachou srandu. Vim ze me marad, jen mi obcas leze krkem. Resime porad, ze ja mu delam radosti malickostma, ale on si na me maaaalokdy vzpomene. Vite ze to neni tak stastne romantickw. Obcas si rikam ze bych byla kluk radsi, pac bych si svoje kote hrozne hCkala dareckama jentak z lasky. Jeho to vubec nenapadne. To jsem si tu vylila hlavu co... Snad se najde nejaka dobra pomocna dusicka. Dekuju :-(8-.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já bych jen potvrdila to, co píše předchozí anonymka. Pořádně si popovídat, říct mu, že by občas udělala radost čokoládka po ránu nebo kytka i když třeba jen natrhaná u cesty.... Tohle zažívá káždý z nás. Zamilovanost není věčná. Jsem s partnerem 11 let, z toho 3 manželé. Ale ještě bych Ti poradila jednu věc...začíná Ti něco vadit, ale ten člověk má pořád i klady a pořád je na něm něco, co máš ráda, co ti imponuje a proč s ním jsi. Občas nezaškodí si večer sednout a tyto klady si připomenout. Mamka mi jednou povídala, jak přišla za babičkou, že se snad rozvede. Že ji taťka štve a že s ním nebude. A babička jí řekla - víš co, projdi se po vesnici, běž barák po baráku a až se vrátíš, řekni mi, kde bydlí někdo lepší než on. A mamka nenašla.... a já říkám zlatá babička. Všude najdeš něco, co bys musela překonat, co by ti mohlo vadit. Ideál nikdy nenajdeš. Navíc Vás v životě čeká tolik krásných období, že na prvotní zamilovanost ještě jednou zapomeneš. Když si vzpomenu, jak jsme se zasnoubili....nádherné období. Po svatbě - úžasné. Teď čekáme miminko a manžel seděl s úsměvem na tváři na sedačce, tak se ptám, čemu se směje. A on - jak budeš za 2 měsíce v neděli po obědě spát a my s malým budeme jezdit kočárkem a čekat až si odpočineš. A za tohle ho miluju víc než za kytky, které už mi taky nenosí. A to nemusí být jen takovéto mezníky. Podpora z jeho strany při studiu, že zaplatil větší část dovolené, když jsem na ni neměla jako studentka, když mi udělal stolek do pokoje, protože se mi starý rozpadal... spousta věcí přijde, přijdou když nečekáš, přijdou v takové míře, že to nečekáš. Takže nezahazovat vztah kvůli tomu, že už není bláznivá zamilovat, ale hledat klady, promluvit si, sama připravit nějaké překvápko a uvidíš, že je to tak správně.

  • Ahoj, já jsem s přítelem 3,5 roku a taky jsem s tím chvíli bojovala, protože náš první rok byl jako překrásný sen, jako lovestory z románu. Bohužel k tomuto "vyprchání" dojde vždy, na začátku vztahu fungují hlavně hormony, hladina časem opadne. Zjistila jsem, že i z mé strany to tak nějak upadlo... Chce si o tom pořádně popovídat, zkusit najít nějaký kompromis. Řekni mu, že tě to mrzí, že by občas mohl napsat sám, mohl by pro vás něco vymyslet (večeři, výlet, nějakou tu maličkost ti věnovat). Já vím, že přítel nemá hlavu na výročí, na narozeniny, často mu říkám, že ani dárek nechci (má časově náročnou práci a nesnáší nakupování), takže občas spolu zajdeme a já si něco vyberu a on zaplatí, nebo mě vezme na večeři, do kina. On má spíš hlavu na pořádné šokující okamžiky. :D Když jsme měli první rok výročí, napsal mi, ať vyjdu před dům, že se se mnou chce jen domluvit na večer. Tak jsem na sebe hodila jen bundu, byla jsem v teplákách, neupravená, vylezla jsem ven... A on tam stál s pugétem, jeden kamarád měl skleničky, druhý lahev šampaňského, třetí držel rádio a pouštěl naše písničky. No v tu ránu jsem myslela, že ho zastřelím a uškrtím, ale bylo to taaaak strašně úžasné. :) No, teď už to omezil, ale třeba se to v něm zase jednou probudí, tu hlavu na to prostě má. :D Já to beru tak, jak to je, ono to asi nejde... Buď se s tím nějak srovnáš, najdete nějaký ten kompromis, nebo to asi ukonči a zkus se podívat po někom jiném. Ale s tím opadnutím si jednou projde každý vztah. ;-)
    Náš vztah dokonalý není, myslím, že nikdy nebude, já jsem voda, on je oheň. Ale moc se milujeme a ta láska nás pořád drží spolu. Ale hádky máme ošklivé, já jsem strašně výbušná, achjo. 8-. 8-o
    Musíš si to urovnat v sobě. Každý problém se musí nějak řešit. Ve vztahu je těžké to, že tam jsou problémy "vaše". Jeden tedy nic nespraví, musí oba. V klidu si s přítelem sedni a popovídejte si. ;)
    Držím palce!

  • Ahoj :-) Při čtení tvého "dotazu" jsem si vzpomněla na něco, co bych tobě i tvému příteli doporučila. Jednou jsem narazila na knížku - Pět jazyků lásky (autor Gary Chapmann) - která popisuje, že každý člověk miluje jiným z pěti způsobů, jedním z pěti jazyků lásky: slova ujištění, pozornost, přijímání darů, skutky služby a fyzický kontakt. Autor tam popisuje, že v naprosté většině případů partnerovi dokazujeme lásku právě naším "jazykem" - u tebe to pravděpodobně bude dávání dárků. Právě tahle knížka je zaměřená na to, aby si ji OBA z páru přečetli, zjistili své jazyky lásky a mohli si potom dávat lásku najevo tím správným způsobem :-) Ty se budeš pravděpodobně cítit nejvíc milovaná, když každou chvilku od partnera dostaneš maličký dárek - nemusí to být nová LCD televize nebo dotykový mobil s navigací, ale bude ti stačit sedmikráska utržená před domem :-) Ale tenhle příklad uvádím jenom na základě toho, co jsi psala. Možná, že máš jiný jazyk lásky, ale na to si určitě přijdeš sama ;-) Knížku nemusíš hned kupovat, jestliže máš možnost knihovny, tak si ji půjč a uvidíš, jak se ti bude líbit. Koupit se dá vždycky. Důležité ale je, abyste si ji s přítelem přečetli oba, protože jestliže ty jeho jazyk lásky poznáš, ale on tvůj ne, budeš pořád stejně nešťastná. Není dlouhá - má asi 120 stran a já jsem to zvládla za 3 dny včetně sezení ve škole :-D
    My s přítelem jsme ji taky četli. Musela jsem ho trošku popostrčit, aby si ji taky přečetl, ale nakonec to udělal. Na poslední stránce mi řekl, že lepší knížku nikdy nečetl :-) Ale taky už to je víc jak rok, takže někdy na některé věci zapomínáme a musíme si vždycky připomenout, co se v té knížce psalo, abychom si uvědomili některé věci.
    Rozebírá se tam i to, co to je zamilovanost a kdy se zamilovanost mění v opravdovou lásku. Dál tam je návod, jak u sebe, či partnera, poznat ten správný jazyk lásky a dokonce i to, jak už maličké děti projevují jejich jazyk lásky.
    Autor napsal víc knížek obsahující název Pět jazyků lásky (..pro svobodné, děti a pět jazyků lásky, atd..), ale ta, o které mluvím, je vidět na tomhle odkazu: http://www.barvic-novotny.cz/pet-jazyku-lasky-a18
    Přeju vám oboum, aby se vám knížka líbila a našli jste tam odpověď na tvou otázku :-) Moc držím palce!!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 539 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist