Kde a s kým trávíte Štědrý večer?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #43017 23.11.2012 14:35

Ahoj, ptám se jen tak pro zajímavost.. když jste s polu s přítelem (případně i s dětmi), trávíte štědrý večer sami spolu nebo jste u rodičů, rodiče u vás,,??
My jsme byli vloni s přítelem poprvé spolu sami (před tím jsem bydlela u rodičů), pak jsme teda šli ještě k jeho rodičům (bydlí nad námi). Nedávno mi kamarádka řikala, že si nedokáže představit, že by nebyla u rodičů.. tak proto se ptám.. Díky :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • My chceme být letos s manželem poprvé sami, máme malé miminko, jsme už rodina. Proto jsme se rozhodli takto. A také jsme si nemohli vybrat ke kterým rodičům jet na Štědrý den, tak jsme to udělali takto.

  • Tak ja bydlim u pritele a puvodne jsem mela v planu ze by jsme byli spolu doma sami...jenze jeho maminka by to prej nerozdychala a ze on musi byt u ni...ja nevim jak to budu mit s praci, takze nevim jestli my vyjde byt aspon s moji rodinou....takze mam taky dilema co s tim.... ale ja to nejak neprozivam...takze bych klidne mohla byt i sama doma a koukat na pohadky...

  • Vánoce slavíme v našem bytě spolu s našimi dětmi, přítelovou maminkou a bráchou. Maminka ovdověla a bydlí sama, kluci k ní dřív na Vánoce jezdili, ale když už máme děti, tak jezdí ona sem k nám. Přítelův brácha žije sám pod v bytě pod námi, tak je taky rád, že můžeme být pohromadě :-) k mým rodičům pak jedeme 25.prosince a býváme u nich do Novýho roku.

  • Martasek8923.11.2012 14:57

    První Vánoce jsme slavili sami. Rovnou jsme řekli, že chceme být sami - měli jsme 3-měsíční mimi v bříšku a trávíme tak všechny Vánoce :) Tedy teď to budou naše třetí Vánoce :) Sice jsem si říkala, že to není ono, už to není to těšení, zda bude něco pod stromkem, protože mamka dávala vždy dárky jako poslední, ale zvykla jsem si :D

  • My budeme trávit i letos u mých rodičů,jako každý rok a poprvé s prckem. Moc se na to těšíme :) Já si zase neumím představit,že by jsme byli sami u nás doma... Přišlo by mi to takový smutný.

  • my bydlime v prizemi, dva pokoje tady ma manzeluv deta - staricek lezacek, ktery se sam ani nenaji. a nahore v patre bydli manzelovi rodice, takze stedrovecerni vecere byva u staricka, pak se obejdou stromecky a tak ;) dalsi den pojedeme z mym tatinkem a brasky

  • tak já jsem vdaná bydlím u manžela v domě máme dítko a bydlíme dohromady u jeho matky....na Štědrý den jsme spolu,a my vždycky na druhý den chodíme k mým rodičům,bydlíme ve stejné vesnici

  • A.t.i23.11.2012 15:45

    My už druhým rokem bydlíme ve svém domečku. Vloni jsme si udělali Vánoce už odpoledne sami jen manžel, syn a já. Večer jsme se přesunuly k jeho rodičům (bydlí o ulici vedle). Druhý den jsme byli na oběd u jeho prarodičů, odpoledne nás navštívila má matka s babičkou a večer přišel manželův dědeček. 26. jsme strávili u mé druhé babičky. Počítám s tím, že letos to bude probíhat podobně.

  • loni to u nás bylo takové divoké, dopoledne jsme byli u rodičů přítele, večer u rodičů mých, syn měl necelý rok a chtěli si ho užít všichni, letos to bude asi podobné, i když nejraději bych byla celý den doma jen se synem a přítelem.

  • duramura23.11.2012 16:11

    my uz par let bydlime spolu, ale st. den travime tradicne u mych rodicu, 25. u pritelovo. letos mame male mimco a zustaneme u tradice, ale pristi rok si uz mozna udelame st. vecer doma :-)

  • Tak my už budeme trávit druhé Vánoce s přítelem v našem domečku...Loni jsme se navečeřeli doma sami, dali si dárky,a potom jsme jeli k rodičům, jelikož bydlí vedle sebe v paneláku, tak jsme nejdříve navštívili mé rodiče a poté přítele rodiče...A druhý den jako každý rok jezdíme k moji babičče, kde se sejdeme celá rodina...A letos to bude nejspíš taky tak...

  • My letos slavíme Štedrý večer každý se svou rodinou. Přítel loni (naše první Vánoce) přijel po večeři, tak jsme byli u mojí mamky a druhý den jeli k jeho rodičum. Letos je budeme slavit zase stejně a příští rok už snad budeme mít postaveno, tak jsme se dohodli, že je budeme slavit u nás a chceme, aby k nám přišli naši a přítelovo rodiče. Takový americký Vánoce :) Mimčo se nám narodí v únoru, tak chceme, aby byl doma a měl okolo sebe ty, co ho budou milovat :)

  • venysek23.11.2012 19:19

    S maželem spolu bydlíme 3. Vánoce a protože tyhle mimi teprve čekáme, dohodli jsme se, že se ještě rozdělíme k rodičům byť asi v menší míře než jindy. Příští Vánoce už asi minimálně mojí mámu aspoň na chvíli vezmem k nám, aby nebyla sama..

  • venysek23.11.2012 19:19

    S maželem spolu bydlíme 3. Vánoce a protože tyhle mimi teprve čekáme, dohodli jsme se, že se ještě rozdělíme k rodičům byť asi v menší míře než jindy. Příští Vánoce už asi minimálně mojí mámu aspoň na chvíli vezmem k nám, aby nebyla sama..




  • Moje maminka nam chystala dycinky nadherne Vanoce, na ktere budu jeste dlooouho vzpominat, nicmene, kdyz se nam narodilo prvni dite, brala jsem to, jakoze uz jsme kompletni rodina a dopredu jsem mamince citlive vysvetlila, ze bychom meli byt jen spolu. Vidime se 25. u nich doma, letos se tam pojede temer v peti 8-.8-.
    Mamin muz ma za sebou par tucnych traumat a tak je vzdycky prave na Stedry den v hluboke depresi, se spojeni s pitim sice neprovadi zadne sceny, ale koukat se na cloveka, ktery sedi/lezi v kresle? Ostatni snazi bavit, zatim co on tam v agonii...Prvni Vanoce "jen" s mimineckem byly smutnejsi, ale to bylo nutne. Chci aby si deti uzili Vanoce, jako jsme si uzivali my, s bratrem maminciny organizacni perlicky, bylo to fajn8-.:-) Jsem silne motivovana moji maminkou, mym heslem je prekvapeni za kazdou cenu, prava kouzelna Vanocni nalada(o Vanocich to musi jiskrit:-)), zadne hadky, jen ty pohadky...K uplnemu stesti mi chybi jen naladit CR a poustet stedrovecerni pohadku a bylo by to (mlask):-D

    Moc pekne tema, zadne rady, jen vypovedi..krasne:-)

  • My jsme spolu šest let, každý rok si slibujeme, že už ty další Vánoce nebudeme jen sami, ale s miminkem a pořád to nějak nevychází. Vánoce ve dvou jsme zkoušeli loni a předloni, ale za moc to nestálo:-(bylo to takové smutné, chudé, žádná slavnostní nálada... tak se letos navracíme zpět k rodičům - já ke svým, on taky. Takže to možná bude taky smutné... ale pořád si říkáme, že už je to letos naposledy...

  • ja si na vánoce moc nehraju, nebaví mě to, nebudeme mít asi ani stromek. možná upeču jeden nebo dva druhy cukroví, aby zavoněl byt tak dám do vázy větvičky. my to střídáme jeden rok jsme u našich a druhý u rodičů manžela. Jednou jsme byli spolu sami na horách to bylo bezvadný a jednou jsme byli sami doma a to bylo takový divný. my asi ani dárky nekupujeme, ptz vždycky když někdo něco potřebuje tak se to prostě koupí když jsou peníze a kupovat ptákoviny aby jsme si dali dárky na to nejsme ani jeden z nás. Možná jednou až budeme mít barák a větší děti, tak uděláme vánoce u nás, ale to zase určitě pozveme někoho k nám. Podle mě na vánoce ma být celá rodina pohromadě.

  • My od té doby, co bydlíme s mužem sami, jsme měli večeři vždycky doma, udelali jsme si večeři, rozdali dárečky a pak šli na pohádku k mým rodičum. Ke tchyni následující den na oběd. Letos jsme už tři, takže po večeři na pohádku přijdou rodiče k nám:)

  • My jsme 4-člená rodina, rodiče, já a brácha, oba jsme už dospělí. Když jsem byla menší oslavili jsme Vánoce vždy společně doma a pak kolem 7hodiny večer jsme jeli oslavovat k babičce. Další den k druhé babičce. Letos táta bude v práci, bratr asi u přítelkyně, takže asi budeme u babičky.

  • My to máme doma tak, že večeře je kolem 17hod, pak jdeme ke stromečku, rozdělujeme dárky apod. a potom kolem 19-20 se jde vedle k prarodičům a oni jakoby na nás čekají, že večeří později a až my přijdeme tak jedno z vnoučat rozdělí dárky a rozbalí se :)

  • Simone24.11.2012 11:27

    My žijeme s přítelem druhým rokem úplně sami a zatím je to tak, že Štědrý den trávíme každý u svých rodičů a 25. prosince zase jen my dva. Přiznávám, že mě osobně by nevadilo to mít opačně (Štědrý den spolu a druhý den každý u svých rodičů), ale přítel si to zatím neumí představit. Pravda, oni doma mají Štědrý den moc krásný, čtou si Bibli a je to celé takové nádherné a duchovní, zatímco naši Vánoce tolik neprožívají :-D Přítel by si přál, abych Štědrý den slavila s jeho rodinou, ale mně je to vůči té mé blbé - když on je na Štědrý den se svou rodinou, já chci být zase s tou svou :) Ale říkali jsme si, že až se vezmeme, budeme už Štědrý den slavit spolu a pak uděláme kolečko po zbytku rodiny.

    Ale třeba moje kamarádka to se svým mužem mají tak, že každý rok slaví Vánoce na střídačku - jednou u jeho rodiny, podruhé u její a vyhovuje jim to.

  • petulinkaa1324.11.2012 14:26

    Tak my jsme s manzlem dotedka travili Vanoce bud u nasich nebo u tchyne.U nasich jsme se sesli vichni,takze to byla parada.Letos jeste budeme u moji mami,protoze uz se mi nechce ject ke tchyni 250km a tak budeme tady,naposled,protoze mala je jeste v brisku a pristi rok uz si udelame vlastni Vánoce,když bude malá mezi námi :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 552 odpovědí a 409 728 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist