Kašel... Zoufalství...

Otázku položila: Anonymní uživatelka #393507 17.12.2018 6:51

Holky.. minulý týden v úterý mi začal kašel. Pořád ho mám. Dneska večer jsem vůbec nespala... Asi hodinu... Někdy je davivej,suchej, zahleněni.... Vtip je v tom, že jsem byla nemocná... Teď mi už nic není jenom ten kašel. Z prášku beru kalobu a tusin. Nevíte někdo jak se to bude léčit popř. Co to je za nemoc?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Dg. přes net Ti tu asi nikdo neudělá, bude to chtít dr. Podobně se může projevovat třeba černý kašel u dospělých.

  • Nám se to doma takhle točí už měsíc....Je toho teď prostě všude moc...Děcka měli laryngitidu,dreři se jednou vrátila. Já byla nemocná pak ok teď mě zas pobolívá v krku....Pokud jsi bez teplot...Možná bych zkusila něco jiného na kašel....

  • marketaj17.12.2018 8:14

    Místo tussinu můžeš vyzkoušet stoptussin (mají ale stejně hlavní účinnou látku) nebo pak třeba ditustat, který má jinou účinnou látku.

  • Francy17.12.2018 8:51

    Tohle bohužel znám, můj boj s kašlem trvá minimálně 14 dní, trpím tím ošklivým dávivým, kdy se nemůžu nadechnout. Ze začátku nasazují jitrocelový sirup, když nic, tak stoptussin + prothazin na noc a když pořád neustupuje, tak mám doma Codein. Ale ten užívám až když mě každé nadechnutí bolí. Je to boj :-(

  • tak pokud nedokážeš určit, zda kašel je suchý nebo naopak vlhký s hleny, tak je nejlepší ten stoptussin, který zvládne oba druhy kašle.
    u nás máme doma na odkašlávání nejvíce osvědčené Ambrobene, které užíváme 1 tbl denně (prodloužený účinek), případně pokud nebereme atb tak ACC long.
    důležité je taky opravdu hodně pít, aby se ty hleny naředily a mohly jít ven.

  • Já trpívám na dráždivé kašle, kdy mi nic jiného není, naštěstí ne každý rok, teď se bojím, aby se mi to zas nerozjelo, už 3r jsem měla klid, ale před tím jsem to měla zase co rok. Trvá to vždy cca měsíc, umírám-bolí mě kašlací svaly, při záchvatu zvracím z jedné strany, močím z druhé, nemůžu spát . U dr. vždy nález jen mírné zarudnutí v krku, poslech čistý, jednou jsem byla u zástupu, ten udělal i výtěr a zjistlila se max př. nějakých chřipkových virů, takže na ATB to taky není a jelikož mamka trpívá na to samé, tak vím, že nezabírají ani ty driáky na tišení (typu Kodein) a jiné a léčená trpí úplně stejně dlouho jako já, od které dr. dávají ruce oryč, jelikož jsem vytrvale kojící nebo těhotná. Když jsem na dně, tak zobnu na noc alespoň Inalgin, který udělá to, že se po cca 20min uvolním a záchcaty se na chvíli zmírní a já stihnu usnout, takže pak už.mám záchvaty ve spánku, které jsiu sice taky nepříjemné a bloudím v kašlacích snecj, ale neprobudím se...

  • dancewomen17.12.2018 10:27

    Dělali Ti vyšetření na černý kašel?Docházíš na plícní?Já na tohle taky trpím.Na plicním mě v akutní fázi léčí kortikoidama a zabírá to.

  • Kašel je hodně otravný. Z vlastní zkušenosti ti můžu doporučit zvlhčovač vzduchu. Dej si ho do ložnice a uvidíš, jak se ti uleví. Vlhký vzduch tolik nedráždí ke kašli. Já jsem objednala malý zvlhčovač vzduchu ze Vzdušínu https://www.vzdusin.cz/zvlhcovace-vzduchu , a když máme my s manželem nebo děti kašel, tak ho zapnu a je to mnohem lepší.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist